Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Diakritika na klávesnici iPAQu hw6915 / hw6910 / hw6900

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    40

    Dobrý den,
    komunikátor HP iPAQ hw6915 umožňuje pomocí zabudované hardwarové klávesnice psát znaky jen s čárkami a pár znaků s háčkem, ale rozhodně to nepokrývá celou češtinu. Jen namátkově znaky, které nelze pomocí klávesnice napsat: ě, ů, ž, ř, ď, ... ale je jich mnohem víc.
    Musím proto používat rozpoznávání znaků/klávesnici na obrazovce, když chci psát česky s diakritikou.
    Zkoušel jsem zapnout podporu pro hardwarovou klávesnici (se kterou diakritika šla), ale došlo k takovému přemapování klávesnice, že to bylo nepoužitelné (třeba nešla psát jedna číslice, už si nevzpomínám jaká, a to co je pod Fn (resp. tou klávesou s kolečkem vlevo dole), bylo ÚPLNĚ zpřeházené (čísla náhodně umístěná v rámci celé klávesnice, ne v bloku atd.)), takže toto pro mne není řešení.
    Používám malou lokalizaci SunnySoft Interwrite 9.1.
    Vyřešil někdo tento problém?
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Dobrý den,

    pro korektní funkčnost integrované klávesnice si nainstalujte lokalizaci InterWrite PRO, poté budete moci korektně zadávat diakritické znaky přes integrovanou klávesnici.

    Pokud nechcete mít lokalizováno prostředí OS tak si v nastavení lokalizace vypněte lokalizaci systému.

    S pozdravem a přáním hezkého dne
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    46

    Blbovzdorně řečeno, musí se nainstalovat plná lokalizace (ne jen podpora klávesnice) a teprve po korektní instalaci a restartu je možné vypnout počeštění všech menu volbou vypnout lokalizaci sytému. Odstranění počeštěných menu trvá asi 2 minuty, takže vydržte až do okamžiku, kdy to po vás bude chtít restart. Ten udělejte a je to hotovo. Dále je možné přidat klávesnici QWERTY pokud vám QWERTZ nevyhovuje.
    Kde je o tom zmínka ve FAQ jsem nezjistil. Ale hlavně, že už to funguje :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    40

    Dekuji Az se dostanu k PC, vyzkousim to
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    40

    Z oficiálních stránek SunnySoftu jsem si stáhnul poslední verzi IWP, udělal vše podle Vás a jede to perfektně :yes:
    Moc moc děkuji

    (Já mám alergii na počeštěné Windows Mobile, ale česky psát se mi přece jen hodí, takže jsem předpokládal, že malá lokalizace bude stačit (myslel jsem si, ze rozdíl mezi malou a velkou je jen v tom, jesti systém "mluví" česky)...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Citace Původně odesláno od daec
    Z oficiálních stránek SunnySoftu jsem si stáhnul poslední verzi IWP, udělal vše podle Vás a jede to perfektně :yes:
    Moc moc děkuji

    (Já mám alergii na počeštěné Windows Mobile, ale česky psát se mi přece jen hodí, takže jsem předpokládal, že malá lokalizace bude stačit (myslel jsem si, ze rozdíl mezi malou a velkou je jen v tom, jesti systém "mluví" česky)...)
    Malá lokalizace je řekněme univerzální řešení pro různá zařízení, různé OS, tak aby user mohl pracovat se specickou znakovou sadou.
    Velká lokalizace je pokaždé optimalizována a vyvinuta přímo pro konkrétní model zařízení (např. iPAQ 6515), proto tato lokalizace podporuje integrovanou klávesnici na tomto modelu. Laicky řečeno lokalizace ve verzi PRO je vyvíjena vždy extra a speciálně pro konkrétní model...
    Pokud máte další dotazy ptejte se...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    40

    Upřímně řečeno, napřed jsem měl smíšené pocity, protože jsem si říkal, že když je moje zařízení podporováno, tak proč je to tak "odfláklé" , ale jsem rád, že jsem zjistil, že je to uděláno dobře, jen já jsem postupoval špatně
    Ještě jednou děkuji. Už je mi to jasné
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Citace Původně odesláno od daec
    Upřímně řečeno, napřed jsem měl smíšené pocity, protože jsem si říkal, že když je moje zařízení podporováno, tak proč je to tak "odfláklé" , ale jsem rád, že jsem zjistil, že je to uděláno dobře, jen já jsem postupoval špatně
    Ještě jednou děkuji. Už je mi to jasné
    Problém je v tom, že integrovaná klávesnice je pouze 4řadá, proto bylo třeba definovat a implementovat zadávání znaků tímto systémem. Pokud by klávesnice měla standardních 5řad tak by mapování bylo o poznání o něčem jiném...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. VARIO a diakritika na qwertz klavesnici
    Od mvolek v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-06-2006, 23:30
  2. Jakou klavesnici k IPAQU?
    Od Pc-romeo v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-09-2004, 15:10