Vypnutí statické navigace u Mio A701
Neporadíte někdo jak vypnou statickou navigaci u MIO A701. všechny zde popsané postupy skončily zatuhnutím telefonu.
Díky
Díky
Ještě upřesním dotaz:
Mám Mio A701 s verzí R64 a při použití navigačního SW (smart mapa, gps tuner, vito navigátor ... ) GPS-ka vykazuje zapnutou statickou navigaci (při rychlosti pod 4km/h (pomalá chůze) se navigační sw zasekává na jednom bodě) nevíte někdo co stím ?
PS: můj kamarád má taky Mio A701 ale s verzí R45 a tomu GPS funguje normálně (měří plynule i při rychlostech pod 4km/h)
Mám Mio A701 s verzí R64 a při použití navigačního SW (smart mapa, gps tuner, vito navigátor ... ) GPS-ka vykazuje zapnutou statickou navigaci (při rychlosti pod 4km/h (pomalá chůze) se navigační sw zasekává na jednom bodě) nevíte někdo co stím ?
PS: můj kamarád má taky Mio A701 ale s verzí R45 a tomu GPS funguje normálně (měří plynule i při rychlostech pod 4km/h)
Přikládám podrobný návod aby někdo zbytečně netápal jako já:
1. Spustit program
2. Nastavit Com2 (i když je v systému GPS na jiném portu !!!)
3. Rychlost 57600 (i když je v systému nastvena jiná rychlost !!!)
4. Open
5. to SIRF
6. StatNav OFF
7. to NMEA
Tím je statická navigace vypnuta.
Po delším vyndáním baterie (>5 min) nebo systémovém resetu GPS se musí znovu nastavit
1. Spustit program
2. Nastavit Com2 (i když je v systému GPS na jiném portu !!!)
3. Rychlost 57600 (i když je v systému nastvena jiná rychlost !!!)
4. Open
5. to SIRF
6. StatNav OFF
7. to NMEA
Tím je statická navigace vypnuta.
Po delším vyndáním baterie (>5 min) nebo systémovém resetu GPS se musí znovu nastavit
Ja uz jsem si ji jednou vypnul, ale pri vymene baterie se opet zapla.
Bohuzel ted nemuzu pristoupit na hardwarovy port GPS (com2) pouze na sdileny (com4). A na nem mi nejde prepnout do Sirf modu.
Pomuze nekdo?
Zkousel jsem vyndat baterii, reset GPS (neotevre port).
Bohuzel ted nemuzu pristoupit na hardwarovy port GPS (com2) pouze na sdileny (com4). A na nem mi nejde prepnout do Sirf modu.
Pomuze nekdo?
Zkousel jsem vyndat baterii, reset GPS (neotevre port).
Tak jsem prisel na reseni problemu.
Staci odskrtnout Manage GPS atomatically v nastaveni GPS (Setting, System, GPS Settings).
Ve Windows/StartUp prejmenovat nebo nekam presonout SIFenabler.lnk, aby se po restartu nespustil.
Provest Soft restart.
Pak uz jde pristoupit na Com2 a tudis vypnout statickou navigaci.
Pote staci vse vratit zpet a znovu resetnout.
Staci odskrtnout Manage GPS atomatically v nastaveni GPS (Setting, System, GPS Settings).
Ve Windows/StartUp prejmenovat nebo nekam presonout SIFenabler.lnk, aby se po restartu nespustil.
Provest Soft restart.
Pak uz jde pristoupit na Com2 a tudis vypnout statickou navigaci.
Pote staci vse vratit zpet a znovu resetnout.