Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Nejpřesnější zaměření polohy

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    183

    Jaký program umí nejpřesněji zaměřit polohu? Např BeeLine i když má třeba 10 satelitů, souřadnice se pořát mění a šipka se pohybuje. Která aplikace umí souřadnice průměrovat? Jde to nějak nastavit v BeeLine? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Ja som používal GPS Tuner... Tam šípka lietala kam chcela, aj vzdialenosť sa vkuse menila a ukazovala nezmysly a ešte k tomu to bol "ťažkopádny" program. Predpredvčerom som si za 2 body kúpil Vito Navigator II - šípka a vzdialenosť neblbne, je to úplne super program. Jedinú nevýhodu má že nespracuje "klasické" gpx súbory - iba loc. Každopádne plne odporúčam Vito Navigator
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    ten pohyb bude asi diky S/N on, pac ja mam static navigation vypnuty a zrovna v beeline se mi poloha v desetinach a setinach nehne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    static navigation som skúšal vypnúť/zapnúť aj pri tom gps tunere - preto lebo som prešiel aj 10 m a nič sa nezmenilo... Po vypnutí to nejakú rýchlosť ukazovalo aj ked (ako sa napíše d s mekčeňom na resco keyboard?) som sa vôbec nehýbal :-) a ručička lietala ešte viac a nezmyselnejšie pri Vito navigator nemám potrebu sn meniť
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    183

    A kde mám to s/n v beeline najít? Chci to kvůli zaměření mé nové cache pro geocaching.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    pokiaľ viem je na to osobitná aplikácia - napr aplsirf...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    183

    Jdo to že třeba v beeline když se zastavim, mam 8 satelitů, pohybují se pořát tisíciny minut. Tzn šipka jede rychlostí 0.1 až 0.2 dopředu a urazí třeba 20 metrů, pak se otočí a jede zpět. Jo, ten prg vyzkoušim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    "Tzn šipka jede rychlostí 0.1 až 0.2 dopředu a urazí třeba 20 metrů, pak se otočí a jede zpět." toto sa aj mne stalo, ale ja som išiel, ukazovalo to 3m do cieľa, a potom sa to otočilo a 17m opačným smerom, mal som 6-8 satelitov a dosť ma to vytáčalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    183

    Citace Původně odesláno od PatrikL
    pokiaľ viem je na to osobitná aplikácia - napr aplsirf...
    POMOOOC! Spustil jsem si tuhle applikaci, něco nastavil, ukončil. Teď je beeline nepoužitelná! Pokud jdu rychlostí pod 2 km/h stojí na místě. Takhle můžu ujít i 100 metrů, udělat rychlejší pohyb a šipka přeskočí. iGo se chová stejně. Pro geocaching naprosto nepoužitelné. Pak jsem to zkoušel různými způsoby vrátit zpět, ale nešlo to. PROSÍM poraďte někdo jak to vrátit zpět, nechci pořát dělat HR. To už je lepší přeskakování než bez pohybu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Njo, co si pamatuji, tak GPS Tuner umel prumerovat pozici sam podle nastavenych parametru... Ale to bylo vzdycky tak na 15 minut...

    BTW U geocachingu snad ale prece nejde o to, abych o kesku zakopnul...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Naj
    Citace Původně odesláno od PatrikL
    pokiaľ viem je na to osobitná aplikácia - napr aplsirf...
    POMOOOC! Spustil jsem si tuhle applikaci, něco nastavil, ukončil. Teď je beeline nepoužitelná! Pokud jdu rychlostí pod 2 km/h stojí na místě. Takhle můžu ujít i 100 metrů, udělat rychlejší pohyb a šipka přeskočí. iGo se chová stejně. Pro geocaching naprosto nepoužitelné. Pak jsem to zkoušel různými způsoby vrátit zpět, ale nešlo to. PROSÍM poraďte někdo jak to vrátit zpět, nechci pořát dělat HR. To už je lepší přeskakování než bez pohybu!
    ehm, čo z toho si použil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nekdo si nastavil staticku navigaci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    183

    To Beecher: Když chci cache založit nemůžu přeci poskytnout nesmyslnou pozici.
    To PatrikL: Přepnul jsem do sirf, stisknul všechny čtyři tlačítka(postupně, ne při jednom spuštění) a vrátil do nmea. Pak věčné kombinace abych to vrátil zpět. Jak mám docílit toho aby souřadnice zase přeskakovaly?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    otvoriť port, stlačiť Stat Nav Off a zatvoriť port
    si myslím že tu je vždy všetko jednoznačné
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    183

    Pomohlo tohle: Přepnout do sirf, dát StatNav OFF, vrátit nmea. Díky. Na co jsou ty tlačítka rd dev ID a rd SN stat?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. OZi CE 2.19 zaměření místa
    Od japros v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 09:01
  2. Zaměření pozemků
    Od wronski v sekci Ostatní využití GPS
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-06-2008, 09:56
  3. Igo a presnost polohy
    Od guard_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 14:00
  4. Aktualizace polohy
    Od Viktor Čistič v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-04-2006, 09:35
  5. Načítání polohy v SmartMaps
    Od Roman B v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-12-2005, 20:51