Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: propocet trasy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Z vlastni zkusenosti musim rict, ze ma naprosto tragicky propocet trasy. Momentalne mam v Looxu i Navigon5, i iGO, a kdyz dam v Navigonu "Fastest route", tak maximalizuje pouziti dalnic, kdyzto iGO se jim v kazdem pripade vyhyba jako cert krizi, a nevim jak ho k tomu donutit. Dalsi vec je, ze udava nepresne polohu - ukaze mi, ze jsem pred zatackou, ale ja uz ji projel a zase jedu rovne. Krome toho Navigon umi dynamicky oznamovat, iGO oznami, ze musim po 800m odbocit kdyz jedu 30 nebo 200km/h. A kdyz jedete fakt tech 190km/h a nez vam iGO oznami, ze mate po 800m odbocit z dalnice, tak uz jste zhruba jen 500m pred odbockou, a to je velmi neprijemny - dupnout na brzdy a jeste hledat skulinu mezi vozidly, ktera jsem predjel v pravem pruhu.
    Kdyby Navigon byl rychlejsi a mel lepsi pokryti, tak ja osobne nemam co bych mu vytknul.

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Hm, kdyz jezdis 190, tak se nediv...s tim navigace nepocitala. Btw. vzdalenost do pristi zmeny smeru se zobrazuje s dostatecnym predstihem a neni treba cekat jen na hlasovy povel, taky vim, ze nez se iGO svou sroubovanou cestinou vyzvejkne, tak ubehne pul vecnosti.
    K algoritmu vypoctu trasy...zkousel jsi v iGO nastavit vetsi presnost odhadu?
    Mne osobne vypocet neprijde nerozumny, aspon v tom, co jsem zazil...



  3. #3

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Nějakou interpolaci s ohledem na rychlost by si to určitě zasloužilo.
    Ale co se týče výběru trasy, tak nemám pocit, že by to volilo nesmysly. Nemáš špatné nastavení? Třeba přesnost výpočtu, zakázané silnice s poplatky (to se dálnicím skutečně vyhýbá jako čert kříži).

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Nastaveni meho iGO:
    method: slider mam posunuty uplne vpravo (optimal)
    route: fastest
    vehicle: car
    zelene svitici: ferries, highways, toll roads

    Mimochodem, kdyz jsem jel na Machovo jezero par tydnu zpatky, a dal jsem "Fastest route", tak me tahal nejakyma prdelakovicema a ne pres dalnici.
    Jinak to, ze navigace nepocita s tim, ze pojedu 190km/h je velmi spatny argument, potazmo velmi spatna navigace.

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    No nevim ja IGO uz nejakou chvili pouzivam a jsem s nim maximalne spokojen. Samozrejme sve mouchy ma, ale to maji i ostatni navigacni programy. Pokud si myslis ze IGO je velmi spatna navigace, potom te nikdo nenuti aby si ji pouzival.

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Bohuzel je to jedina navigace majici chorvatsko. Jinak mam velka ocekavani od Navigonu 6 a jsem taky zvedavy na TomTom 6.

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    Na novy Navigon ja osobne se taky hodne tesim, z obrazku ktery jsem videl vypadal hodne slusne. Nechme se prekvapit



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Nekde jsem se docetl, ze pro UI (user interface) Navigonu6 udelali zvlast graficky driver, aby menu bylo rychle. Jeste jsem zvedavy na pokryti, protoze v minule verzi dost tragedie, ale dalo se to.

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od krabicka3
    Nekde jsem se docetl, ze pro UI (user interface) udelali zvlast graficky driver, aby menu bylo rychle. Jeste jsem zvedavy na pokryti, protoze v minule verzi dost tragedie, ale dalo se to.
    No pokud se nepletu, tak s verzí 6 přešli z Navteq na TeleAtlas :sarcastic:

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    To jsem taky slysel, ale proc je to spatne? TeleAtlas ma Evropu zmapovanou lip, ne?

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Kdo říká že je to špatně? Jistě, že je to dobře

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od khooca
    No pokud se nepletu, tak s verzí 6 přešli z Navteq na TeleAtlas :sarcastic:
    Protoze jsi tam dal skeptickeho smajlika, tak jsem z toho vyvodil, ze to asi neni dobre.
    Kazdopadne, ja uz se nemuzu dockat.



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Sem se překoukl

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Prosím khooca, aby necitoval příspěvek, který vždy přímo předchází - viz pravidla pro diskutující

    Díky.

Podobná témata

  1. Přepočet trasy
    Od elviselvis_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-08-2011, 14:11
  2. plánování trasy v PC
    Od knorek v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2007, 07:37
  3. Vybočení z trasy?
    Od karel126 v sekci iGO
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-04-2007, 21:05
  4. nastaveni trasy
    Od Padluke_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-03-2006, 13:22
  5. Záznam trasy
    Od enrico_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-08-2005, 19:24