Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Jak se vyhnout úseku z inform tabule na dálnici

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    Včera jsem se vracel z Prahy na Brno
    Ca na "175km" se z informační tabule dovím, že na "194km nehoda/kolona"

    jakpak v Tomovi řešíte, jak nastavujete tuto situaci ??

    vyhnout se úseku nelze páč ho Tomtom nenabízí, tedy zrovna nějaký bod který by byl ca za 20 km

    díky předem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Tohle právě nemá TomTom vychytané, je možné zakázat pouze úsek z nabídnutého itineráře který obsahuje komunikaci prakticky v celé délce jejího průjezdu, takže jediným řešením je asi zvolit ručně podle mapy nějaký průjední bod mimo to ucpané místo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    Nebo sjet na exitu a on už si to přepočítá
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    hm no právě

    jenže když je to situace, že ucpáno je to za prvním sjezdem ( jak jsem následně zjistil ) do Brna ( kde se nevyznám ) a netuším jakpak chci tím Brnem projet a TOM se po sjezdu z dálnice snaží co nejdříve vrátit na dálnici ( když nastaveno nejrychleji PHA - OV )

    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Tak to jsme vcera resili uplne stejny problem na stejnem miste, proste sem si nechal zobrazit celou trasu na cely display a "intuitivne" jsem zvolil trasu podle sebe, sjel jsem driv a pak ho chvili ignoroval, pac se me samozrejme snazil co nejrychleji vratit na D1...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    3

    co třeba sjet z dálnice a trasu naplánovat znovu ale "vyhnout se placeným silnicím" ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Také je možnost použít "Najít alternativu" - "vyhnout se uzavírce". Funguje to dobře, má to jednu nevýhodu, že je to nutné zadávat těsně před sjezdem z dálnice. Progran si pak "zneprůjezdní" zadanou délku uzavřené trasy a vymýšlí novou, aniž by řidiče zpočátku sveřepě vracel zpět na neprůjezdný úsek, protože se mu to zdá časově nejlepší.
    Komfortněji to půjde asi jedině po zprovoznění Traffic pro ČR, kdy bude mít program včas údaje o problému v podobě"odkud-kam a jaké zpoždění" a bude tak mít podklad pro přeplánování trasy klidně půl hodiny, hodinu předem. V "civilizované" Evropě to funguje. Jistě to mnozí měli možnost vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    Ta uzavírka není nejlepší řešení páč umí max. vzdálenost 5km
    což je na dálnici s ohledem na možné sjezdy dost jako, že málo

    jak to tak sleduji tak chyba opravdu nebyla na mém přijímači, že bych ho neuměl ovládat, ale na momentální nedokonalosti Tomtoma
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    46

    Tak jsem včera zkoušel objet zácpu na dálnici 25 km za Mnichovem a TT mě poslal polni cestou mezi chmelnicema Začalo to cca 500 m asfaltkou širokou právě na 1 auto a poté co se už nešlo otočit, tak to pokračovalo další 3 km cestou pro traktor. Nicméně cesta vedla nachlup přesně tam, co TT ukazoval, na normální silnici jsem vyjel mezi 2 statkama a takhle překapenýho bavorskýho sedláka jsem ještě neviděl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Stejná zkušenost, jak z Německa, tak z Čech.
    Nezapomínejte ale na další faktor, cedule na dálnici jsou řízeny lidmi a vyššími zájmy. Proto se např. na 88,5 km dozvíte, že EXIT 90 je uzavřen. A to ještě někdy. Takže pokud jedete na HU, HB nebo PE, nejprve se projedete dalších 15 km na EXIT 105 a pak se 15 km vrátíte zpátky, místo toho,abyste sjeli už na 75 km a ušetřili minimálně 20km. A důvod? Exit 75 vede přes Želiv, což je zásobárna vody a tak vyšší zájem velí omezit zde dopravu. A podobné je to s dalšími úseky, kde není v zájmu silničářů aby se jim ucpávaly okolní silnice. Čili považujme cedule za hezké zpestření, které nám monoho nepomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jo jo, informacni hodnota tech tabuli je opravdu zdrcujici, hlavne kdyz se clovek dovi, ze je nekde pred nim zuzeni (a i kdyz je na nich napsano provoz 1 pruhem, ale ve skutecnosti se jezdi 2 pruhy), ale uz se nedovi, jestli je to zuzeni lehce prujezdne, nebo je to hodinovy pruser a cekani v kolone. Prijde mi to, ze jsme zase vyhodili miliony (a jeste vyhodime, protoze provoz neni zadara) za kravinu, ktera nefunguje. Jsem fakt zvedavej, jaky to bude v zime, protoze predpokladam, ze hlavne kvuli zime se to stavelo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    300

    Citace Původně odesláno od gnat
    takhle překapenýho bavorskýho sedláka jsem ještě neviděl.
    :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Seznam - čemu se vyhnout
    Od Eteňák v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 13-07-2007, 09:01
  2. K cemu tedy vlastne je "vyhnout se dalnicim" ?
    Od vladas_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-07-2006, 07:05
  3. Rozbitý iPaq - dá se vyhnout placení?
    Od tuxiq v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-11-2005, 14:37