Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Hermes - nepovedeny upgrade systemu

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    kolegove, prosim o pomoc. vcera jsem se pokusil o upgrade hermese (z testovaci tmobile 1.4.110.1 na HERMIMG_Dopod_1.23.707.1_SHIP.nbh). vypadalo to, ze bude vse jednoduche. postupoval jsem dle tohoto prilozeneho navodu:

    How to upgrade your ROM
    Please note the existing ROM is English ROM from Dopod for the SE Asia market. I tried this ROM with my Chinese version of Dopod CHT9000 (Traditional Chinese version from Taiwan). If you try to flash it directly you will get a vendor error. Try the following steps:
    1. Extract CHT9000_ENG.exe by right click (I use Winrar)
    2. Make sure you are connected through ActiveSync.
    3. Open ROMUpgradeUT.exe
    4. Go through all steps. Eventually you will see your device reset and go into a ROM Flash screen at 0%. You should get an error from the Flash software stating wrong Vendor ID code.
    5. Don’t disconnect the device or reset it. Close the Flash software.
    6. Click on ROMUpgradeUT.exe again and go through all steps. This time it should start flashing the ROM.
    7. That’s it.

    az po krok 6 vse probihalo jak melo. po opakovanem startu ROMUpgradeUT.exe se vsak vse opakovalo a ja se ted placam mezi stavem, kdy mi flash spadne (s chybou 262) po nekolikaminutovem viseni ve stavu "flashnuto 0%". chyba 262 je popisovana takto:

    ERROR [262] : UPDATE ERROR
    This error occurs during the CE ROM code upgrade process.
    Solution: If this happens, you can just soft-reset the device and run RUU again. The update process will then continue.
    Note: At this stage, the Wince is destroyed; instead, it is in upgrade mode.

    po sw resetu se dostanu do znameho tribarevneho modu (kde je napsano herm100 IPL-0.16 a herm100 mfg spl-0.95) a to je vse. vyse uvedene lze nekonecne opakovat. co dal? zrejme neprobehl ani castecny flash, a tak bych chtel doufat, ze bych mel mit moznost udelat hardreset a zustat u puvodni romky, jenomze nevim jak, v tom tribarevnem modu hardreset neudelam. muze mi nekdo poradit? zadnou jinou verzi rom nemam, tuto jsem si stahnul z XDA developers. v tuto chvili jsem bez telefonu a za chvili odjizdim na dovolenou. a cekam hovor, protoze se musim domluvit na odjezdu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mas pri tom flashovani vyndanou pametovou kartu ze strojku?

    Tvuj stav vypada tak, ze puvodni ROMka uz je vymazana a strojek najizdi do bootloaderu, ale novou nemuze kvuli nejake chybe v komunikaci nahrat....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    at mam kartu vyndanou ci zandanou, chova se stejne.
    ano, stara romka je asi opravdu smazana. jinou verzi nemam, zalohu te puvodni take ne. a problem je, ze hermese tu nikdo nema...
    vi nekdo co mam delat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    opravdu nikdo nevi, jak mohu hermese rozbehat? potrebuji zkusit flashnout romku jinou cestou, nez jak popisuji vyse. vim, ze bych se mohl pokusit udelat zalohu romky jineho hermese (pokud budu vedet jak se to dela, muze se o to pokusit kamos v zahranici), tu si zkopirovat na svou kartu a pokusit se o flash. doufam jen, ze karta nemusi byt nejak specialne neformatovana. vite prosim nekdo, jak se toto dela? v diskusi nemohu zadny navod najit. uz tri dny sem bez telefonu a je to desne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Co prubnout xda-developers? Tam je mnohonasobne vyssi sance ze ti na to nekdo smysluplne odpovi nez tady..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nerku-li, ze jste tak asi 2, co ho tady maji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    A oba jej jeste ke vsemu udajne maji ve stavu mrtvolnem.. :O
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    no jo, ale tezko mi asi odpovi na muj dotaz v cestine cesky...
    znamena to, ze jsem opravdu uplne v haji a ze muzu hermese zahodit?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Co se zeptat anglicky? A pokud je to problem, pozadat nekoho znameho at ti to prelozi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    no jo no, co k tomu dodat - snad jen podekovat za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Zadne rady jsi od nas nedostal, ale hadej cim to asi bude.. Mluvil o tom beecher..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Jaky mas presne model ? Trion ci neco jineho ? Jeste se take deli na "Herm100" a Herm200" ... nevim presne jaky je mezi nimi rozdil a zda maji shodnou ROM , jestli se ti nahodou nepovedlo tam smahnout spatnou ROM ... pak jedine pockat az se vyda ta "prava" - o pristroj by jsi prijit myslim nemel , take by stalo za to zkusit fleshnout na jinem PC , teoreticky muze byt chyba i v nem ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    tu romku jsem nasel tady:
    http://forum.xda-developers.com/view...t=hermes+dopod
    pisou tam, ze herm100 s ni chodi. a toho mam ja, s testovaci romkou tmobile, jak pisu vyse. je to stejny stroj, jaky popisoval v prvnich sedesati minutach s... pavel. flash jsem zkousel na jinem pc, ale s naprosto identickym prubehem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Lidi co to fleshovali taky nekde pisou , ze se nejaka chyba objevi ale ze staci odcvaknout ty chybovou hlasku a znovu pustit instalator , udelej taky HR a zkus to znovu ........ poslali mi dva druhy ROM , ale chodi jen ta stejna co mas ty , ta druha je nejaka nakopnuta . Zkus jeste pro vsechny pripady si stahnout tu ROM znovu z jineho zdroje , at vyloucis i chybu instalatoru atd....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od Losos
    poslali mi dva druhy ROM , ale chodi jen ta stejna co mas ty , ta druha je nejaka nakopnuta....
    tak ted ti nerozumim. to mi davas nejaky priklad, nebo mluvis o me romce?!?!
    kazdopadne ji nemam kde jinde stahnout. nakopnuta ale snad nebude. je to v rar archivu, kterej sem stahnul, rozbalil, exac spustil. a hlavne - jinejm lidem to zrejme chodi...
    v tuto chvili by mi uplne stacilo, kdybych umel udelat zahohu romky na kartu na jinem hermesu a pak ji mohl natahnout do sveho. to se prece pravdepodobne dela na kazdem wince zarizeni stejne. zrejme to i mnozi z vas delali. fakt se tu nenajde nikdo, kdo by mi rekl jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. E-125 upgrade systemu
    Od mizuh v sekci Casio
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 20-09-2006, 14:53
  2. nepovedený upgrade
    Od Bu!!eT v sekci Toshiba
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2004, 14:37