Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Prvních 60 minut s HP iPAQ rx5935 Travel Companion

Pavel Koza (4761)|18.10.2006 10:34
Navigace (nejen) do auta je fenoménem dnešních dnů a týdnů. S různými navigačními pomocníky se doslova roztrhl pytel a nabídka roste každým dnem. Nyní se do navigační arény rázně rozhodla vstoupit i společnost Hewlett-Packard se svojí novou modelovou řadou HP iPAQ rx5900 Travel Companion. Není to samozřejmě první iPAQ s integrovaným GPS modulem, ale je to první iPAQ, který je především navigací, a teprve až pak kapesním počítačem. Jaké z něj mám první dojmy se dozvíte v tomto preview.



Přečtěte si celé preview.
pichlak_ce4you (116)|18.10.2006 15:04
Jen čas může odpovědět na nevyřčenou otázku "klasickým PDA odzvonilo?"Dle některých odborníků už dávno mnělo odzvonit i klasickým PC a jsou tu s námi!Myslím si že stejně tak i ve Vašich diskuzních fórech nesčetněkrát padla od dotazovatelů otázka zda je lepší používat samostatně telefon a PDA nebo jít do komunikátorů.Řekl bych že když už se konečně někdo odhodlá vůbec jakékoliv "kapesní zařízení" s operačním systémem využívat,půjde vždycky o to(vzhledem k všestraným možnostem)najít si tak vybavené zařízení,takových rozmněrů,takových parametrů, "imagedesignem",dílenským zpracováním......prostě s tím vším co člověk očekává od týhle "zázračný krabičky".A GPS???-jak dlouho jsem bez ní žil?!Je to tak, co člověk to jiný požadavky a buďte za to rádi,kdo by chtěl abychom všichni mněli to samý?!
Pavel Koza (4761)|18.10.2006 15:21
No to samozrejme mate pravdu, ale kolik znate za posledni dobu vydanych nebo pripravovanych kapesnich pocitacu s Windows Mobile, ktere nemaji ani telefon, ani GPS?
markjag (386)|18.10.2006 15:32
Sak zial to ze skoro ziadne :(
pdq (380)|18.10.2006 15:59
No zo skusenosti inych uzivatelov a skusenosti aj mojej mozem povedat, ze mnoho uzivatelov sa so svojim PDA "pohra", zisti co dokaze.No zrazu mu zacne coraz viac ostavat zariadenie doma na stole...v supliku.
A zacne pokukovat po zariadeni s GSM modulom.A ozelie aj VGA displej, aj ked ten je na "nezaplatenie"...
Ale nazad k HP iPAQ rx5935.Toto zariadenie ma docela nadchlo.Ta obria pamat je neskutocna...Konecne prenosne kino..Ta orientacia tlacitiek voci displeju mi pride docela zaujimava.Je to viac privetive a je to take FUN :))
Fakt podarene zariadenie
:yes:
markjag (386)|18.10.2006 16:16
No na HP iPAQ rx5935 mi osobne vadi hrubka a ten displej... Ano pamet je fajn to suhlasim (nestrati sa tak vyhoda WM5 ze ramka nemusi byt pod napetim?).
Ale osobne inac nemam zaujem o zariadenie, ktore by som po kazdom telefonate muset cistit (displej od prilozenia k uchu). Ozeliet VGA? Nikdy!
Radsej kombinaciu PDA + nieco ako (Qtek 8310 alebo aj SPVcka starsie). Prosite neico tvaru mobilu, schopne obsluhy jednou rukou.
Ale spamovat touto temov nema cenu ani v tejto diskusii ani v inej. Cas nam ukaze co pride a co vyhra... mozno fakt PDA ako take zaniknu a rozsiria sa UMPC. Uvidime.

dodatok: este k designovej stranke tohoto HP... No ano, design sa mi fakt lubi, aspon z obrazkov.
pichlak_ce4you (116)|18.10.2006 16:48
Ano,tahle polemika je na nic.Historie techto zarizeni je nepoucitelna(viz.Palm) a vize samotnych vyrobcu PERSONALNICH DIGITALNICH ASISTENTU(jestli vubec nazev jeste vyjadruje myslenku) se bohuzel nevzdy potkaji s pozadavky zakazniku.LIFEDRIVE ma 4GB pamneti a kolik lidi to oslovilo?Vlastne jsem se zapojil do diskuze jen proto ze mne prekvapila ta myslenka ze zarizeni bez GSM,GPS a dalsich blbin nema dnes sanci na uspech.Osobne bych radeji privital PDA opravdu "kapesni"s mnohem lepsim displejem(ani VGA neni zadna revoluce v prohlizeni internetu,dokumentu atd.) s viditelnosti na dennim svetle,s universalni pripojitelnosti ke vsem moznym i nemoznym periferiim,s dostatecnym vykonem(pocetnim i grafickym),s dostatecnou vydrzi,s jednodusim ovladanim(treba hlasem vzhledem k invalidnim spoluobcanum),taky treba mnohem kvalitnejsi a odolnejsi konstrukce(tech ponicenych displeju,joyistiku plastu)srozumitelnejsi operacni system...atd,atd,atd.Jednou se treba budeme dnesnim PDA smat,v kazdym pripade ale vim ze pokud se vyrobci venuji napriklad integraci GPS do PDA a podobnym zbytecnostem na prani nekolika procentum zakazniku tak to vyvojare zbytecne odvadi od usili implementovat do kapesni velikosti robustni vykon,neskutecnou vydrz, a pod. Opravdu se tesim na nazory ostatnich uzivatelu.
pichlak_ce4you (116)|18.10.2006 17:18
Bohuzel,jak si tak zpetne procitam svoje prispevky zjistuji ze moje hodnoceni vyzniva spise zaporne nez kladne a musim teda uvest proc tomu tak je!Ovsem predem jeste musim napsat tuhle nescetnekrat potvrzenou pravdu:JEN CAS TOHLE(NEJEN TOHLE) PDA PROVERI!Takze neduveru a minimum nadseni z nej ve mne vzbuzuje prave logo vyrobce protoze si tak nejak zpetne probiram kolik klopytnuti museli u hp prekonat nez dosli k tomuhle kousku a predevsim kde dneska mohl byt stary dobry(casem provereny) COMPAQ a jejich dobre logo "iPAQ" dnes nesou zarizeni nevalne povesti.
Dominique (151)|19.10.2006 10:21
muj smely postreh: konecne neco, co vypada krapet jinak, nez vsechna ostatni zarizeni. to je podle me vyrazny posun jinam. nebat se trosku zaexperimentovat se vzhledem. uz delsi dobu me boli, ze vsechna nova zarizeni jsou pouhou kopii predesleho, s pouhym "zakulacenim" nekterych "ostrych" hran a lehce tmavsi ci svetlejsi barvou...

pochopitelne je to drobnost, vnitrek zarizeni je vsim, ale kdyz se kolem dobreho vnitrku jeste obali hezky a originalni zevnejsek, je to radost..
pichlak_ce4you (116)|19.10.2006 16:28
Jiste,novinka a neotrely design,to budou uzivatele nokie 7710 nebo 770 cucet?!Tak casto otacime v 2003SE a 5ce PDA nalezato tak proc to tak rovnou nenechat,sak to taky v Palm a Hires+ byla a je do dnes to nejlepsi co do teto kategorie prislo.Staci si jenom presit kapsy nalezato a zvyknout si na "obe ruce v akci".Alternativou budiz pruhledna lepici paska a po vzoru slavneho "predatora" pocitadlo na predlokti.Boze dej vecnou slavu JOGDIALU nebo alespon postrani kolebce kdy mne jedna ruka drzi v preplnene MHD a druha listuje internetem ci mailem.
jvagner (5)|20.10.2006 08:26
Ta verze s BT - bude umět fungovat i jako BT HF pro telefon?
rony_ce4you (28)|20.10.2006 20:55
[QUOTE="pichlak"]Jen čas může odpovědět na nevyřčenou otázku "klasickým PDA odzvonilo?"[/QUOTE]

To je vcelku mylná premisa. To je akoby sme tvrdili, že odzvonilo zariadeniam do kapsy.

Momentálny stav je, že PDA priberajú ďalšie schopnosti, čo je vlastne púhy vývoj - prvé PDA ledva zvládali kontakty, úlohy, termíny.
rony_ce4you (28)|20.10.2006 20:58
[QUOTE="pdq"]Ale nazad k HP iPAQ rx5935.Toto zariadenie ma docela nadchlo.[/QUOTE]

mne zaiskrilo ale chcelo by to VGA rozlíšenie. A aj by som zabudol na to GPS a ako hovoríš - ideálny stroj na doma, na takové to domácí browsováni, keď je zbytočne zložité spúšťať PC.
Pavel Koza (4761)|21.10.2006 11:49
[QUOTE="jvagner"]Ta verze s BT - bude umět fungovat i jako BT HF pro telefon?[/QUOTE]

Nenapadlo me to vyzkouset a nikde se nic nepise. Jsem spis skepticky... Jakmile budu mit moznost, vyzkousim.

A k te debate o jednom tvrzeni - je samzorejme diskutabilni, co lze povazovat za klasicke zarizeni. Pro me je klasicke zarizeni to bez GPS nebo telefonu. Toto tvrzeni jsem pouzil proto, ze pri pohledu na roadmapy ruznych vyrobcu je zarizeni bez GPS nebo telefonu jak safranu. Ja si to nevymyslel, to je fakt. Jestli je to dobre nebo ne nevim, uprimne receno nikomu nic nebrani koupit si pekne zarizeni s GPS a pouzivat GPSku externi:) Ale tohle vazne neni predmetem clanku, venujte se prosim jemu.
kubisz (1054)|24.10.2006 09:00
tak me napadlo, kdyz se zacinaji objevovat zarizeni s veeelikou ROMkou, tak jestli se to nejak vyrazne trebas projevi na vydrzi baterie (resp. jestli jde trebas vypinat SD/CF slot, kdyz neni potreba) diky nepouzit ostatnich slotu? diky

kuba
Karlos_ce4you (23)|8.12.2006 16:00
[QUOTE="Pavel Koza"]Navigace (nejen) do auta je fenoménem dnešních dnů a týdnů. S různými navigačními pomocníky se doslova roztrhl pytel a nabídka roste každým dnem. Nyní se do navigační arény rázně rozhodla vstoupit i společnost Hewlett-Packard se svojí novou modelovou řadou HP iPAQ rx5900 Travel Companion. Není to samozřejmě první iPAQ s integrovaným GPS modulem, ale je to první iPAQ, který je především navigací, a teprve až pak kapesním počítačem. Jaké z něj mám první dojmy se dozvíte v tomto preview.[/QUOTE]Ta GPS je integrována v přístroji, nebo je v držáku pro PDA. Díky