Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 5 z 5

Téma: C# - více formulářů

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    158

    Zdravim,
    už docela dlouhou dobu řešim problem, jak přenést data z jednoho formuláře na druhý. Např: na formu 1 mam textbox a jeho hodnotu chci dostat do labelu na formu 2. Je tu nějaká dobrá duše, která dokáže poradit začátečníkovi? Dik moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Tak zarid, aby se na sebe v kodu videli, a pak si muzes sahnout z jednoho formu na field toho druhyho. Co je v tom za problem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    158

    Problem je v tom, že nevim jak na to, aby se ty formuláře viděli.:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Řešení je spousta. Třeba nejtriviálnější za předpokladu, že budeš mít každý formulář jen jeden, je dát si nějakou veřejnou statickou property nebo proměnnou a pak na ní přímo přistupovat odkud potřebuješ. Pokud chceš formulářů jednoho typu vytvářet víc, tak si můžeš přepsat třeba konstruktor a předávat v něm referenci na formulář, který jej vytvořil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    23

    No tak jedno z moznych reseni:
    Form1
    Form2 f2 = new Form2();
    f2.nacti( this );
    ////

    Form2

    Form1 f1;
    void nacti( Form2 aF )
    {
    f1 = aF;
    }

    Proste predas referenci na dany formular a tim padem se ti ten formular promitne do dalsiho a muzes s nim bez problemu pracovat.
    Muzes mu treba menit property apod. Dulezite ale je myslet na to ze to musi byt property Public.

    Pokud by jsi mel dalsi problem tak me kontaktuj na mych strankach na mejlu.
    www.imlok.net

    Jinak je spousta stranek zabyvajicich se primo timto tematem, a doporucuji spise nez primo se ucit takto programovat na PPc tak zacit klasickou windows aplikaci na PC.
    www.zive.cz
    www.programujte.com
    www.builder.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jde zobrazit více map?
    Od ZED_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-10-2010, 16:40
  2. SD 1GB a více do MDA Compakt
    Od vlhana v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 25-06-2006, 12:00
  3. Synchronizace s vice nez 2 PC
    Od David79 v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-02-2006, 15:54
  4. O 10 Mb více rom v MDA
    Od pekro v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 26-01-2006, 16:29