Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Net pře mobil (BT)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    26

    čau, návod zde jsem čet ale pořád se mi nedaří, nemůže najít modem...
    Telefon - SE 750i (Vodafone)
    Pocket PC FS N560

    Můžete mi pomoci?

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    82

    Mobil (K700i):
    Connectivity> Bluetooth > Turn on

    PDA (C550):
    Settings > Connections > Bluetooth > Mode > Turn on Bluetooth
    Settings > Connections > Bluetooth > Devices > New Partnership... > K700i > Passkey napr 2255 > Next > (Na mobile ten isty Passkey) > Dialup Networking > Finish
    Settings > Connections > Connections > Tasks > My ISP > Add a new modem connection > Select a modem > Bluetooth > Next > K700i > Next > *99# > Advanced > Extra dial-string modem commands > Z;+CGDCONT=1,"IP","internet" > Ok > Finish
    Settings > Connections > Connections > Tasks > Manage existing connections > Podrzat stylus na vytvorenej "My Connection" > Connect > Save password > OK

    Hotovo!

    Ak by to nahodou neslo, tak soft reset PDA aj mobilu a skusit uz len ten Connect.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    26

    hm tak to prostě nejde, vše jsem kontroloval xkrát :
    ale díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    1. Ověř si u operátora, zda máš aktivovány datové a faxové služby (u Oskara kdysi bylo potřeba obojí) a zda máš nějaký datový tarfi. I když jsi všechno měl, klidně tam zavolej a ověř si to - mohli dělat nějaké úpravy v systému (prostě v něčem se vrtali) a při opětném "nahazování" se to tvoje nevrátilo do původního nastavení.
    2. Máš správně nastavený mobil? Zkus to všechno podle přiloženého souboru (.pdf) - po nastavení vypni a zase zapni telefon a pak se zkus připojit.
    3. PDA a mobil máš doufám spárované - zkus si pro kontrolu poslat vizitku nebo nějaký malý soubor.
    4. U novějších SE je háček v nastavování PDA - je potřeba tam to Z, jak psal kolega výše nebo i Pavel Koza v článku.
    5. Místo *99# zkus zadat v PDA *99***1#, popř místo 1 zkus 2, 3, 4....kde čílo před křížkem je pořadí datového profilu v mobilu, tj.kolikátý v pořadí v mobilu máš profil pro internetové připojení GPRS. Vždy po změně nastavení v PDA udělěj soft reset.

    Pokud selže všechno výše uvedené, pak se zkus obrátit s prosbou o pomoc na Vodafone. Třeba se jim to povede.

    PS: Ono "vše jsem kontroloval stokrát" nic neznamená. Já jsem také jednou neviděl ani po tisící kontrole, že mám v CGDCONT přehozené pořadí 2 písmenek.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Já teda používám pro připojení Internet přes mobil už dlouho, měl jsem různé tři SE telefony, Palma i PPC a Sony Ericssony se vyznačují tím, že není nutné v PDA nastavovat connect stringy. Postup je následovný, pomocí konfigurační SMS nebo podle návodu (T-Mobile má propracovaný návod pro každý telefon) nastavíte připojení Internetový GPRS profil v telefonu. Poté tento profil ověříte vestavěným browserem v telefonu. Pokud to chodí, můžete se začít pokoušet připojit z PDA - spárovat, připojit se na dialup networking service. jediné co je potřeba zadat je správné "telefonní číslo", což v případě GPRS je *99***n#, kde n nahradíte pořadovým číslem profilu v telefonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    26

    Vyzkouším, zatím děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    82

    Citace Původně odesláno od Bajzík
    hm tak to prostě nejde, vše jsem kontroloval xkrát :
    Tak asi nemas povoleny internet od operatora. Skus pozriet na samoobsluha.vodafone.cz, tam Aktivace a nastavení služeb > Datové služby > Připojení k internetu.

    A este raz pre istotu skontroluj ten command string... beecher ho ma v tom navode uvedeny chybne (namiesto , tam ma ;).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    1. Ověř si u operátora, zda máš aktivovány datové a faxové služby (u Oskara kdysi bylo potřeba obojí) a zda máš nějaký datový tarfi. I když jsi všechno měl, klidně tam zavolej a ověř si to - mohli dělat nějaké úpravy v systému (prostě v něčem se vrtali) a při opětném "nahazování" se to tvoje nevrátilo do původního nastavení.
    2. Máš správně nastavený mobil? Zkus to všechno podle přiloženého souboru (.pdf) - po nastavení vypni a zase zapni telefon a pak se zkus připojit.
    3. PDA a mobil máš doufám spárované - zkus si pro kontrolu poslat vizitku nebo nějaký malý soubor.
    4. U novějších SE je háček v nastavování PDA - je potřeba tam to Z, jak psal kolega výše nebo i Pavel Koza v článku.
    5. Místo *99# zkus zadat v PDA *99***1#, popř místo 1 zkus 2, 3, 4....kde čílo před křížkem je pořadí datového profilu v mobilu, tj.kolikátý v pořadí v mobilu máš profil pro internetové připojení GPRS. Vždy po změně nastavení v PDA udělěj soft reset.

    Pokud selže všechno výše uvedené, pak se zkus obrátit s prosbou o pomoc na Vodafone. Třeba se jim to povede.

    PS: Ono "vše jsem kontroloval stokrát" nic neznamená. Já jsem také jednou neviděl ani po tisící kontrole, že mám v CGDCONT přehozené pořadí 2 písmenek.
    Takže podle návodu jsem to dal dohromady, celá chyba byla v tom ID

    Děkuji vám všem
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GPS a mobil
    Od freebird v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-10-2006, 21:17
  2. PDA, mobil a GPS
    Od dexxet v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-08-2006, 20:38
  3. PC - PDA s BT -- mobil s BT
    Od Barbados v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-06-2006, 09:38
  4. Hloupý mobil, chytrý mobil nebo komunikátor?
    Od Zdenek Malinsky v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-01-2006, 22:50