Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Záměna nabíječky mezi HP iPAQ a MDA 1

  1. #1

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Zdravím.
    Odjel jsem na víkend a podařilo se mi zapomenout nabíječku na moje MDA1 :-( Zato mám u sebe nabíječku k HP iPAQ. Konektor se zdá být stejný, výstupní napětí také, akorát proud je u MDA 1A a u HP 2A... tak, je možné tuhle nabíječku použít i na MDA nebo to radši nemám ani zkoušet? :-)

    Předem díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No ja bych to rozhodne nezkousel, 1A a 2A je docela rozdil, mohlo by se to lehce spalit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Ber to jako muj osobni nazor, ale ze nabijecka da 2A, neznamena, ze nabijeci automatika si tolik bude poustet do AKU.
    Predstav si treba radio, ktere jede na 12V - z tuzkovych aku, stejne tak pojede na autobaterii.

    Dle meho tu nabijecku klidne pouzij.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Uff, tak to už je 1:1 :-) tak ještě počkám jestli někdo napíše a pak se rozhodnu :-D zatim díky oboum :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    119

    Já bych to zkusil, věřím že to bude OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Já bych to nezkoušel, jednak obě zařízení mají rozdílný typ baterky (a patrně od toho se odvíjející nabíjecí proud), druhak to, že jsou konektory rozměrově stejné, ještě neznamená, že jsou i stejně zapojené... I u pitomého jacku jsou dvě možnosti, tady je těch možností nepoměrně více.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Nabijecka defacto neni nabijecka, ale pouze zdroj energie. "Nabijecku" mas az v samotnem pristroji -MDA, iPAQ ... a jsou to dost chytre obvody.
    Stejne si nabiji tim proudem a napetim, co ma nastaveno.

    Musis si zjistit, jestli maji obe "nabijecky PLUS a MINUS stejne", ale to tu snad neresime.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Hmm, tak ted jsem tam zkusil kabel na krátkou chvíli strčit a kontrolka se nerozsvítila... ty sobci snad okopírovali konektor, ale už ne zapojení :-D hmm, tak i nezbejvá, než šetřit baterku a doufat že do neděle vydrží :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    to je ten maly JACK se zlutym koncem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od Ivanm
    to je ten maly JACK se zlutym koncem?
    mno, ten tam sice je, ale nejde nikam strčit... na něj se nasazuje takový plochý konektor, používá se i pro datový přenos... k MDA mám pouze kolíbku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od Ivanm
    to je ten maly JACK se zlutym koncem?
    mno, ten tam sice je, ale nejde nikam strčit... na něj se nasazuje takový plochý konektor, používá se i pro datový přenos... k MDA mám pouze kolíbku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Ono je dost jedno, kam se strka ten JACK. Dulezite je, jestli je na obou nabijeckach stejne velky, aby sel zastrcit. A jeste dulezitejsi je, aby mel na sobe + a - stejne. A uz je jedno, jestli ho strkam do redukce, nebo do kolibky.

    Nabijecka na iPaq ma
    + PLUS uvnitr
    - MINUS zvenku

    Jeste, pokud ja zapojim nabijecku, tak se taky nerozsviti nabijeni hned, trva to -pres kolibku - zhruba 7s, nez zacne.

    U takovehoto zarizeni bych ja osobne ochranu pred prepolovanim predpokladal. Ale zkouset to nebudu.

    EDIT: to vse za predpokladu, ze ta kolibka na MDA ma taky odpojovaci napajeni provedene stejne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Mno mně se právě v MDA z kolíbky to rozsvítiko vždycky hned, tak jsem to raději vytáhl... tady mi spíš přijde, že jack je zapojen třeba stejně, ale ten konektor na něm už ne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    On je ten plochy konektor od iPaqu stejny, jako konektor do MDA? Jde normalne strcit do MDA?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    SPM SPM je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    182

    Ano, strčit tam jde bez problémů... ono taky v podstatě 1. MDA iPAQy kopírovalo... akorát že po zastrčení to ic nedělá :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-03-2009, 15:10
  2. Komunikace BT mezi Nokii 6230 a iPaq 2210
    Od Tadek v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 28-06-2004, 11:24
  3. prenos dat mezi psionem 5 a ipaq 3630
    Od vurmik v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-05-2004, 13:33