Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Ozi + nutnost spojovani mapovych podkladu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    6

    Zdravim,
    mam k dispozici 15x5 legalne ziskanych obrazku o rozliseni 4000x1500 s mapovym podkladem. Jedna se o presne, na pixel sednouci obrazky bez presahu.
    Jak jsem se v tomto foru docetl, vetsina lidi to zde resi tak, ze tyto obrazky spoji do jednoho velkeho, prekonvertuji na format ozf2 a zkalibruji. Pokusil jsem se tedy vsechny obrazky spojit a vysledny 22215x20000px obrazek, cca 55MB gif, prevest do ozf2. Bohuzel se to nepovedlo a to ani po pridani 2GB RAM. Zda se, ze konvertor ma nejake omezeni.

    Chtel bych se zeptat, zda-li OZI podporuje virtualni skladani map. Tedy neco, ze bych prevedl do ozf2 male kousky mapy, kazdy zkalibroval a nasledne udelal nejake vazby na mapy sousedni a to tak, aby pri se prohlizeni mapy zobrazovala v OZIm jakoby jedna velka? Nejaky naznak teto funkce jsem nasel na panelu nastroju (sipky S,J,Z,V), ale ani po nekolika hodinach zkoumani jsem neprisel na to, zda-li to co chci udelat, je vubec mozne.

    Diky za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Uplne staci ty jednotlive mapy samostatne zkalibrovat a OZI si je bude nacitat dle potreby. Maly problem by mohl byt v tom, ze se vubec neprekryvaji. Pokud se jede napr. autem, dojedu na kraj mapy, dalsi mapa se chvili nacita, takze nejakou dobu jedu "poslepu". Treba 5 sekund.

    Ja osobne jsem odpurcem spojovani vice map do velkych kusu, ale zalezi, jak velike uzemi ta jednotliva mapa pokryva. Pokud by to bylo treba jen 1km2 a melo to slouzit v aute, tak je to malo.

    EDIT: OZI pri kalibraci umoznuje nastaveni vlastniho okraje mapy, takze se dalsi bude nacitat uz treba 1 cm pred okrajem stare. To by mohlo stacit pro zapamatovani si situace v mape.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    6

    Diky za odpoved. Zde je jeste par mych postrehu, trebas nekomu pomuzou.

    Zkusil jsem zalibrovat nekolik malych navazujicich map a jak pise Ivanm, prubezne nahravani techto casti funguje. Je to ale trochu neprakticke, protoze na okraji mapy neni videt navazujici dalsi mapa. Nicmene tak to asi ma fungovat.

    Dnes jsem jeste zkusil experimentovat s kompletni slozenou mapou (tj. velky obrazek co jsem o nem psal v prvnim prispevku). Prevedl jsem ho do formatu TIFF a LZW komprese. S timto formatem si uz konverzni program ImageToOzf poradil a korekrne prevedl do ozf2. Nasledna kalibrace uz byla hrackou a i takto velka mapa se v mem PDA zobrazuje velmi svizne a kompletne.

    Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Tady prave zalezi nas tom, jak velike uzemi je pokryto. Pokud jedu na dovolenou do Krkonos, je zbytecne mit kartu zaplaclou 1 velkou mapou cele CR.
    Jinak - nastaveni jineho okraje pro drivejsi nacteni dalsi mapy se najde pri kalibraci, zalozky Setup nad tlacitky Cancel a Save. Je to ta ikona s cervenou carou " Show/hide Corner markers". V mape lze ty okraje posouvat mysi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ja tady ted mam podobny problem, ale nejak mi to v CE nefacha. Mapy jsou zkalibrovane, presah nulovy, ale cekal jsem, ze pustim Oziho v PDAcku, pripojim GPSku a Ozi mi nacte spravny sektor. To se ale nestane, vidim jen bilo a po odzoomovani nekde v rohu nacteny jiny (asi ten puvodne naloadovany) sektor.

    Jak to funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    68

    Je nutné splnit několik málo podmínek.
    1.cesta kde leží mapy musí být uvedena v v File->Configuration->Map a data Files (až 6 cest)
    2.mapa je nakalibrována skutečně pro tento sektor (N,E)
    3. pro vlastní navigaci je nutné mít "stlačen" symbol blesku s nápisem GPS na dolní liště nebo přes menu navolit Map->Connect to GPS

    Pokud je vidět jakákoliv mapa někde v rohu a jde posouvat stylusem tak není zapnutá navigace (bod 3). Dvojklikem do bílého místa by se mapa měla zobrazit (pokud tam nějaká je).
    Pozn. Aktuální (i naposouvané) souřadnice jsou vidět v horním pruhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Diky moc.. ten dvojklik to bylo ono...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-11-2008, 08:30
  2. Aktualnost mapovych podkladu Vasich navigaci
    Od fahrus_ce4you v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-01-2007, 20:20
  3. Aktualizace mapových podkladů
    Od Boban1108_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-03-2006, 18:19
  4. Úskalí spojování map
    Od khooca v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-03-2006, 11:12