Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: FS T830 - tipy, triky a zkušenosti

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    Tak jsem si misto HTC Hermes poridil FS T830 a po vzoru existujici diskuse o svem byvalem zerizeni jsem se odhodlal zalozit diskusi o svem stroji novem. Mam ho teprve od 16. 10. (timto dekuji firme AHmobile) a navic jsem byl cely tyden na cestach, takze jsem moc casu k testovani nemel. Jsem zde s T830 sam, nebo je nas jiz vice?
    S T830 jsem zatim celkem spokojeny, ale drobna rozcarovani jiz (jako obvykle) zazivam...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    222

    Ja bych do nej sel, kdyby udelali update s HSDPA... jinak asi pockam na N95. :?
    Ale o tech drobnych rozcarovanich i dobrych zkusenostech bys mohl neco napsat, zatim to moc lidi nema... Dost by me to zajimalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    dobra, tady je par prvnich drobnosti, ktere mi vadi:

    1) vypinani
    na tlacitkach se opravdu setrilo, je jich mene nez na jinych zarizenich a komfort ovladani tak dostava za usi. vypnout t830 neni jednoduche. pokud jste na today obrazovce, staci pro vypnuti zarizeni zmacknout cervene sluchatko - avsak vyjma pripadu, kdy jste pripojeni pres gprs/umts, to cervenym sluchatkem dojde k jejich odpojeni. pokud jste jinde nez na today obrazovce, hodite cervenym sluchatkem tuto aplikaci na pozadi. no a jak tedy ve dvou ze tri vyse popsanych stavu zarizeni vypnout? musite cervene sluchatko podrzet az do nabehnuti menu, kde vyberete akci vypnout.

    2) zapinani
    take zapinani mi prilis nevyhovuje. slouzi k nemu opet cervene sluchatko, avsak jste vyzvani jeste ke dlouhemu stisku klavesy enter. nepohodlne, zdlouhave.

    3) na mrnavem displeji se zbytecne plytva mistem. dole lista s ikonou zamknuti displeje a klavesnice ktera nejde odstranit, nahore na liste uplne zbytecna ikona stavu baterie jejiz zobrazeni take zrusit nejde. polozka datum/cas/alarm na today obrazovce zabira dva radky oproti beznemu jednomu a rovnez neni mozne to zmenit (tedy mohu tuto polozku nezobrazovat vubec, ale to nechci).

    4) na klavesnici jsem si zatim nezvykl psat prilis rychle a jiste - t830 je docela siroka, takze je treba dosahnout palcem hooodne daleko, navic je i hodne vysoka a teziste je tedy daleko od malicku, ktery v dlani podepira jeji spodni hranu; proste pri psani na klavesnici mi nepripada t830 v ruce prilis stabilni.

    5) pri pripojeni pres gprs se na horni liste zobrazuje klasicka mala ikonka g, signalizujici spojeni; zvlastni je, ze g se zobrazuje i pri pripojeni pres umts.

    6) v telefonni aplikaci nefunguje vyhledavani kontaktu dle jmena, a to ani na klavesnici hw, ani sw (prestoze na ni jsou nejen cisla, ale i pismena). pritom toto vyhledavani funguje v aplikaci kontakty. vazne hruza.

    7) hlasitost sluchatka/reproduktoru je nizka, a to jak pri telefonovani (navic mi pripadal zvuk o hodne mene cisty nez u hermesu), tak pri sledovani ct24

    ...no a jeste par dalsich drobnosti mi vadi a urcite prijdu jeste na jine...

    zaroven je treba dodat, ze se mi toho mnoho na t830 naopak libi a take doufam, ze nektere nevyhovujici vlastnosti sw charakteru napravi kdyz ne upgrade na novou verzi systemu (verim, ze proti nim budou protestovat i dalsi uzivatele), tak alespon nejake utility...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    2) Nevím jak to myslíš, ale zapínání funguje normálním stiskem červeného sluchátka.

    3) Dostat čas a datum na jeden řádek můžeš takhle.

    5) Ikona GPRS se mění z G na 3G
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od Bobanovicz
    2) Nevím jak to myslíš, ale zapínání funguje normálním stiskem červeného sluchátka.
    dobra, vysvetlim podrobneji. po stisku cerveneho sluchatka se sice t830 zapne, ale na displeji se zobrazi hlaska now press and hold a velky obrazek klavesy enter. pokud do tri vterin nezmacknu hw klavesu enter a nedrzim ji asi vterinu, zarizeni se opet vypne
    Citace Původně odesláno od Bobanovicz
    3) Dostat čas a datum na jeden řádek můžeš takhle.
    tak to je skvele, neco podobneho sem si predstavoval. pokud bys vedel o necem, co umozni upravit horni listu (hlavne z ni odstrani prisernou ikonu baterky, ktera ma stejne jen tri stavy) a upravit/odstranit spodni radek na today obrazovce (kde je ikona zamku), budu snad jiz (alespon v teto oblasti) uplne spokojen
    Citace Původně odesláno od Bobanovicz
    5) Ikona GPRS se mění z G na 3G
    tak tedy podrobneji. mas pravdu, ze ikona g ja na horni liste vzdy, kdyz jsem v dosahu gprs a ze pokud je pritomen i signal umts, zmeni se na 3g. a ted ten problem - pokud se pripojim na internet, objevi se malicka ikonka g v levem hornim rohu ikony stavu sily signalu, a to at jsem zrovna pripojen pres gprs, nebo pres umts - vzdy se zobrazuje g. pravda, ikona vlevo od teto by stale signalizovala g/3g, ale tu ja zobrazenou nemam, nebot pouzivam magic buton a na tomto miste se pak zobrazuje ikona jina (domecek). pokud by se dala zrusit ta zbytecna ikona baterie, posunuly by se ikony zvuku, sily signalu a pritomnosti datoveho signalu o jednu pozici vlevo a videl bych tak obe. jinak u jinych zarizeni, se kterymi jsem se setkal, se informace o aktualnim pripojeni pres gprs/umts zobrazuje nikoli v rohu ikony sily signalu, ale velka ikona g/u(3g) vpravo od ni se zmeni na nalou ikonu g/u(3g) a dve protismerne sipecky. vysvetluji to nyni srozumitelne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    2) Nemám teď T830 u sebe, ale to co popisuješ jsem nikde neviděl, tím vypnutím myslíš Stand By a nebo Off po kterém nastává SR?

    3) Jinou horní lištu i s ikonami má velice kvalitně udělanou WisbarWisbar Advance, funguje i jako task manager (nezkoušel jsem na T830).
    Spodní řádek myslíš ten ve kterém se zobrazují některé spuštěné programy na pozadí, např. TomTom nebo Pocket Informant? Tu neodstraníš, odstranit můžeš lištu "Phone" - "Contacts" (nezkoušel jsem na T830).

    5) Ikonu jsem pochopil...možná, že by to vyřešil ten Wisbar.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    2) opravdu je to tak. vypnutim myslim stand by. ale jinak v bodu 2 hovorim spise o zapinani t830...

    3) wisbar sem v nejake davne verzi mel, ale nevyhovoval mi (uz ani nevim proc, ale podivam se na nej). s magic butonem sem naprosto spokojenej a menil bych jen nerad. jinak ale verim, ze se casem neco co bude pouze upravovat ikony na horni liste objevi (odstranit ikonu baterky by jiste slo i zasahem do registru).
    spodnim radkem myslim posledni radek na today screen (tedy to co je hned nad spodni listou; zda se v nem zobrazuje tomtom ci pocket informant netusim, ani jeden jsem nikdy nepouzil) - ten ktery nejde odstranit v today nastaveni. snad opet jen nejakym zasahem do registru...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    2) já vím, že myslíš zapínání, jen jsem chtěl vědět z jakého stavu zapínání myslíš. Až ho budu mít v ruce tak se kouknu pořádně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    ad 2) no tak si rozumime. teda i ja uz ted rozumim, jak si to myslel

    a budu pokracovat ve vyctu nepeknych vlastnosti:

    8) pokud mi nekdo vola a ja hovor prijmu, trva minimalne dve sekundy, nez je ve sluchatku neco slyset. to je naprosto priserne! zadny z mych predchozich stroju toto nedelal, ale v recenzich sem neco podobneho cetl o nekterm z etenu, nebo o miu (nebo o obou). a to ani nemluvim o tom, ze volajicimu je velmi spatne rozumet, ze sluchatka se line tichy plechovy zvuk jak ze sudu, proste hruza...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Mám T830 právě 12 hodin ale ty hrůzy o nichž píše Johny jsem nezaznamenal, naopak. Přístroj se na to, že je v něm prakticky první ROMka chová překvapivě dobře a to všechny jeho funkce - net, wifi, gsm (volání) a gps. K aktivaci gps sem použil tomtoma navi6 - překvapila mne citlivost vestavěného modulu. V bytě kde se horko těžko probojovával k satelitnímu signálu se stejnou aplikací (tt6) např. Universál a TyTn (modul Haicom), T830 hravě zvládá. Telefonování jak aktivní tak pasivní skvělé-bez jediného negativního poznatku (zatím). Vyhledávání v kontaktech shodné s ostatními podobnými zařízeními od HTC,HP atd. Důležitým prvkem je také rychlost zařízení, na níž má nepochybně zásluhu CPU - PXA270 416MHz . Zkoušel jsem tři paměťové karty - 1GB (micro v redukci) a 2GB (Pretec 133x)v pohodě, 4GB (A-Data 150x) která by podle manuálu v tomto modelu neměla chodit maká taky, ale její chod se mi zdá oproti tomu jak chodila v Univerzálu méně svižný..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    7

    Priatelia, chcel by som sa opýtať- nikde som sa to nedočítal- že či sa Pocket lox T830 dodáva aj so softwerom Sunnysoft InterWrite Pro,alebo ho treba dokúpiť ? Za odpoveď Vám ďakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Dodává se.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    7

    Ďakujem- potešil si ma .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Bobanovicz
    Dodává se.
    Nemůžeš mě poradit zda je u T 830 možné nějak sledovat provolané minuty?Mám Vodafon a v nastavení telefonu-délka hovorů,se ukazuje pouze -Všechny hovory a Poslední hovor.Kolik jsem provolal já sám minut,bez příchozích hovorů nemůžu nijak nastavit.Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Myslím, že to co myslíš se řešilo tady.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC SHIFT - tipy, triky a zkušenosti...
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 199
    Poslední příspěvek: 26-01-2011, 21:49
  2. TomTom 7 pro PDA - zkušenosti, tipy a triky...
    Od RychJ_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 296
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 07:17
  3. TE-N3 - obecné zkušenosti, tipy a triky...
    Od Standa99_ce4you v sekci Zbývající značky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-10-2008, 18:27
  4. HTC TyTN - tipy, triky a zkušenosti
    Od matrad v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 103
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 16:11