Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Zpomalení loox 718 - že by chtěl do důchodu?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Mám asi takovou blbou otázku, ale nějak jí vyřešit nemůžu: mám 718tku něco přes dva roky a posledního cca půl až třčtvrtě roku pozoruji zajímavý úkaz - je děsně pomalej. Ovšem zajímavé je, že není pomalý systém nebo práce s běžným SW (jako třeba excel apod.), ale když něco počítá. Konkrétně v navigačním SW - dřív počítal trasu 800km dlouhou třeba 15-20 sekund, při sjetí z trasy cca 2-5 sekund přepočítával. Teď je u obojího schopen strávit třeba 2 minuty... A co je vůbec zajímavé, že na to nemá vliv HR a reinstalace všeho. Všechen SW tam mám celou dobu v podstatě stejný, takže nějaké laborování s neznámými programy na to taky nemá vliv. Napadlo mě, jestli třeba si ty pitomé WM2003 neukládají registry do ROMky a nenačtou si ten nepořádek i po HR, ale nevypadá to. Režim procesoru je stále na automatiku. Tak prostě nevím... máte někdo nějakou radu? Jo ten navi SW je Garmin Que 2.90.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    honcca_ce4you
    Guest

    Zálohovat data a Hard Reset :?:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    ..jak jsem psal, HR na zlepšení situace nemá vliv... skoro bych řekl, že čím víc HR, tím horší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Děláš po HR čistou instalaci všech softů nebo jen obnovu ze zálohy? Pokud je problém i po čisté instalaci všech softů, pak ještě můžeš zkusit udělat toto i v ROM - smazat všechno a přeinstalovat i tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Obnovu ze zálohy nedělám nikdy (těch 8 softů nově nainstaluju rychleji a data mám na SD kartě ) ). SW do ROM taky neinstaluji. Nicméně jak se dá vymazat vše z ROM, aby tam opravdu nic nezůstalo? Nebo existuje nějaký jiný způsob, jak obnovit to PDA do stavu "jako nové"? Mě totiž přijde, že HR to už nedělá (jako na PPC2000)...

    Mimochodem - slyšel jsem, že existuje nějaký neoficiální upgrade na WM2005.. víte o tom někdo něco konkrétního?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    zkusil bych rucne nastavit procesor na tu nejvetsi rychlost (napriklad u ASUS A730 obcas automatika proste "zblbla" a nedelala, to co mela...), potazmo zkusit zjistit realnou frekvenci procesoru a pretaktovat (PHM apod.)...pokud toto nepomuze, zkusil bych opravdu nejaky "tvrdy" format jak ROM, tak flash celeho systemu (pokud je, tak trebas zkusit na nejakou novejsi verzi, nebo na jiny jazyk a pak zpet na WWE)...teoreticky by to taky mohla zpusobovat FLASH pamet a jeji stari, i kdyz u tohoto zarizeni se spis pouziva RAM...asi to bude nejaka chyba v CPU a vsem, co je na nej nalepeny (je tam myslim i ta pamet a ROM...)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Robí to iba pri tom jednom softe?Tak potom je chyba na strane softu,nie?Ale preventívne to skús preflashovat updatom na Loox718/720 update
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Tak je to divný, vypadá to na ten navigační software samotný... zkoušel jsem dneska iGO a to běhá normálně rychle.. Problém je v tom, že asi není k sehnání starší verze toho navi SW, se kterou mi to chodilo líp a já jí nemám k dispozici... no uvidíme. Nicméně: dá se udělat nějaký "tvrdý" formát ROM? Update na Loox 720 se dle webu FSC nedá použít pro 718tku, tak nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Tak jsem teď dospěl k zajímavému zjištění - je to SD kartou. Přeinstaloval jsem navigační soft Que na starší verzi a bylo to pořád pomalý, ale všiml jsem si, že jen v případě, že se přistupuje na SD kartu (kde mám mapy zahraniční, které momentálně vyžívám více a proto jsem si taky všiml toho zpomalení). No a vzhledem k tomu, že to iGo bylo na jiné SD kartě, tak je to tou mojí. Takže jsem provedl formát karty a už to funguje, zdá se, normálně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od oltcit
    Robí to iba pri tom jednom softe?Tak potom je chyba na strane softu,nie?Ale preventívne to skús preflashovat updatom na Loox718/720
    kde si tam nobjavil update , je tam len blbí conect mobile ale žiadna flash aplikacia , surne hladam flash rom na LOOX 718 na mobile WM5 ak to niekto robí , prosim pomôžte
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    WM05 na Loox 718/720 neexistuje,je len jeden update z oktobra/říjen/2004
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Co bych chtel videt na uvodni strance Ce4you.
    Od jindrapro v sekci Provoz FÓRA
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 06-04-2010, 14:10
  2. Zpomalení kvuli SD
    Od tribiani v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-10-2004, 23:09
  3. chtěl bych ANEXTEK
    Od pares v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-05-2004, 00:51
  4. Cf Wifi karta a zpomaleni PPC
    Od Banana_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-03-2004, 12:46