Dálkové ovládání TV na MDA Vario (Qtek 9100)
Existuje nejaky soft na dalkove ovladani tv pres MDA Vario, vyzkousel jsem uz ctyri ruzne programky a ani jeden nefunguje. Diky za odpoved.
mno pokud se nepletu tak Vario ma slaby Infra ,take i kdyby bys nasel nejaky funkcni soft,tak by byl dosah cca kolem 10 - 15 cm...
Jen doplnim ze Novii remote ktere bude fungovat musi byt minimalne verze 4, protoze teprve od verze 4 je tam podpora i MDA Varia.
Jinak jak psal jimm98y tak funguje to v pohode a ten dosah kolem tech 5 metru bude.:yes:
Jinak jak psal jimm98y tak funguje to v pohode a ten dosah kolem tech 5 metru bude.:yes:
[QUOTE="jimm98y"]noviiremote na variu funguje bez problémů a dosah je zhruba 4-5 metrů...[/QUOTE]
fakt???? ty vado tak to sem nevedel... takze vario ma infra lepsi tridy jo? tak to jdu hledat hned :)
EDIT: tak sem to zkusil a vic jak 1,5 metru to nedosahne :(
fakt???? ty vado tak to sem nevedel... takze vario ma infra lepsi tridy jo? tak to jdu hledat hned :)
EDIT: tak sem to zkusil a vic jak 1,5 metru to nedosahne :(
Ono také záleží na spotřebiči který s tím ovládáš. Když jsem to zkoušel, Tak telku mi to bralo jen zblízka a zesilovač šel přes celý pokoj.
Dosah zalezi hodne na zarizeni, ktere je ovladano. Napr. televizi OVP ovladam maximalne z jednoho metru,tak mascom a daewoo jdou ze 3-4 metru.
Tak z programom som spokojný. Už ho používam mesiac a zatiaľ funguje na všetkom. Vie sa naučiť a fakt fičí aj na tých 4 metrov len treba presne namieriť.Len dnes sa mi stala taká vec prvýkrát že mi nešiel prepnúť televízor Samsung.Proste červená dioda na televízore blikala ale nič sa nedialo tak veľmi nechápem čo sa stalo.A ide stým ovládať fakt skoro všetko čo má infra.
Nevite nehodou o nejakem programu,ktery ma preddefinovane schema i pro fotaky? Chtel bych ovladat svuj Olympus E-500 dalkove,ale nemam dalkove ovladani,tak to NoviiRemote nenaucim... Myslim,ze jsem tady cetl o nekom kdo ovlada svuj fotkak pres IR PDA...
Tak ja to robím v Novii Remote tak že najrpv samozrejme si nastavím že sa idem niečo učiť a potom sa postupne každé tlačítko učím čiže napríklad idem sa učiť vypnúť televízor.Stlačím si v programe na tlačítko čím chcem vypínať a potom priložím infrák k televízoru kde je príjmač a cez ovládač ho TV vypnem.A vtedy sa program naučí funkciu vypnutia.A takto postupujem pri dalších tlačítkach...No a bez TV ovládača som to neskúšal...A inak ešte k hornému príspevku.Dosť samsungov mi nejde vypínať maximálne tam bliká červená dioda dosť haluz...A infrák mi max. fungoval na 7 metrov keď som z konca triedy vypínal televízor pri tabuli.To som bol aj ja šokovaný.
blbej dotaz... na variu se infrak zapina nejak automaticky kdyz zapnu bt?nebo je zapnutej furt? a je takhle napravo na strane ze? :)
Jo, je na prave strane :) a bezi ve chvili, kdy pozada aplikace o vysilani, prijima ve chvili, kdy si aplikace pozada nebo kdyz je zapnute recive incoming beams v settings.
prosim, muzete napsat presny navod jak na to, ja kdyz dam beams tak tam mam akorat infracerveny port a za tim napsano .... zarov. porty a podtim se mi uz radi vyhledane bt ..
tak celkove, proste mam dat add new device, tu druhou vetu aby mi to hledalo zarizeni, pak to tam od nextovat a dat aby to na kazdy tlacitko hledalo, ne? to mi bohuzel nejde:(, IR mam na 2. portu, kterej mi sam detekoval
Covece, Kachna, napis to jeste jednou a cesky ;)..
Jesli ti jde o ten NR, tak co sem pletes Bluetooth? Na Variu je potrebny IR port vetsinou na COM4, na autodetekci se nespolehej. V prehledu nabizenych portu jsou IR porty oznaceny. Mely by byt dva (IrCOMM a Raw IR)..
Kdyz das v meny pridani novyho zarizeni, tak na dalsi obrazovce zvolis druhou volbu (Uceni) a na konci mas zakladni layout. Po kliknuti na tlacitko se aktivuje fce jeho uceni. Nauceny tlacitko ma jinou nez sedou barvu.. Pokud jsi zvolil spatny IR port, tak se ti to tam na dlouho dobu zmrzne..
Jesli ti jde o ten NR, tak co sem pletes Bluetooth? Na Variu je potrebny IR port vetsinou na COM4, na autodetekci se nespolehej. V prehledu nabizenych portu jsou IR porty oznaceny. Mely by byt dva (IrCOMM a Raw IR)..
Kdyz das v meny pridani novyho zarizeni, tak na dalsi obrazovce zvolis druhou volbu (Uceni) a na konci mas zakladni layout. Po kliknuti na tlacitko se aktivuje fce jeho uceni. Nauceny tlacitko ma jinou nez sedou barvu.. Pokud jsi zvolil spatny IR port, tak se ti to tam na dlouho dobu zmrzne..
takze vcera jsem mel trochu casu, abych to vyzkousel... dal jsem teda add new device, pak druhou kolonku na to vyhledavani, prilozil telefon k televizi( ktera byla zapnuta ) a cekal ... no, nastavil jem vzdycky ir na jinej port, vyzkousel jsem vsechny a nic :(, tak ja teda nevim :(
A na co si čekal? Mačkal si vůbec nějaký tlačítka? Pro začátek bych určitě doporučil nějaký přednastavený zařízení, je jich tam dost.
s ovladacem? tyo tak mi prosimte napiste presny navod co mam udelat:( .... hold se v tom nevyznam :(
Ovladac vysila televizi urcitej kod. A logicky tvoje pda musi ten kod vyslat taky. Takze pokud ho nema v databazi, tak ho musis kody tve televize naucit. Tim padem pda posloucha na infraportu, ty reknes svemu pda: ted budu posilat lacitko "1" a zmacknes na ovladaci tlacitko 1 posles signal do pda. Pda si ten kon zapamatuje a pak bude pri zmacknuti jednicky vysilat signal stejnej, jako ovladac. Jasny?? :))