Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: GPS u mio A701

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    Pomůže někdo prosím s nastavením GPS u Mio a701? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    jaký navigační sw používáš?obecně platí nastavení:GPSHWCOM(COM2) a rychlost 57600-u mě to takto funguje na všem(iGo,TomTom5,6,Miomap 3.2.......)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3

    Zatím žádný, mám představu, že i bez navigačního sw by mělo fungovat GPS. Mýlím se snad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak ono funguje, ale bez softu, kde bys uplatnil znalost momentalnich zemepisnych souradnic (typicky mapy) je ti to celkem k nicemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Idealni nastaveni GPS je pres COM4 na rychlosti 4800... Ale ne vsechny programy umi tento port otevrit... Jde o to, ze pres HW COM2 / 57600, to bezi vzdy, ale nevyuziva to ephemerni soubor stazeny z netu, ktery znacne urychluje urceni pozice GPS a ktery funguje pouze pokud to bezi pres COM4.. Takze doporucuji COM4/4800 a pred kazdym spustenim aplikace ktera ho nevidi (tomtom, igo, miomap) spustit treba GPSutil, ktera port aktivuje a po skonceni programu gpsutil treba v taskmanageru shodit.... da se na to udelat i automaticky script v mortscript.... atd atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    pro začátečníka trochu komplikovaný,ale proč ne.používám to jak jsem popsal,nic nikde nestahuju a do minuty ready.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    ja stahuju a do 10 sekund ready :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Jenom takovej muj malej poznatek:
    zkusil jsem teda ten GPSutil. Na jednu stranu je to opravdu perfektni vec - navigacni programy se chytaji neuveritelne rychle a nejenom to, dokonce ty programy jsou ted schopny navigovat i v oblastech (napr. v budovach) kde si drive kvuli GPS signalu ani neskrtli (Sice tam potom neni velka presnost ale chyti se). Ale ma to jeden dost podstatny hacek - i v pripade nepouzivani GPS to zere hodne baterku. A vypnout v taskmanageru ta aplikace nejde (aspon v mem pripade ji tam nevidim), takze pokud ji chcete vypnout, potom jedine SR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    To zalezi jakej task manager pouzivate... ja pouzivam ten, ktery ma dole zalozky: system load, processes a tasks... v zalozce processes gpsutil vidim, takze ho muzu i shodit bez SR... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Pokud tedy mohu poprosit, napište mi jaký manažer používáte.

    Ale i tak se mi to zdá takový nešikovný. To by nešlo ty hodnoty se kterýma operuje GpsUtil nastavit napořád v něčem jiným aby se nemusel pořád spouštět třeba před TomTomem a potom shazovat?
    Koukal jsem na zahraniční fóra ohledně tohohle problému a řešilo se to tam taky. Někdo tam radil nakalibrovat GPSku přes GPS monitor a potom používat VisualGPSce stejně tak jako GpsUtil, což mě taky přijde dost nešikovný...
    Jinde jsem se zase dočetl že to řeší nastavením v GPSproxy, jenže nejsem zase až tak zdatnej angličtinář takže mě utíkají detaily, ale pokud by jsi měl zájem můžu Ti poslat odkazy kde se to řeší, kdyžtak mi napiš SZ.
    Je taky zajímavé, že hodně lidí píše že jim to baterku nežere když mají na pozadí spuštěný ten GpsUtil - podle mě to je ale pěkná blbost, tu baterku to prostě vysává. Obrovskou výhodu to má ale v tom, že jsi neustále online na GPS signálu, takže když potom spustíš navigační soft tak jsi připojený za jednu sekundu...

    Bylo by fajn pokud tomu někdo rozumí nebo pokud to někdo ví aby sem napsal pár řádek co a jak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    S tim visual GPS je to tak, ze se pres mortscript udela skriptovaci soubor, ktery po spusteni spusti Visual GPS... po par sekundach spusti TOMTOM... a po dalsich par sekundach ukonci VisualGPS.. na pozadi samozrejme... takze tomtom je stale spusteny a chytne signal pres com4, ktery otevrel visual gps...
    taky dobry zpusob, ale tom tom tim padem nabiha pomaleji... proto nyni pouzivam GPS util... ketry schazuji pres taskmanager, ktery pripojuji ke zprave...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Dík za manažer, vyzkouším.

    Na netu už jsem pročetl co se dalo, ale ještě mě uniká jedna věc. Když se bavíme o COM4 tak jak je to s baudrate - 4800 nebo 57600? Pochopil jsem že bez nějakých úprav po spuštění GpsUtil to bere COM4/4800, ale dočetl jsem se že když si GPSku (COM2) nakonfiguruju např. v GPS Monitor na 57600, potom i GpsUtil bere hodnotu 57600? Nastavit potom i TomToma na 57600?
    Mimochodem nejsem odborník, jaký je praktický rozdíl mezi 4800 a 57600?

    Ještě bych se chtěl dotázat co vlastně udělá ten GpsUtil když ho spustím, on pouze převede data z HW COM2 do COM4? a převede NMEA na SIRF?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    No to je otazek... az mi jde hlava kolem...
    Com2 chodi proste na 57600 a Com4 na 4800, oficialne... Nekdy se mi to podarilo i jinak, ale to bylo v dobe kdy jsem tomu vubec nerozumel a jen jsem experimentoval. Ta cisla 4800, 9600, 57600 atd.. asi znamenaji v jakem datovem toku probiha komunikace mezi gpskou a pristrojem... Coz na rychlost navigacniho programu podle me zadny vliv nema... Jestli mas vzdycky cas cekat minutu, dve, az se chyti GPS tak klidne vsechny programy ktere com4 nevidi nastav na com2/57600, jestli ti na rychlosti zalezi jako me... tak gps util nebo script a visualgps....
    HWCOM2 je proste automaticky nastaven tak ze posila data i pres COM4. GpsUtil pouze vezme za kliku dveri COMU4 a otevre je aplikacim ktera kliku neznaji (tomtom, iGO..atd).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    26

    ja jsem sdileni GPS v systemu vypnul, nahral jsem si GPSgate, ten pripojil na COM2/56000 a vytvoril vlastni virtualni COM4 ... vsechny aplikace bezi soucasne na COM4, GPS je porad pripravena, nemam zadny problem, data nestahuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Pokud tedy v GPSgate vytvorim virtualni port COM4 tak ten ma stejne vlastnosti jako COM4 ktery bezi diky GpsUtil? T.j. ze vyuziva ephemerni soubory apod.? A ten GpsGate musi byt take pokazde spusten pred spustenim treba TomToma nebo to tam staci jen jednou nastavit? Pokud by to tak bylo tak by opravdu bylo jednosdussi to projednou nastavit a potom uz pouziovat jenom TomTom bez nutnosti spoustet jeste neco jineho.

    PS: Martynet - diky za vysvetleni :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 162
    Poslední příspěvek: 29-12-2007, 17:35
  2. Mio A701 - ROM Oki|024.65a.66.3.5
    Od Martynet_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 01:22
  3. MIO A701 a SMS
    Od venna_ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-10-2006, 20:16
  4. A701 & TMC
    Od pospik v sekci Mio
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-09-2006, 11:11
  5. Kde MIO A701
    Od karpro v sekci Mio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-07-2006, 15:23