Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: USB připojení MIA A701 a externího disku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ahoj vsem moudrym a znalym , mam dotaz zda je za nejakych podminek mozne pripojeni Mia A701 pres USB kabel k externimu disku. Proste si pohravam s myslenkou ze by to mohlo fungovat jako ctecka karet a z karty bych to vysypal na disk idealne na louce. Uz jsem zkousel propojit Mio a disk , ktery jsem krmil voltikama zvenku ale to tak jen nabijelo, ale nic se nedeje.
    Diky za info
    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    90

    Takto jednoducho to nepojde z jedneho jednoducheho dovodu: USB zariadenia su dvoch kategorii. "HOST" a "CLIENT" (dufam ze som pouzil presne terminy). Ludovo povedane, co mas na USB kabli na tom konci s hrubsim konektorom, to je client, na tom druhom je host. Host byva typicky pocitac, client napriklad nejake pamatove medium, karta, USB disk, USB cdromka atd. Host vlastne celu USB komunikaciu riadi, ako to vsetci pozname na pocitac moze byt pripojenych aj viacej USB zariadeni, ale vsetko typu client. Z tohoto dovodu mozes sice prepojit napr. dva MP3 prehravace, ale neskopirujes z jedneho na druhy subory, lebo oba su typu client. To by jeden z nich musel mat zabudovanu tuto moznost a vystupovat ako host. Rovnako ako nezosietujes dva pocitace (beznym) USB kablom, lebo obidva su typu host.

    Takisto MIO je postaveny ako client, preto ho nespojis s inym clientom a nenakopirujes subory, ale spojis ho s PC a s nim dokaze fungovat napr. ako citacka karty. Dalo by sa to, ak by si mal USB disk ktory vie vystupovat aj ako host - typicky hardiskove "pamatove banky" pre fotaky to vedia, tam napriklad pripojis fotak alebo pamatovu kartu ako clienta a banka si stiahne fotky. Ale predpokladam, ze tvoj disk co si skusal prepojit je obycajny USB disk. To nepojde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    teoreticky by ti mohlo pomoct toto: USB LINK BRIDGE ale nikdy jsem to nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Dekuji za info. Nicmene si neodpustim dotaz , to to vlastne znamena HOST , to je hadwarova zalezitost ci softwarova. Tedy jestli neni jen nejaka utilita a pak by to eventualne slo ? Nebo sroubovak a pajka ? ,.-)) ptam se proto ze napr uprava Playstationu jsou take ruzne a napr psII zezacatku byla dratama a postupem casu pouze boot cd. Chapu ze jde o jine zar ale proste stouram. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Potrebuješ bud PPC s funkciou USB host,čo tvoje zariadenie nie je,alebo prídavnú kartu s týmto rozhraním(ale myslím existuje len do CF slotu,čiže zasa smola... je to HW vec a nie SW.Túto funkciu majú napr. Acery,Looxy,ostatní výrobcovia ju nezobrali na milosť,výnosnejšie je pre nich vyrábať a predávať nekompatibilné príslušenstvo Aké by to bolo krásné,zvlášť unifikovaný konektor na napájanie,mini USB client,host,systémový konektor tiež unifikovaný.Tak ako to je na PC.A neplatiť za obyčajnú koncovku šialené prachy : Nuž sme malý segment trhu,chcú na nás zarobiť:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ja dekuji za info , kuurvy su to , ac jsem ho cekal, presto dekuji
    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od MCgyver
    Ja dekuji za info , kuurvy su to , ac jsem ho cekal, presto dekuji
    Petr
    Ale, no tak. Trochu se krotte. Nevim proc by vyrobce mel byt to, za co jste jej oznacil. O moznosti rozsireni zarizeni pres dalsi USB zarizeni, vyrobce nikde nepise, to jste si domyslel vy sam na zaklade svych neznalosti o kupovanem zbozi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    90

    Citace Původně odesláno od MCgyver
    Ja dekuji za info , kuurvy su to , ac jsem ho cekal, presto dekuji
    Petr
    Povedal by som ze toto je vyjadrenie je hodne pubertaka co nepozna system a nevie kde je sever. Proste USB tak funguje. Ako keby sa niekto cudoval, ze preco Windows nefunguje bez hardisku a ze tie kurvy hnusne na nas chcu zarabat ze nam chcu predavat hardisky. Proste je jeden "vysielac" a jeden "prijmac".

    Sorry, ale pred takymito zasadnymi vyjadreniami si treba nastudovat vec, aby clovek zo seba neurobil hlupaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ale jde , podal jsem dotaz a za k.... se omlouvam. Pokud tu diskutujete na akademicke urovni tak sory , proste me veci zajimaji trosku vice do hloubky a tak jsem se zeptal, kdyz nevim , na tom nevidim nic spatneho narozdil od vas .-)
    Mejte se Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nejde o to, že jsi se zeptal, ale jak a hlavně jaká byla tvá reakce na odpovědi. Ovšem nadávat výrobci za něco, co jeho výrobek neumí, mi přijde dosti zcestné (stejně jako si koupit auto s dieslovým motorem a pak nadávat, že nejezdí na benzin). To jsi se měl takto ptát před nákupem a pokud by to bylo nutné, koupit něco s USB host.

    Prostě PDA nikdy není a nebude plnohodnotná náhrada PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ok ok , jak jsem rikal vsem dekuji za reakce a nazory, bylo to pro me prinosne a priste se budu ptat stejne ,.-)) Diky vsem
    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ahoj po delsi odmlce. Muj prvodotaz , byl polozen z techto duvodu http://smartmania.mobilmania.cz/inde...single&ide=779
    je to sice jine zarizeni ale podobny problem a necekam, ze to bude pozehnane výrobcem.

    Petr
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    S maličkým rozdielom,E-Ten hardwerovo podporuje USB host,akurát ho výrobca naplno nesprístupnil,napr. ten ovládač na myš je starý ,známy driver ,ktorý používame aj my Looxaci
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-10-2009, 12:35
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-08-2008, 20:58
  3. Pripojeni externiho pevneho disku pres USB Host....jak na to?
    Od linuxsoft v sekci + Soubory & Paměťová média
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-09-2007, 16:51
  4. Mio A701 a připojení přes BT a GPRS
    Od manlpuoz v sekci Mio
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-08-2007, 16:39
  5. Osvětlení externího displeye
    Od Dr.Buba v sekci Motorola
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-02-2006, 08:36