Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Lokalizace. Jak to s ni vlastne je???

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    87

    Mam dotaz. Kde se da doupit, a za kolik lokalizace pro hp iPAQ h4150 / h4155 ???
    Mohla by na tomto zarizeni jit InterWrite, nebo LangueExtender (kdesi sem cetl za neni zavisly na typu zarizeni). A je jedno jakou verzi lokalizace bych koupil? Musi byt urcena jen pro tento typ PDA???
    Za dopovedi diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Co se tyce Language Extenderu ...
    Pokud myslite malou lokalizaci (vse krome prekladu UI), tak ta na typu zarizeni zavisla neni - tj. verze pro WM2003 pobezi na vsech PDA s timto OS. U tzv. velke lokalizace je to tak, ze kazde PDA obsahuje dva typy aplikaci:

    (1.) aplikace, ktere jsou spolecne pro vsechna PDA zarizeni jednoho OS (napr. Word, Excel, Internet Explorer, PIM, vetsina nastaveni atd.)

    (2.) tzv. OEM aplikace, ktere jsou do zarizeni pridany vyrobcem (napr. ASUS Backup, iPAQ Image Viewer, PocketLOOX PlugFree atd).

    Zatimco u prvni skupiny programu nebude s prekladem u naproste vetsiny zarizeni problem, u OEM aplikaci nebudou tyto programy prelozeny pokud nebudou provedeny dopreklady jejich zdrojovych souboru (bez toho se bohuzel sami nepocesti :-) Tyto dopreklady se delaji vzdy pro kazde nove zarizeni zvlast.

    Pokud tedy nebudete mit primo verzi pro iPAQ 4150 (zatim neni k dispozici) ale jen verzi napr. pro jine PDA se stejnym OS, budete mit prelozeno vse krome OEM aplikaci, ktere vase PDA obsahuje. Jinak bude samozrejme lokalizace plne funkcni.

    Jen pro poradek uvedu, ze pokud koupite iPAQ 4150 v CR, dostanete k nemu i konkurencni InterWrite.

    Pokud budete mit jakekoliv dalsi otazky klidne se ptejte, rad odpovim.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    87

    Takze chapu to spravne, ze bych mohl vzit lokalizaci napr. z A620 a nacpat ji na h4150. Akorat bych nemel prelozene ty OEM aplikace, konfigurator Wi-Fi a BT manazer. Ale te lokalizaci nevadi, ze ma z ta A620 prelozenou tu utilitku co tam ma asus. Nebude to nejak kolidovat.
    A nebo bych musel koupit primo nejakou lokalizaci, kde jsou prelozene jen ty zakladni aplikace WM2003???
    A jeste. Nahodou lokalizaci primo pro h4150 delat nebudete ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nerad bych tady plasil a placal nesmysly, ale: HP pro sve iPAQy dlouhodobe bere cestinu od Sunnysoftu. Pokud je mi znamo, tak ani v tomto pripade by tomu nemelo byt jinak. Takze pokud mate legalne zakoupenou h4150ku v CR, tak byste mel mit narok na lokalizaci "v cene".

    Problem nekdy nastane v tom, ze Sunnysoft nestihne plnou lokalizaci pripravit do uvedeni zarizeni na trh. Doporucuji kontaktovat primo prodejce a zeptat se, jak to s lokalizaci vlastne je. A tez se poptejte v Sunnysoftu, urcite vi vic nez ja.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Ruka
    Takze chapu to spravne, ze bych mohl vzit lokalizaci napr. z A620 a nacpat ji na h4150. Akorat bych nemel prelozene ty OEM aplikace, konfigurator Wi-Fi a BT manazer.
    ... presne tak. Druha vec ale je, ze teoreticky by se mela licence, kterou ziskate spolecne s LEng vztahovat vzdy na to zarizeni, ke kteremu jste lokalizaci dostal.

    Ale te lokalizaci nevadi, ze ma z ta A620 prelozenou tu utilitku co tam ma asus. Nebude to nejak kolidovat.
    ... nemelo by.

    A jeste. Nahodou lokalizaci primo pro h4150 delat nebudete ???
    Urcite ano, ale nebude to hned ted jelikoz nyni mame plne ruce prace s lokalizaci jinych zarizeni.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    87

    Problem je prave v tom, ze je to dovoz z ameriky. A ja ve veci lokalizace nemam zcela jasno.
    Tak se poptam v SunnySoftu, jak to vypada a uvidim.

    A jeste dotaz na PavelR. Nevite jak to vyhledove vypada, ze by mohla byt hotova lokalizace na toto PDA? Nebot mam takovy pocit ze LEng ma lepsi reference nez IW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Ruka
    A jeste dotaz na PavelR. Nevite jak to vyhledove vypada, ze by mohla byt hotova lokalizace na toto PDA?
    Do kompletni lokalizace novych PDA od HP (tj. vcetne prekladu jiz zminovanych OEM aplikaci) se zatim moc nehrneme. Hlavni duvod je, ze "vysostnym" dodavatelem lokalizacniho software pro HP je konkurencni Sunnysoft. Zatim posledni HP PDA, ktere jsme zcela lokalizovali, jsou iPAQ 2210, 1940, 5450 (s WM2003 upgradem). Jak to bude u nejnovejsiho iPAQu 4150 zatim opravdu nedovedu rici ...

    Kazdopadne nyni je k dispozici verze Language Extenderu, ktera pobezi zcela bez problemu i na tomto zarizeni a lokalizovany budou vsechny obecne aplikace WM2003 (tj. ty, ktere jsou pro vsechna PDA s timto OS spolecne - Word, Excel, PIM aplikace, Internet Explorer, vetsina nastaveni atd.), OEM aplikace prelozeny nebudou. Ostatni funkce LEngu jsou samozrejme rovnez zachovany.

    Nebot mam takovy pocit ze LEng ma lepsi reference nez IW.
    To mne tesi :-)

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. vlastne zvonenia - kontakty
    Od voda2 v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-02-2009, 22:36
  2. Co vlastne mam ?
    Od Koper1 v sekci iGO
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 08:57
  3. Co je to vlastne eKniha?
    Od cobra7 v sekci eKnihy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-07-2005, 21:57
  4. Ikonky-vlastně jde o blbost
    Od Kája_oldd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2005, 10:59
  5. Jak to vlastně funguje?
    Od Paia_ce4you v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-08-2004, 10:39