Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: TomTom a výběr druhu GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Mám N520 s integrovanou GPS, netušíte jaký druh GPS mám v TomTomovi nastavit ? nejede mi to ani s jednou. Zkušel jsem jak Jiná NMEA GPS, tak i Kabelové TomTom GPS a z nouze i Ostatní Bluetooth GPS ale furt mi to hlásí žádný signál GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Nemohu ted vyzkouset,ale na Looxech je to myslim seriovy port (myslim com9) , podivej se do nastaveni gps v systemu .....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Losos
    Nemohu ted vyzkouset,ale na Looxech je to myslim seriovy port (myslim com9) , podivej se do nastaveni gps v systemu .....
    Je to COM 8 a rychlost 9600, ale o to mě nejde to si najít umím jde mi o to jaký druh GPS mám v TomTomu nastavit protože mi to nechce chytat signál ať nastavím jakýkoliv druh GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Myslim ze Jina NMEA GPS nebo jak to tam je presne + spravny COM a baud
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    A zkousel jsi to venku ......Musis byt trpelivy, nekdy to trva pomerne dost dlouhou
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    Pro tvou představu: poměrně dlouho se může protáhnout i na 5-6 minut. Tedy poprvé a nebo když je GPS dlouho vypnutá
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Jo jo včera jsem si s tím docela dost dlouho hrál a nakonec to je skutečně jiná NMEI GPS, ale přesto se mi nepovedlo zaměřit polohu na mapě, napřed jsem zkusil chytnout satelity přes ikonu Zobrazit stav GPS, skutečně to trvalo dost dlouho (kolem 10 minut) než to zaměřilo zeměpisnou polohu, ale co mě překvapilo tak při přepnutí na mapu Brna mě to zahlásilo GPS signál ztracen a polohu to neukázalo.
    Zkusil jsem opustit TomTom a zapnout GPS Locator (aplikace od FSC co je přímo v PDA) a ten mi našel skoro hned 9 satelitů tak vážně nevím co s tím ? Reset po instalaci TomToma jsem pro jistotu udělal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    Ono tak ani nejde o to kolik jich najde, ale kolik jich je aktivních - vTT zmodrají. Na tomto počtu je pak závislá i přesnost polohy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    78

    Včera večer jsem se marně pokoušel spustit Tom-Tom-a,GPS se nechytla
    ani po15 min.Nastavení: jiná NMEI GPS, COM 8, rychlost 9600,takže klasika.
    Přes gps locator to vidělo 9 sat. modře, v Tom-tomu -nic.
    Dnes ráno to zapnu na tom samém místě a ono to jede.Nějaká vyšší moc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od mjancok
    Včera večer jsem se marně pokoušel spustit Tom-Tom-a,GPS se nechytla
    ani po15 min.Nastavení: jiná NMEI GPS, COM 8, rychlost 9600,takže klasika.
    Přes gps locator to vidělo 9 sat. modře, v Tom-tomu -nic.
    Dnes ráno to zapnu na tom samém místě a ono to jede.Nějaká vyšší moc?
    Mám stejnou zkušenost, vykloněný z okna a po 15min. nic, sednu do auta před barákem druhý den a do 3 min. už mi to hlásilo kudy mám jet. Já snad začnu věřit že je kastla auta jedna velká anténa :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    17

    Ja mam taky lepsi signal kdyz mam pda v aute na nabijecce. TomTom se chytne zachvili.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Axeli_Machal_ce4you
    Guest

    Mohu potvrdit ze ja take.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Srovnání jednotlivých druhů PDA,MDA,XDA,smartphonů .......
    Od Losos_ce4you v sekci Zbývající značky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-07-2007, 11:44
  2. TomTom a výběr trasy
    Od Docent v sekci TomTom
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-04-2007, 15:23
  3. Otazky vseho druhu
    Od viktor99 v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-10-2003, 21:52
  4. Otazky vseho druhu
    Od Pavel Koza v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 01-10-2003, 19:10