Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

XDA Flame (foto, info, názory, jak moc se těšíme atd...)

sirandrew (210)|1.2.2007 10:23
Operační systém....................Windows Mobile 5.0 AKU 3.2 Phone edition
Displej..................................Dotykový TFT 480x640 px, 65k barev, úhlopříčka 3.6"
Procesor..............................Intel Xscale PXA270 520Mhz
Grafický akcelerátor................nVidia GoForce 5500
Rozměry...............................124 x 71 x 19 mm
Hmotnost..............................190 gramů
Paměť..................................128MB RAM, 2GB ROM
Podporované sítě....................GSM (900/1800/1900Mhz), UMTS (2100Mhz), GPRS, EDGE (třída 10)
Datové funkce........................Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 2.0, IrDA
Digitální fotoaparát...................2.0Mpx s AutoFocusem a přisvětlovací diodou, max. 1600x1200px, přední CIF kamerka pro videohovory
Baterie.................................Li-Pol 1620 mAh
Slot pro pam. karty.................MicroSD
Další informace.......................FM rádio, TvOUT, USB on the Go, 2.5mm výstup,

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Surgical (2364)|1.2.2007 10:45
Vsechno vypada moooc lakave az na.....microSD slot. Ale treba uz budou karty odpovidajici soucasne dobe kapacity za rozumne ceny k mani v dobe uvedeni zarizeni na trh....nebo se vyrobce rozhoupe a narve do toho 8GB rovnou....pri koncove cene zarizeni uz to tak na cene znat nebude a pametove moduly existuji (Nokia, iPhone aj.).
Saman_ce4you (1451)|1.2.2007 15:51
Ja si ted vystacim s 1GB kartou, navigaci temer nepouzivam, tudiz bych rek, ze na prvnich pul roku, bych asi zadnou kartu nepotreboval ;) . Akorat co jsem naposled cet nejakou cenu, tak v prepoctu odpovidala 25its Kc. Cert ale vi, esli se to bude prodavat nekde v evrope, v cechach uz vubec. Treba ale O2 prekvapi :?
V3S (61)|1.2.2007 16:19
Jj ta cena bude zajimava... Ale jako MDA je to krasny.. Hlavne ten TV-OUT...
JanHavlicek (635)|1.2.2007 17:14
Vypadá velmi lákavě, chtělo by to i nějakou "lite" verzi, např. bych oželel ten grafický čip, tv out, klidně UMTS i 2GB ROM, spíš přijatelnou cenu.

Ty rozměry docela jdou, ale nevím, jestli bych šel znovu do tak velkého zařízení, uni mi docela stačí :)
Miloš Strouhal (3997)|1.2.2007 17:27
Skoda absence harwarove klavesnice, ta mi tam opravdu chybi, diky tomu uz ted vim, ze si to nikdy nekoupim.. :sarcastic:
Saman_ce4you (1451)|1.2.2007 17:33
Takhle to ma jakz-takz uchazejici rozmery a vahu. S klavesnici by to dopadlo jako Universal :no: Mozna resenim jako u Atheny by to vyhovovalo vetsine :)
Miloš Strouhal (3997)|1.2.2007 17:45
To je vec nazoru, Universal dle meho nazoru dopadl celkem dobre na svou dobu, nosim ho v kapse u dzinu uz rok a pul a nevsiml jsem si, ze bych mel treba jednu nohu silnejsi nez tu druhou.. ;) Pro me to zarizeni bez klavesnici nema vyznam, psani stylusem nepouzivam a nehodlam uz pouzivat, denne napisu na Unim spousty a sposty textu ve forme mnoha emailu, sms a ruznych textu, vcetne tohoto napriklad ;) Ale jak rikam, je to vec nazoru a jde predevsim o to, na co kdo zarizeni skutecne vyuziva..
Zdenek Malinsky (9781)|1.2.2007 18:06
Velikost RAM je chválihodná. Konečně to někoho napadlo. Ono z těch 64 máte většinou přístupnou jen půlku až 2/3 a pokud si pustíte třeba IDOS se 2 a více JŘ, tak máte většinou smůlu. A klávesnice? To jsou 2 minimálně potenciální problémy navíc: 1. výsuvný nebo vyklápěcí mechanismus, 2. samotná klávesnice. Pokud tam nebude něco alespoň na úrovni Psion Revo nebo Sony UX 50, pak ať tam raději není nic (a je to menší a lehčí).
Saman_ce4you (1451)|1.2.2007 18:09
Jo, to je jasny,ze to je vec nazoru. Akorat mit jen jeden VGA PDA Phone jen v jedny variante je spatny. Ted tu bude dalsi varianta.. :yes:
OT: To be me zajimaly ty jeany. Ja wizarda v zadny kapse nosit nemuzu ;)
Miloš Strouhal (3997)|1.2.2007 18:59
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]A klávesnice? To jsou 2 minimálně potenciální problémy navíc: 1. výsuvný nebo vyklápěcí mechanismus, 2. samotná klávesnice. Pokud tam nebude něco alespoň na úrovni Psion Revo nebo Sony UX 50, pak ať tam raději není nic (a je to menší a lehčí). [/QUOTE]Achjo, spousta lidi povazuje Uniho klavku za jednu z nejvzdarenejsich vubec a ty uz tady zase drtis hlody o starem Psionu a Sony a vse ostatni je spatne.. :? Mimochodem, mam i-mate JasJara z rijna 2005 a klavka a ani kloub nevykazuji ani ten nejmensi problem! Nedavno jsi mi psal, ze sveho Della x50v skoro nepouzivas, protoze jsi si poridil notebooka. Proc asi? Ze by mimo jine take proto, ze Dell nema klavku a tak je mnohem pohodlnejsi vetsinu prace udelat radeji na notebooku? No a ja zase muzu rict, ze co mam Uniho, zapinam notebooka dvakrat tak mene.. A znovu, proc asi.. ;) No flame, please.. Kazdy proste pouzivame zarizeni na neco trosku jineho a kazdy mame na zarizeni trochu jine pozadavky, tot vse.
[QUOTE="Saman"]
OT: To be me zajimaly ty jeany. Ja wizarda v zadny kapse nosit nemuzu ;)[/QUOTE]Mam ti to nafotit? :D :cool:
JanHavlicek (635)|1.2.2007 19:35
2 Saman: to bude tím, že wizard je ještě tluštčí jak universal :)

Jako uni se dá nosit v kapse u kalhot, neříkám že ne, ale občas to už začně vadit. Dělá nevzhledné boule a při častým sedání to taky není tak příjemnný.
Zdenek Malinsky (9781)|1.2.2007 21:43
[QUOTE="Miloš Strouhal"]Achjo, spousta lidi povazuje Uniho klavku za jednu z nejvzdarenejsich a ty uz tady zase drtis nejake hlody o starem Psionu a Sony.. :? Mimochodem, mam i-mate JasJara z rijna 2005 a klavka a ani kloub nevykazuji ani ten nejmensi problem! Nedavno jsi mi psal, ze sveho Della x50v skoro nepouzivas, protoze jsi si poridil notebooka. Proc asi? Ze by mimo jine proto, ze Dell nema klavku a tak je mnohem pohodlnejsi drtivou vetsinu prace udelat na notebooku? No, ja zase muzu rict, ze co mam Uniho, zapinam notebooka dvakrat tak mene. A ptam se znovu, proc asi.. ;) No flame, please. [/QUOTE]Miloši, já zcela chápu, že stejně jako beecher, máš to nejlepší, nejdokonalejší a nejúžasnější a neberu ti to. Když jsem kdysi psal, že mi klávesnice na JasJaru-Universalu (měl jsem ho půjčený asi 6 nebo 8 týdnů od Pavla Kozy, který ho také nepoužíval) nevyhovovala, tak jsi hned přišel s demagogickou teorií, že je to kvůli tomu, že jsem ho musel Pavlovi vrátit. Nikoli. Prostě žádné zařízení s WM nemá klávesnici, na které by se dal uspokojivě psát delší text (tedy více než stručná komunikace na ICQ nebo SMS či stručný mail) a více než 2 (max.4) prsty (nebo 2 palci) aniž by čověk umřel ve smrtelných křečích. Ani Universal, ani Wizard, ani E-TEN Glofiish M700 či Herald nebo TyTN nemá slušnou klávesnici.

A tedy se ptám: proč to nejde u PDA či komunikátorů s WM-PPC, když to šlo u mnou uváděného [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (otočný displeje měl SONY 2 roky před Unim ;) ) , který se začal prodávat na podzim 2003 nebo Psionů (pominu-li modely z roku 91 a 93, které jsou srovnatelné se současnými klávesnicemi na PPC zařízení) z let 97 a 99?

Že spousta lidí považuje Uniho klavku za vydařenou není "směroplatný" argument :? Spousta lidí volí komunisty. :evil:

A to s nepoužíváním PDA Dell a používáním notebooku Dell jsem ti už vysvětloval, tak nevím, proč to sem teď taháš. V každé situaci je lepší něco jiného. Jen v krátkosti - když sedím u stolu, tak jsou mobilita a rychlý start PDA jaksi zbytečné. Také je pravda, že jsem ho chtěl prodat, ale jelikož už asi žádné pořádné PDA na trhu neobjeví a všechno budou už jen phone editio (ach jo), tak si ho nechám. Pokud jsi něco nepochopil, zkusím to znovu objasnit na srazu, pokud přijedeš. Ovšem pozor! THC rulllllleeeeezzzzz :D
Miloš Strouhal (3997)|1.2.2007 22:07
Sorry, ale kdyz uz jsi vytahnul to krasne slovo demagog, reknu ti ze tebe za takoveho maleho demagoga tak trosku povazuji, jinak by jsi me nikdy nemohl neprirovnavat k beecherovi.. Z beechera by totiz nikdy nevypadlo neco takoveho a ty to vis az moc dobre:[QUOTE="Miloš Strouhal"]Ale jak rikam, je to vec nazoru a jde predevsim o to, na co kdo zarizeni skutecne vyuziva..[/QUOTE][QUOTE="Miloš Strouhal"]Kazdy proste pouzivame zarizeni na neco trosku jineho a kazdy mame na zarizeni trochu jine pozadavky, tot vse.[/QUOTE]Pro beechera totiz bylo (a pravdepodobne stale je..) nejlepsim PDA Dell, na druhem miste se v jeho zebricku umistil Dell, treti byl samozrejme take Dell a dalsi mista uz se nepocitala, protoze co na sobe nemelo napsano Dell nebo nebylo osazeno grafickym chipem jako mel Dell byl absolutni brak a srot. :O A take te za demagoga povazuji tak trochu proto, ze siris uz ponekolikate famy o nejakych krecich pri psani delsich textu na klavesnici HTC Univarsala, ackoliv snad nikdo z lidi jez Uniho maji a hardwarovou klavesnici naplno vyuzivaji absolutne netusi o jakych krecich tady vlastne porad mluvis! ;) Pokud ty jsi mel pri psani na te hardwarove klavesnici nejake krece (otazka ovsem je jake a hlavne jakeho byly ve skutecnosti puvodu..:D ), je mi to opravdu moc lito. Osobne vsak jsem schopen na te hardwarove klavesnici napsat po roce a pul pouzivani treba i dve nebo tri stranky A4 souvisleho textu bez nejakych vyraznych kreci jez tady zminujes :cool: Nikomu HTC Universala nevnucuji, dokonce jsem spoustu lidi od jeho zakoupeni odradil, neni to totiz zarizeni pro kazdeho. A ty jez jsem odradit nezvladnul jej stejne po case prodali a koupili neco jineho. Je to velka a tezka cihla a porizovat by si jej meli jen ti, jez jsou krome obcasneho tukani na displej nuceni napsat i nejaky ten delsi text. Ti ostatnim at se poohlednou po necem co bude jejich naroky na PDA/MDA zarizeni uspokojovat mnohem lepe. Dell, Loox, Acer, Qtek nebo HTC, to je preci uplne jedno! Ale jelikoz osobne mam Uniho predevsim na to psani, je jasne ze nema cenu abych si kupoval treba XDA Flame, ackoliv je to jinak skvele zarizeni! :yes:
atomion (1159)|1.2.2007 22:12
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]...Prostě žádné zařízení s WM nemá klávesnici, na které by se dal uspokojivě psát delší text (tedy více než stručná komunikace na ICQ nebo SMS či stručný mail) a více než 2 (max.4) prsty (nebo 2 palci) aniž by čověk umřel ve smrtelných křečích...[/QUOTE]Asi jsem divný, ale já dost často na svém Wizardovi píšu texty čítající řádově 2000 znaků ať jsou to články pro web, či protokoly do školy. A žádných křečí jsem si zatím nevšiml... ;)
Zdenek Malinsky (9781)|1.2.2007 22:16
Jasný. Občanky si roztrháme na srazu. ;)
Miloš Strouhal (3997)|1.2.2007 22:18
Jsem pro, ted zpet k diskuzi o XDA Flame a please uz "NO FLAME" :)
libor_m (1026)|2.2.2007 00:12
OT: Ufff pánové, už dlouho jsem se na tomto fóru tak nepobavil ... a světe div se, měl jsem i křeče :D :D :D
macula_ce4you (691)|11.2.2007 19:28
Jsou již nějaké nové informace ohledně termínu? Zdá se, že by to byl vhodný nástupce mého Varia. Chci si taky vyzkoušet vychvalované VGA a po dlouhé době rychlejší procesor ;)

EDIT: To je Asus? viz zde
atomion (1159)|11.2.2007 19:48
Je to Asus. Od té doby, co HTC ukončilo spolupráci s O2 a i-mate tak si tito dva distributoři musí hledat jiné ýrobce, takže se není čemu divit ;)