Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Obnovení ze zálohy BackupManager či SKTools

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    30

    Přátelé - kamarádi -
    vlastním MDA Vario, na podzim jsem upgradoval ROM. Používám již pouze firemní software (Sunny BackkupManager, SBSH PW, PB, iLaunch, SPB GPRS Monitor, WebMoney IS -či jak-:sarcastic: ) a ověřený software na př. TotalCommander, CallUsage s NetFront. Běhalo vše bez problemů - samozřejmě krom buzení že ano - nyní jsem doinstaloval 2 freewary na spouštění videí.
    Na BackupManageru od Sunny jsem měl nastaveno zálohování každodenně automaticky na kartu, ve 0430ráno. Spíš to nezálohovalo než zálohovalo, občas jsem dělal zálohy ručně. To mě štvalo.
    Koupil jsem SKTools - nastavil na So a Ne zálohu na 0400hod, obě se objevily v patřičném adresáři.
    Dnes ráno zničehož nic (nastavena každodenní záloha od Sunny) zamrznutí.
    O.K., koupil jsem zálohovací programy.
    Nicméně z ani BM, ani z SKT nejsem schopen restaurovat.
    BM mi všechny zálohované - auto či ruční - programy (samorozbalovací) převede po HR opět do zamrznutí.
    SKT - ukáže archiv souborů k restauraci, když odkliknu některý, provede nějakou akci, řekne, že vykonal jeden proces a jsem tam, kde jsem byl.
    Cihla prázdná.
    Já už strávil nad programy tolik času, že jsem ochoten si pořídit zase asi notýsek a tužku(
    Je to moje první XDA, mám ho rok. Od podzimu jsem restartoval snad 4x, pokaždé ručně vše obnovoval, protože se zálohovací programy takto chovaly.
    Asi dělám někde něco blbě - může mi někdo poradit?
    Díky za Vaši trpělivost i radu a hezký den přeji (hezčí než ten můj )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Neznam ucelnost kazdodenniho zalohovani zarizeni, beziciho na WM5, ale budiz. Paranoia neni vzdy neoduvodnena.
    Rozhodne bych ale na jednom zarizeni nepoustel dva zalohovaci softy soucasne, to by bylo, aby se neservaly.
    K zalohovani se mi nejlepe osvedcil programek SPB Backup. Zalohu vsak provadim rucne (po dobu behu zalohovaciho softu mi totiz pochopitelne nebezi telefon ani ostatni aplikace a po softresetu stejne musim zadavat PIN, teda, nemusel bych, ale jsem zvykly PIN pouzivat) a musim rici, ze skutecne jen obcas v pripadech, kdy se chystam do strojku nainstalit neco new a nejsem si jist vysledkem, dale nepouzivam zadnou lokalizaci krom Regional Settings v systemu a Resco klavesnice k psani diakritiky. Nesetkal jsem se dosud s problemem. Kontakty jako takove mam stejne synchronizovany se stolnim Outlookem, coz mi jako zaloha toho asi nejpodstatnejsiho zcela dostacuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    30

    Každodenní zálohování je z důvodu denní obměny dat v kalendáři, úkolech, peněžní databance apod.
    Nepoužil jsem je současně. BKM během minulého týdne, včera a dnes ráno, SKT v So a Ne.
    Před nainstalováním oněch videopřehrávačů jsem zazálohoval ručně, jinak cca 1x týdně - do BKM.
    Klávesnici jsem měl PPC InterKey.
    Nejde mi restaurovat z ničeho.
    Zajímalo by mě, proč.:?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    Také používám SPB Backup a mohu jen doporučit. Jak píše Surgical, je zbytečné na WM5 provádět denní zálohy. Provádím je také pouze v případě zkoušení nového software.
    Zkoušel jsem i BackUp manager od Sunnysoftu, ale po obnovené záloze mi zařízení nešlo synchronizovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    30

    Mě se synchronizace nedaří - PC mám v práci, za firewallem, administrátorská práva nemám, původní instalaci mi dělali z výpočetky, nyní po HR jsem to již po nich ani nechtěl - dělalo mi to zdvojování kontaktů apod. To je asi důvod, proč zálohuji denně.
    Jinak mi to asi uchází, proč u VM5 nezálohovat denně.
    Jeví se mi tak nestabilní, že by se mělo zálohovat snad po každém použití PDA...!
    Ale to není to hlavní - hlavní je, proč se mi nedaří restaurovat z BKM od Sunys., nebo kde dělám chybu, když chci restaurovat z SK Tools a rovněž se nedaří?:?:
    To je to, co by mě nejvíce zajímalo.
    Abych nevyplázl cca 600 za programy se zálohováním, ono to zazálohuje, ale nevyvolá.
    A SPB Backup mi nyní nějak moc platný není... nic ve zlém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    48

    Používám SPB BAckup, obnovoval jsem z něj několikrát a vždy korektně. NA rozdíl od Sunny neumí zálohovat kartu, ale to nevadí, z té si vždy po nějakých větších změnách /instaluju všechen soft na kartu/udělám hard copy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Provadite pouze selektivni zalohu napr. kalendare, kontaktu, ukolu, ci zalohu celeho systemu?
    Denni zalohovani na WM5 neni potreba, de facto si duvod k nemu vytvarite sam a dovoluji si tvrdit ze jste si vytvoril i onu pricinu.
    Zalohovat doporucuji pro pripad ze by jste potreboval provest HR, a po nem provadel kompletni obnovu. To samozrejme neni operace ktera se provadi pri kazdem problemu.
    Pokud provadite kompletni zalohu a obnovite ji nanecisto - tzn. ne na cistem zarizeni po HR, de facto si rikate o maler, nebot prepisujete i registry, knihovny, nemluve o nastaveni ruznych aplikaci. To muze byt take pricinou nestability systemu, kterou popisujete.
    Jako zakladni reseni Vaseho problemu bych navrhoval navstivit techniky, kteri Vam pomohou uvest PDA do pouzitelneho stavu, a pokud pouzivate vzdalenou synchronizaci, nastavi Vam ji.
    Pote doporucuji synchronizaci pouzivat, kompletni zalohu obnovovat pouze pokud je to nutne, a pokud narazite na pro Vas neresitelny problem, neresit jej bezhlave, ale zeptat se, pripadne zajit za techniky.
    Pokud budete nadale zkouset vse sam (coz dle toho co pisete ale radeji zatim nedoporucuji), doporucil bych:
    - provest zalohu veci pro Vas dulezitych (kalendar, kontakty, ukoly, poznamky, databazi WebIS Money apod.), neprovadet kompletni zalohu!!!
    - provest Hard Reset
    - nainstalovat aplikace co pouzivate
    - obnova PIM polozek, db WebIS Money apod.
    - Soft Reset
    Ale doopravdy spis doporucuji jako vykop ty techniky, rozchodit synchronizaci, zalohovani vzdy po par dnech jako "pojistku", a ne jako nahrazku, zalohovat pouze dulezita data a ta obnovovat pouze v pripade nouze...

    Kdyz budete mit pocit ze Vasi technici vec nezvladaji o moc lepe, kontaktujte napr. www.ahmobile.cz, radi Vam poradi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    4

    Je to holt smůla - budto můžeš spoustu času a HR elaborovat nad nefunkčností záloh nebo v lepším případě se poohlédnou po jiném programu.Jak již je mnohokrát citováno tak ti doporučuji SPB Backup - používám a obnovuji často a k naprosté spokojenosti.Aby jsi nekupoval zajíce v pytli trial verze umožnuje 3.zálohy.


    to Turboleon: samozřejmě lze zálohovat i kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    30

    Wuffi, dík za obsáhlý příspěvek.
    Zálohoval jsem všechno. Poslední ruční zálohu jsem udělal na BKM 061229, poté mi dělal (i nedělal, na princip jsem opět ještě nějak nepřišel) automatické zálohy v 0430hod ráno, probouzel jsem se k zadání PIN po restartu. Ponechávalo to 2 poslední autozálohy.
    Vše běželo, jak mělo až do včera 9/1/07. Po SR se objevila bílá plocha a hotovo.
    Proč nyní nejde po HR obnovit záloha z 061229??? Je to samorozbalovací soubor, pouštím jej po HR jako první, zařízení je čisté. Po nainstalování provede SR, objeví se bílá plocha - a hotovo.

    SPB zkusím taky. Po BackupManager a SKTools to bude už třetí zálohovací program...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    A nechceš dorazit s noťasem a PDA na velký únorový sraz nebo na některý z pravidelných pražských srazů? (Na pražské srazy jezdí i yaris, který bydllí u Olomouce a možná by tě mohl vzít.) Aby se ti tam na to někdo podíval. Ono se někdy težko radí takto na dálku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    30

    Díky za nabídku, moc si jí vážím. Nicméně jak jsem psal v úvodu - péčí o MDA jsem již strávil tolik času, že začínám mít pochybnosti o jeho přínosu. Nicméně je taky fakt, že jsem se jej ještě neodhodlal prodat, protože jsem bez něj jak bez mozkové hemisfery.
    Zkusím instalovat jen programy firemní, bez freeware. Jak jsem psal, zdá se mi, že se mi to zaseklo po užití PocketMTV.
    Zkusím ten SPB Backup. A uvidíme.
    Kromě toho, z rodinných i pracovních důvodů by se mi těžko odjíždělo.
    Ale ještě jednou dík.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    48

    Tak jsem včera musel dělat HR /použil jsem Pocket Mechanic na pročištění, našel mi dvě death shortcuts, konkrétně MMS composer.lnk, dal jsem fix problem a kleklo to, i když nechápu proč.... Víte někdo? /. Takže HR a záloha s SPB Backup. A ouvej, po dokončení obnovy to zamrzlo. Záloha byla z 5.1., vyjel mi tam alarm budíky v SO a NE, a zamrzlo to. Dal jsem HR, ručně datum 5.1., alarm sice nevyjel, ale zamrzlo to stejně. Pak jsem zkoušel dát obnovit jen systémová data, ne maily a dokumenty, zase to zamrzlo. HR a záloha z října která na 100% fungovala. Zase to zamrzlo. Pak jsem se podíval na kartu, a našel zde adresář Windows/startup/clearnotify. To je soft na čištění zamrzlých hlášek, instalovat jsem ho na kartu, instaluji tam vše. . Ten adresář jsem zrušil plus jsem ještě zrušil inbox.mst, tam jsou přílohy mailů a zrušil jsem také soubor winDRM. Poté obnovil zálohu z 5.1. s časem 5.1., vymazal sobotní a nedělní budík. změnil datum na 10.1., udělal synchronizaci, ta původně nahlásila chybu Active sync, ale po změně datumu a obnově už active sync proběhl normálně a vše zdá se , běží..... Problém tedy podle všeho byl někde kolem souborů na kartě. Možná by bylo dobré mít na kartě jen install files, dokumenty a osobní. Případně svoje adresáře, jako já mám třeba MP3, filmy apod. Vše ostaní po HR z karty smazat a pak teprve obnovit zálohu.....?
    Edit: to Clearnotify je údajně jen pro WM2003, takže mě napadlo, jestli nemohl být problém tam. Radší jsem ho tam už nedával......
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    ad Clearnotify je údajně jen pro WM2003
    PavelR ho na Artemisu s WM 5 s úspěchem používá. Pokud se ti neosvědčil, můžeš použít druhý jmenovaný=MemMaid (ale není free).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    48

    Ten ClearNotify mi fungoval taky, jen ho podezírám z těch včerejších problémů.... MemMaid jsem zkoušel, funguje taky. Už jsem se jednou ptal - nevíte někdo o firmě v Česku, která by prodávala soft pro WM5 jako je SPB , Resco apod.? V principu se mi nechce platit kartou přes internet.....

    Edit: tam se píše o Check Notification, ten mám taky, já měl ještě navíc ClearNotify, je to stejný výrobce, na rozdíl od CheckNotification funguje automaticky a tahá se složky Startup. Ten možný problém u mě vidím na ten ClearNotify...........
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    No ono mít cokoliv na kartě co se startuje hned po systému ze Start up je dost nesmysl. Než se totiž karta načte, trvá to mnohem déle, než nastartování všeho ze start up. Pak se problémům nemůžete divit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Obnovení se zálohy po HR
    Od turboleon v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 22:23
  2. Výběr dat ze zálohy pro obnovení
    Od ellbunda_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-09-2005, 07:16
  3. Obnoveni ze zalohy??? :-(
    Od VictorC v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-08-2005, 17:01