Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Ukončení aplikace

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    Zdravím. Tak jsem se rozhodl že se začnu hrabat ve WM5 i z druhé strany. První problém, na který jsem narazil, je neschopnost ukončit aplikaci. Něco jako Unload Me (nějaká praxe s VB6) se nějak nechytá. Díky za nakopnutí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    takže stačí hledat :-)
    pomohlo: Me.Dispose()

    Ale neumím to použít na tlačítku:

    Private Sub Form1_KeyDown(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles MyBase.KeyDown
    If (e.KeyCode = System.Windows.Forms.Keys.F1) Then
    Me.Dispose()
    End If
    End Sub

    tohle bude asi špatně :-(

    Tak už to mám :-) to není tlačítko ale volání pro mainMenu :-)

    Ale mám jiný dotaz. Poradí mi někdo jak přečíst a zapsat klíč z registru?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    V .NET CF 2.0/C#:
    Kód:
    using System;
    using Microsoft.WindowsCE.Forms;
    using Microsoft.Win32;
    
    RegistryKey _registryKey = Registry.LocalMachine;
    _registryKey = _registryKey.OpenSubKey(@"Drivers\Display\GPE", false);
     try
    {
       _registryKey.GetValue("LogicalPixelsX");
    }
    catch
    {
    }
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    Děkuju za reakci, jsem zapoměl napsat že nejlépe pro Visual Basic. Moc rád bych našel nějaké zdrojáky, jak se v tom člověk hrabe tak hodně pochytá. K mojí smůle se toho pro VB nikde moc nepovaluje. Stejně ale dík, nakonec to půjde :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Doporucuji prechod na C#, min se napisete...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    201

    Zdravím!

    Pokud bude nějaký rychlokurz na C#, rád se přidám... i C++
    V Delphi pro Vario nic neudělám, a jak říká kolega, v VB toho sice je dost ale ne pro PPC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Rychlokurz pro Delphinare na C#:
    Misto Begin a End pouzivejte { a }, misto := pouzijte =, misto Use pouzijte Using... No, a to je asi tak skoro vsechno...

    Jinak, tohle stacit nebude?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    Ve VB.NET jsem ty hodnoty z registru přečetl rovnou příkazem Registry.GetValue :-) huráá (Nutno importovat Microsoft.Win32)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od crapper
    pomohlo: Me.Dispose()
    Spravnejsi by bylo pouziti

    Kód:
    Application.Exit();
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od beecher
    Rychlokurz pro Delphinare na C#:
    Misto Begin a End pouzivejte { a }, misto := pouzijte =, misto Use pouzijte Using... No, a to je asi tak skoro vsechno...

    Jinak, tohle stacit nebude?
    Zdravím, pokud stačí jen todle, tak je to OK... ale měl jsem hrozné problémy oproti delphi ne s konzolí, ale s klikátkama.

    Když jsem v delphi chtěl jednoduchý příklad:

    na formuláři mám tlačítko a textbox. při stisknutí tlačítka chchi, aby se v popisku tlačítka zobrazil text z textboxu.

    v delphi záležitost na 10 vteřin, v VC++ to bylo něco strašného. registrovat sys. událost stisk tlačítka, jakého tlačítka, zavolat tu funkci co k tlačítku patří, a nakonec ještě šíleně složitá výměna dat mezi texboxem a tlačítkem. K tomuto mí žádná z knížek, co mám doma nepomohla. stará VC++1 jsem došel do ňáké kapitoly kde se mělo někde v menu něco nějak něčím proklikat a popsáno to nebylo, jen obrázek výsledku a já, přiznávám se - TROUBA, na to prostě nedošel : a tím skončilo mé snažení na visual C.

    proto se ptám na rychlokurz - jsem natvrdlý
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Jo, kap jsi na to, C/C++ (potazmo VC++) je pro programatory a ne klikace..
    A vubec to neni tak obtizny, sice to neudelam za 10, ale asi za 20-30s
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od Saman
    Jo, kap jsi na to, C/C++ (potazmo VC++) je pro programatory a ne klikace..
    A vubec to neni tak obtizny, sice to neudelam za 10, ale asi za 20-30s
    Ano, to je přesně ono. Pan "programátor" si sedí na svém obláčku a s opovržením a mírným úsměvem na rtu, sleduje ty ubožáky klikače, jak se zoufale pídí po informacích pro samostudium.
    Gratuluju Vám Pane programátore, takovou odpoveď jsem čekal, bohužel ne na tomto serveru. Takže zpět ke svému eVB, protože prostě chci "klikací" aplikaci a nejsem programátor, jsem truhlář, ano a nestydím se za to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Hele, a ten znate, jak programator....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    No, ono vystoupat na ten oblacek neni vetsinou jednoduchy a jsou za tim roky zkusenosti..
    Dneska chce kazdej vsechno umet hned. Bud mas na to intuici a jsi schopnej se ucit za pochodu a na pripadny problemy si najit reseni sam nebo musis studovat. Nejlepsi je navstivit knihkupectvi a poridit si nejakou knizku, to neni nikdy naskodu. Pro MS veci je vybornym zdrojem informaci MSDN help a mnoho diskuznich skupin. A obecne Mr. Google
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    201

    zdravim Vas

    Nechtel jsem se nikoho dotknout a omlouvam se. ale takhle to dnes je. cena za informaci je hrozna. kdyz jsem v roce 96 poprve sednul na 286tce s gwbasicem, slo to celkem snadno. potom pascal, to uz jsem po prostudovani helpu koupil i knizku a stacilo to. na visual basic taky na klikatka stacila knizka, nakonec delphi a mistrovstvi v delphi byla dobra volba, ale na visual c++ mi jenda nestaci pak jsem jednu prkotinu nepochopil a dal se nehnu. tak jsem zkusil dle recenzi c++ za 21dni. bohuzel JEN konzole a jsem tam kde jsem byl.
    není tak davno doba, kdy jsem potreboval pomoct a IPF mi nenapsal "ja to umim za 30sekund" ale napsal navod. Ja nepotrebuji studovat. je to jen moje malichernost co mne nuti delat něco vic a ne zakrnet v eVbasicu, chtel jsem visual c++ a zkusit to. pokud mi poradite slusnepolopatickou knizku VisualC++ kde v prvnich lekcich nemusi byt moc probirany typy atd... ale UZIV. ROZHRANI několik prikladu aplikaci stylem tak klepni na todle, tim se stane to a to, a ted to timto propojis s timto.
    v delphi stacilo precist zdrojak a vedel jsem co a jak, v Vc++ to bohuzel nestaci. teda me natvrdlosti.
    Obdivuji programatory kteri se timto uzivi, me nejvetsi dilo bylo jednoduche ucetnictvi v delphi3 pod wokny, ktere dodnes pouzivam. klikatko a jak usetri cas.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond - Ukončení aplikace telefon?
    Od pepa3334 v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-10-2008, 18:00
  2. Ukončení programů
    Od Vitezslav2_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 13:06
  3. E-Ten X500+-ukončení programů
    Od J.svoboda v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 13:53
  4. Tlačítko na ukončení hovoru
    Od t-fuse v sekci Mio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-11-2007, 07:57
  5. Ukončení připojení k internetu
    Od paveluh_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 01-10-2004, 13:28