Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Nová oficiálna ROM R65

Borek_ce4you (50)|30.11.2006 11:11
hmm... tak zrovna tu autodetekci jsem vypnutou mel... Dokazal jsem onen soubor pustit a hned na zacatku je treba kliknout na OK, okno se prekresli a potom vybrat CE Image ktery chci. Problem je ze jsem se nedostal za to prvni kliknuti. Kdyz jsem nepripojil MiO, rekl mi ze neni pripojeno zarizeni, kdyz jsem nevypnul Async, rekl mi nejakou chybu USB portu a kdyz jsem Async vypl (detekce USB) tak po stisknuti OK zamrzl... zkouseno opakovane v ruznem poradi na ruznych USB portech i po vypnuti pocitace...
Medhys (10)|30.11.2006 15:08
Tak jsem zkusil nahodit off. ROM R65.3.101.0921.1. Vše proběhlo v pořádku, ale po restartu se mi objeví akorát úvodní obrazovka a už nic...:(
Zkoušel jsem na chvíli vyndat baterii, provést HR, ale nic nepomohlo.
Nevíte někdo, co s tím. Díky
Bootlaoder je od Scootera......
svoot (5)|4.1.2007 09:13
zatím mám málo technických zkušeností s A701 a pro začátek by mě zajímalo
1.jak vlastně zjistím jakou ROM v Miu mám ?
2.jak se dělá HR ?
3.jaktože když nainstaluji češtinu od SunnySoftu, tak A701 pracuje mnohem pomaleji ?
4.je někde kompltení návod, jak flashnout na vyšší ROM ?...nerozumím totiž vašim hláškám typu UBOOT, bootloader, DUN, TMC, AKU 3.2, CE image...atd.
5.i když mám vyzvánění naplno, tak je špatně slyšet...když si pustím mp3, tak na plno hraje dostatečně nahlas, ale to vyzvánění a to je dost podstatné je mnohem tišejší.

předem díky za odpověď
bkf1_ce4you (368)|4.1.2007 10:42
1. při startu Mia
2. vypneš Mio a podržíš současně tl. na snížení hlasitosti + červené tl. a až začne Mio vybrovat tak pustíš
3. protože pracuje na pozadí. Není to bohužel tak, že by instalace přepsala anglické texty na české. To by pak bylo samozřejmě rychlejší, ale výrobci češtiny by museli po každé verzi AKU dělat novou češtinu.
4. návody jsou i na tomhle foru, stačí jen hledat (nejlépe v threadech o nových ROMkách). Jinak UBoot je v Miu něco jako bios na desce PC... DUN a TMC nevim (něco s handsfree tušim)... verze AKU udává verzi OS (něco jako Windows XP SP1 a SP2) a zatím poslední je 3.3 (3.2 je beta)... CE image je flash soubor obsahující pouze operační systém (tj. update bez UBootu atd.)
5. záleží taky na vyzvánění;) já používám standartní (starej telefon) a nemám problém;)

PS: z vlastní zkušenosti doporučuji flashovat jenom OS (CE image) a to "oficiální" R64, ale můžeš klidně zkusit i jiné např. od OKIho;)
svoot (5)|4.1.2007 12:24
No, tak to vypadá, že nic flashovat nemusím, neboť při najetí Mia se mi objeví R64.3. Myslel jsem si, že se prodávají jen s R45. Přesto po přijetí hovoru 2s prodleva je stejně jako s R45.
Vyzvánění používám také "starý telefon"...asi jsem nahluchlej :))...mně to jen nešlo do hlavy, že to není stejně hlasité jako když poslouchám mp3. Existuje možnost, jak smazat z listu vyzváněcích melodií tu z nich, kterou jsem tam v podobě mp3 vložil já ?

Když udělám HR, co se s přístrojem stane ? Přijdu o všechno co v něm je doinstalováváno včetně kontaktů a údajů v kalendáři ?

Nemůžete mi ještě někdo poradit, jak kontakty, kalendář atd. přehrát z Nokia do Mio ?
bkf1_ce4you (368)|4.1.2007 12:45
Mno tak to se divim ze jsi koupil Mio s R64kou:/ Jinak prodleva tam asi bude porad... zalezi to taky na tom jakou mas SIMku, v jakym stavu je, jakej operator a tak;) Windows Mobile ma porad problem s operacema kolem SIM (volani, sms atd.) to je videt treba na listu oprav v novych AKU kde se vetsina tyka prave operaci se SIMkama... s tou hlasitosti vyzvaneni zkus treba ten soubor v PC v nejakym softu zhlasit a pak ho nahrat zpatky do Mia... a mrkni jestli mas oba ukazatele hlasitosti na max;) jinak zkousel jsi odstranit soubor s vyzvanenim? pak by prece mel zmizet i z listu melodii;) co se tyce nejakych exportu tak nevim ale na CD k Miu je udajne nejakej soft kterym se muzes hrabat do Mia tak se mrkni jaky soubory podporuje pro import a do tech to pak zkus exportovat v nejakym Nokia softu;) Co se tyce HR (doporucuju udelat po kazdym flashovani) tak to je jak kdybys zformatoval disk a nainstalovat cisty okna;)
PS: na mobilnaut.cz je nekde par rad jak na melodie treba kdyz chces dat melodii pri vytaceni jak je treba u vsech Siemensu coz se hodi protoze hnes slysis ze telefon vytaci;) pak se ti nestane ze nekdy cekas az ti nekdo zvedne telefon a pritom se nic nevytaci:D