Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Radio 2.25.11 vs. radio 2.47.11 na MDA Vario

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    Jelikož vytvářím své ROM, tak chci vědět, jak to s těmito dvěma rádii vidíte vy ostatní.

    Na jednu stranu je tu rádio 2.25.11, které je z oficiální ROM od Cingularu a je již více, než ověřené.
    - po SR pomaleji startuje

    Na straně druhé je tu radio 2.47.11, které je neoficiální - vyextrahované z ROM pro jiný stroj (neptejte se mě z kterého) a po Soft resetu nabíhá jako dělo

    Otázka zní: Které z nich se vám zdá stabilnější a popř. rychlejší? (pomalé jsou obě )

    Pro to, abyste mohly porovnávat samozřejmě musíte mít s radiem osobní zkušenosti, takže je tu pro vás mám obě na stažení.

    Je to klasický flash, který ale přehraje pouze verzi vašeho GSM a zanechá váš zbytek Operačního systému v původní podobě a tudíž vám neprovede hard reset.
    Ještě dodám, že tyto verze GSM vám půjdou na všech zařízení HTC Wizard s jakoukoli ROM a jakýmkoli zámkem.

    Prosím vás, abyste tyto verze GSM komentovaly pouze, pokud máte zkušenost s oběma.

    stáhnout GSM 2.25.11

    stáhnout GSM 2.47.11
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    V3S V3S je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    62

    No tak zkusenosti mam s obema... Nyni pouzivam 2.47.11... Sice rychle startuje ale obcas jakoby zamrzne signal... Ukazuje ze je a pritom neni... Ale jinak je celkem fajn... hlavne ta rychlost při bootu..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    199

    Citace Původně odesláno od jimmyjames
    Já mám zase přesně opačný problém. S verzí 2.25.11, kterou jsem měl v upravené Orange ROM, jsem neměl žádné potíže. Naopak verzi 2.47.11 už nikdy nechci! Strašně dlouho trvá, než se mi vůbec zobrazí, že někdo volá!

    Už jsme to rozebírali v jiném threadu, tkž jen zkopíruju, co jsem tam psal:
    "Mám problém s GSM modulem u Johnnnnnnnnnnyho ROM 1.2...velmi dlouho trvá, než se zobrazí příchozí hovor.
    Když z jednoho telefonu volám na Varia, telefon začne vyzvánět, ale na Variu se mi zobrazí příchozí hovor až někdy po druhém vyzváněcím tónu v telefonu! Ještě předtím mi ukazatel signálu ukáže vykřičník (tzn. není přihlášen k síti), pak naběhne signál zpátky a teprve teď začně Vario zvonit."

    A odkaz na thread:
    http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=18017&dd=0&fi=270
    Tento problém již odhalen Nakonec to nebylo Radiem 2.47.11, ale softwarem PocketZenPhone 6.1beta6. Chtěl jsem novou fci filtrování příchozích hovorů, tk jsem zkusil ještě beta verzi :? Starší verze 6.0 (tedy aktuální stabilní) je bezproblémová

    Stejně však zůstanu na ROMce 2.25.11, jelikož jsem s ní žádné problémy neměl a s Johnnnnnnnnnnym jsme se shodli, že je lepší.

    P.S.: Po odinstalaci PocketZonePhone 6.1beta6 mám zpoždění prakticky nulové. Jakmile začne vyzvánět v telefonu, Vario hlásí příchozí hovor Upozorňuji, že na nezatíženém systému. Při záteži by to určitě bylo jinak...přesně jak píše kmozis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    117

    Já zopakuji názor, který jsem tu už vyjadřoval - nějaké zpožďování hovorů apod. je poble mě záležitost procesoru kvůli tomu, že Wizardy nemají hardwarově oddělenou telefonní část od PDA. Jakmile zahltíte PDA, už si nezavoláte. Vyhledávání, síla signálu a vypadávání je už jiná věc, to má na svědomí Radio, osobně mám momentálně 2.47 a jsem spokojen, pohybuji se ale pořád na místech se super signálem, takže nevím, co by to dělalo třeba u nás na chalupě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    tak jsem již předevčírem flashnul opět Radio 2.25.11 a musím říct, že signál určitě vyhledává rychleji.
    Víte, jak to při poslechu Mp3 zachrastí, když Vario chytne signál? Tak se zkuste projet metrem s Radiem 2.47.11 a pak s radiem 2.25.11 ;-)
    Radio 2.47.11 mi "zachrastí" až někdy, když metro zastaví ve stanici, nebo nenaběhne signál vůbec..
    Radio 2.25.11 mi chrastí někdy ještě v tunelu a nebo nejpozději, tak v polovině brzdné dráhy
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    Johnnnnnnnnnny:
    nevím jestli na to má vliv verze radia, ale určitě na to má vliv počet lidí ve stanici (především pak pokud protijedoucí narvaná souprava přijela do stanice těsně před tebou)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    0

    2.25.11 od cingularu jsem měl nainstalované asi týden (do doby než vyšlo 2.47.11) a po celý týden jsem litoval, že jsem ho tam vůbec dával. V místech, kde se běžně pohybuju jsem měl signál o 2 čárky nižší než s orig. rádiem z ofic. tmo cz 2.21.2.111 romky, doma mi tak dvakrát denně vypadl signál úplně a hledání trvalo dokud jsem ručně nepřepnul do flight módu a zpět. Další problém byl, že když jsem někomu volal tak já jsem rozumněl celkem dobře, ale ten dotyčnej mi nerozumněl skoro vůbec. Po přechodu na 2.47.11 mam doma plný signál, občas poklesně max. o jednu čárku a v místech, kde jsem s předchozími verzemi radio rom neměl signál vůbec, mám 2 čárky. Vyhledání signálu je otázkou 4 vteřin po přepnutí z flight módu. A to nejlepší na konec - konečně je přenos zvuku naprosto perfektní, bez jakéhokoli šumu apod. a nikdo si nestěžuje, že je mi špatně rozumět(používám v kombinaci se změnou audiogain v registrech).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    207

    Tak jsem zkusil nahrat nove radio a v 65% se mi kouslo PC, takze jsem musel restartovat a na Variu mam ted sedou obrazovku a nahore je zaseknuty ukazatel na 65%, co mam ted delat?

    Vario nereaguje na zadne klavesy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    zajet do bootloaderu (tlačítko fotoaparátu + soft reset) a zkusit naflashovat ještě jednou. Pokud nepude, tak zrestartovat PC a naflashovat originální TMO ROM
    BTW: dořešíme to po icq - už sem si tě autrizoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    207

    dekuji za pomoc (hlavne za radu s vyladenim taktu procesoru a pameti), flash probehnul uspesne a ted jedu na GSM 2.25.11, jaka bude to ukaze cas.

    Jeste jednou diky :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    <h3>Pro všechny:</h3>
    <b>!!! Neflashujete neoficiální ROM s přetaktovaným processorem !!!</b>

    - ta upravená flashovací utilitka prostě nějak nezbaští nevyrovnaný takt mezi RAM a CPU a zrestartuje vám PC.
    Neříkám, že to s přetaktovaný processorem nepůjde, ale raději nepokoušet
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    199

    Mně přetaktovaný počítač pří flashování nikdy nespadnul Ale takt RAM a FSB procesoru mám nastavené na stejnou hodnotu, takže možná proto

    Athlon XP 1,53GHz@1,97GHz/266MHz@328MHz
    Kingston DDR RAM 512MB/266@328MHz + Kingston DDR RAM 256MB/333MHz@328MHz
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    207

    ja mel takt procesoru na 266MHz, ale u pameti jsem mel nastavene na auto, po zmene na 266MHz to hned zacalo fungovat jak ma, dokonce jak jsem psal v jinem vlaknu o padani software na prekodovani videa na pocketpc, tak uz i to je v poradku.:yes:

    Takze ne vzdy "auto" je ta nejoptimalnejsi moznost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    18

    Tak u mne je 2.47.11 zatim rozhodne lepsi nez 2.25.11.
    2.25.11 se mne pri bootu malokdy zeptalo na PIN, pri manualnim vypnuti v Connection Manageru se mne nezeptalo nikdy. Obcas se mi proste ztratil signal a ja musel SR restartovat Wizarda.
    2.47.11 mam jenom chvili, ale na PIN se mne to zepta vzdycky, uvidim, jak to bude vypadat se signalem.
    Kazdopadne dik, Johnny, ze jsi ty GSM ROMky takhle dal k dispozici, lip se testuje, ktera je spolehlivejsi (mne osobne je celkem jedno, jestli Wizard nabiha pul minuty nebo minutu, dulezitejsi je spolehlivost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    127

    jimm98y
    ......
    IPL: 2.21
    SPL: 2.21
    ROM: 10.1.0.811 CSY (CZ beta1)
    RadioROM: 2.61.11

    Ahoj mam dotaz jak se tvari tahle ROM 2.61.11 ??
    Mam MDA Compact II. Muzu ji tam Flashnout?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 114
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 22:07
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 10:45
  3. MDA Vario (HTC Wizard) jakou Radio ROM?
    Od anaxagoras_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-04-2008, 19:32
  4. Radio na MDA Vario
    Od bigpoint_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-08-2006, 14:58
  5. MDA vario a radio
    Od 1andrej1 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-06-2006, 12:58