Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

T-Mobile CZ - změny v datových tarifech

me2d09 (34)|3.8.2006 13:15
[QUOTE="Madfather"]Fakt je, že i když jsem stáhnul ze stánek t-m verzi nadepsanou light, nahrála se verze plná.[/QUOTE]

To co je v javě - soubor .jar - je web'n'walk light. Neni to tam napsaný, aplikace se jmenuje webnwalk, ale myslí tim webnwalk light. I když se to nahraje do normalniho telefonu, pise to webnwalk. Na teto strance je seznam telefonu, kam lze nahrat webnwalk light a vsechny mda tam jsou. Jde to totiz do kazdeho PDA, ktere ma v sobe nejaky java emulator (napr MIDlet Manager, nebo jine).
Pres tohle data zpoplatnena nejsou.
hajekm (308)|3.8.2006 15:50
Ahoj,
Pokud budete chtit používat WnW prohlížeč (javový) na novějších firmwarech na Variu nebo MDAcII a hází vám to chybu komunikace, je potřeba downgradovat midletManager na nižší verzi, dobře funkční přikládám. Nejlepší je postupovat takto:
- nahrát .cab do MDA
- udělat softreset
- nainstalovat .cab
- ten po správné instalaci opět vyvolá softreset
- připojit se na internet
- znovunainstalovat .jar soubor

...a mělo by to šlapat

Milan
jeenik_ce4you (375)|3.8.2006 16:02
taky řešení.... abych kvůli T-mobile nemusel dělat downgrade celýho firmware (viz problém s foťákem, teď webnwalk...)
všechno je to šitý horkou jehlou, viz rozporuplné informace od operátorů t-mobile, na tom jejich webu by se taky pes vyznal, některé údaje chybí (viz horní limit u datových zvýhodnění)... :no:
jeenik_ce4you (375)|3.8.2006 20:53
ještě se zeptám: přijdu tím downgradem o něco? Nebude to pak dělat problém s jinými java aplikacemi? Existuje někde ke stažení nejnovější verze, abych mohl udělat případný upgrade?
jindrapro (81)|3.8.2006 21:25
Tak jsem to zbezne proitl... To s tim prohlizecem od t-mobilu resim taky dva dny. Mam Vario a uz pred tim jsem chodil na internet pres Operu mini. Posledni verze na ofic. strankach mi nefungovla, hazelo to chybu. Prohlizec od T-mobilu mi taky hazi chybu. Nekdo tu nekde dal link www.mini.opera.com , ktery se zada do vestavneho prohlizece ve variu (IE) a tam se automaticky objevi stranky primo s dowlandem opery 2, ktera na Variu chodi. Od 1 srpna jsem vedl asi 5 telefonatu s t-mobilem, ale vzdy neuspesne. Rekli mi, at si zajedu nekam na prodejnu, kde jsou datovi specalisti... Vcera jsem byl v Tomickove Pha 4, centrala t-mobilu, kde mi prijemny klucina na prepazce rekl toto: Pokud si aktivuji ten tarif za 99 bez DPH a budu chodit na internet pres Operu mini, melo by to byt zdarma. Cetl to z monitoru, na ktery mi dovolil se podivat, abych si to precetl taky. Byly to nejake interni informace. Bylo tam napsano, ze se to vztahuje pouze na Webnwalk a Operu mini. Ne na interni prohlizec IE!!!! Pripojovat se musim pres profil internet, ne WAP!!!
dehtak (56)|4.8.2006 07:33
[QUOTE="jeenik"] na tom jejich webu by se taky pes vyznal, některé údaje chybí (viz horní limit u datových zvýhodnění)... :no: [/QUOTE]

Ten limit 799 Kč bez DPH za S&M+ je na jejich stránkách napsanej.
tady
jeenik_ce4you (375)|4.8.2006 10:12
tak už to tam dali, to je dobrá zpráva :)
neofelis (7)|4.8.2006 11:21
Tak musím konstatovat,že opera od T-mobilu mi jede, opera mini stažená z netu nejede. Důvod je jasný - je to novější verze. Klidně bych zůstal u té o T-mobilu, ale PÍSMO JE TAK MALÉ, ŽE PO MINUTĚ JSOU OČI V ...ehm čoudu.Nová opera mini (2.0 nebo tak nějak) má možnost zvětšení písmen. V té od T-m jsem našel jen zmenšení.
No tak jdu zkusit hodit tam toho staršího Midlet manžera.

Otázka? Má ještě někdo problém s velikostí písma???
Čau
dehtak (56)|4.8.2006 11:36
vlez ve Variu v IE na http://mini.opera.com a funguje nízko i vysokopaměťová
a nemusíš dělat downgrade javy
skosturik (28)|4.8.2006 12:55
Zdravím - mám námět pro zdatné hračičky Domnívám se, že pro surfování na NETu pomocí PDA je nejlepší browser NetFront 3.3. Ten ve svém nastavení umožňuje, aby se zadal identiifikační řetězec, jak má být program viděn při jeho přihlášení do sítě - tedy i do sítě T-Mobile. Podobné možnosti má i browser PIEPlus. Ideální by bylo, pokud má někdo možnost logovat, jaký přihlašovací řetězec posílá do T-Mobile browser web'n'walk light a tento pak zadat do NetFrontu nebo PIEPlus. Tím se pak tento program bude tvářit jako by byl browser web'n'walk light. Nebylo by třeba instalovat další prohlížeč, ale využilo by se stávajícího, jehož možnosti jsou ve srovnání s web'n'walk light vynikající.
max_69 (5)|4.8.2006 13:15
Mám MDA Compact II a s velikostí stejný problém. Používám tu operu-mini ze stránek T-Mobilu ( web'n'walk light, Surf+) a písmo je tak mrňavé,že nejde číst. Když v nastavení zaškrtnu volbu "Menší písmo" tak písmo se paradoxně zvětší, ale zase se nezobrazují české znaky na stránkách. Novější verzi z www.opera-mini.com jsem nezkoušel,protože nechci riskovat že budu za data při prohlížení stránek platit. Napsal jsem mail do T-M,ale zatim se neozvali. Osobně na prodejně nemá smysl probírat nic, protože obsluha je většinou dementní a omýlají dokola naučené fráze... Na infolinku nemůžu, protože mám e-tarif a platil bych to..Jinak s tím bezpeč.upozorněním pokaždé při načítání stránek-to je taky otrava. Mám posl.verzi ROM pro MDA Compact II.
neofelis (7)|4.8.2006 13:43
[QUOTE="dehtak"]vlez ve Variu v IE na http://mini.opera.com a funguje nízko i vysokopaměťová
a nemusíš dělat downgrade javy[/QUOTE]

No to jsem zkoušel a ničevó. Tak jsem tam holt tu starší javu nacpal a pak se znova přihlásil na výše zmíněnou stránku, stáhnul tu vysokopaměťovou verzi a ejhle, už to funguje jak má (mám poslední ROM o T-mobile) a musím konstatovat, že na čtení netu to "celkem stačí". Jen doufám, že se to bude chovat tak jak ta o T-m a nebude mě to přepínat na placený stahování....

čili Maxi_69 písmena už konečně vidím :D
dehtak (56)|4.8.2006 13:59
To: skosturik
to ti bude k ničemu nastavit že si webnwalk
Komunikace funguje tak, že se to připojí na jakousi proxy (80.232.117.10), tý to pošle co chceš stáhnout. Proxy vrátí prohlížeči nějaký soubor (jeden) kde je celá stránka (optimalizovaná) a prohlížeč z toho pro tebe udělá stránku i s obrázky.
Jde to chytit třeba etherealem, když se připojíš skrz wifi na AP kterej máš na lokální síti. PIE by ti tak nabídlo ten soubor někam uložit.
max_69 (5)|4.8.2006 14:14
to neofelis: Slááááva - takže po instalaci starší verze Javy a nové verze Opera-mini se zobrazuje na MDA Compact II vše parádně :-) doufám že se nebudeme divit až přijde z T-M vyúčtování za data....:yes: :D
Madfather_ce4you (42)|6.8.2006 21:10
Takže reakce t-M na můj dotaz ohledně web'n'walk light / web'n'walk ze dne 3. srpna 2006.
"Uzivatele pristroju MDA Compact mohou tez vyuzivat zminenou sluzbu ve verzi web'n'walk light. Prohlizec si lze stahnout na webove strance
http://t-mobile.cz/Web/Residential/TarifySluzby/Internet-a-e-mail/webn
walk-light-pro-mda.aspx. Nejsou tedy z cenoveho zvyhodneni vyrazeni."
Na zmíněném odkazu je web'n'walk light pro MDA Compact který se tváří jako web'n'walk (bez "light"). Aktivoval jsem tarifní zvýhodnění Surf + a uvidíme na faktuře. Zatím mi vyhovuje a není ani tak úplně pomalý.
max_69 (5)|7.8.2006 17:13
Tak na můj dotaz že wnw-light nefunguje korektně na MDA Compact mi z T-Mobile písemně odpověděli, že o tomto problému vědí a že si mám nainstalovat Operu-mini 2.0 a že data nebudou stejně jako s wnw účtovaná (v rámci Surf+). Mám to od nich písemně....
flashman (1366)|11.8.2006 18:42
tož je tu opera mini 2, o které píšou, že podporuje stahování obrázků a mp3, tak nevim, jestli se to bude dát použít..
nevi nekdo, jak je to přesně, popř jestli je to na surf+ zadara?
hajekm (308)|11.8.2006 18:55
Ahoj,
rád bych vás všechny rád ujistil, že opera mini je skutečně tarifikovaná stejně, jako WnW lite. Má to ale jeden malý háček. v nastavení internetu nesmí být nastavena žádná proxy (typicky proxy.t-mobile.cz) nejde pak totiž odlišit data z javové opery a WnW od jiného datového toku a tím je to tarifikováno jako běžná data dle tarifu!
A ještě jedna věc. Obě javové aplikace instalujte z *.jad souboru. Pokud použijete přímo *.jar soubor, nezkonfiguruje se správně midlet manager a nainstalovat to sice bez problémů jde ale pri pokusu o spojení to nahlásí chybu komunikace.

Milan
neofelis (7)|14.8.2006 15:21
Tak čerstvá informace, kamarád jel na operu mini, právě mu přišla faktura a jde si to hodit!!! Pozor na to. Chce to asi jen tu web/walk ligt!
A to teda nevím jak to vyřeším, protože tam mám miniaturní písmo (u OM je to v pohodě)

to hajekm: no sice v nastavení žádný proxy zatržený nemám, ale riskovat to?
Raider (82)|16.8.2006 17:45
Teda já musím říct,že jsem ůplně nadšenej z téhle možnosti mít neustálou možnost se připojit na internet.Aktivoval jsem si surf+ a serfuju na svém MDA Compact 2.Zobrazení v web'n'walk light je skvělé,perfektně ovladatelný i bez stylusu.K dokonalosti chybý jen nemožnost fullscreenu což by bylo třeba v landscape módu skvělé kvůli příliš tlustým lištám.A taky zjednodušit zadávání adresy.Ale jinak je to bomba!!!!!!!Doporučuju
jindrapro (81)|16.8.2006 19:01
No trochu pomaha pri zobrazeni zmacknout * . Zmizi horni a dolni lista. U Varia se to musi provest na sw klavesnici. Dale na HW klavesnici funguje tlacitko "p" jako menu a tlacitko "q" jako zpet. U WnW je to tlacitko "i" menu a "j" zpet. Dale tu bylo vyreseno i neustale potvrzovani zabezpeceni stranky.... viz vlakno miniopera a zabezpeceni.
Raider (82)|16.8.2006 19:18
Parada.Ještě se zbavit těch systémových lišt a bude to dokonalé.
Madfather_ce4you (42)|26.8.2006 12:43
Faktura T-M ukončila moji diskusi se zákaznickým centrem (předtím i s živým operátorem). Připojení přes Web´n´Walk neúčtovali, měsíční paušál za Surf+ také ne. Dle info z T-M by neúčtovali ani připojení přes OperaMini v cenovém zvýhodnění Surf+. Ještě jeden dotaz, je lépe se připojovat přes OperaMini nebo zůstat u WnW a proč ??? Děkuji.
jindrapro (81)|26.8.2006 16:47
Me prislo vyuctovani, jel jsem pul na pul WnW a OperaMini a taky v pohode. Myslim ze je lepsi Opera. Da se menit velikost pisma, zalozky na uvodni strane a ted uz me nic jineho nenapada. Jinak to vyjde na stejno....
cabadaj (51)|25.9.2006 09:09
Poradte mi prosím . Nainstaloval jsem operu mini ale teď nevím jak s ní pracovat .Instalace proběhla v poho.Teď ale nevím odkud ji spustit . Nejvíc by se mi líbilo kdyby to šlo po stisknutí tlačítka T .Tím se ale vždycky spustí IE , přes který se mi data účtují .
Jak tedy zařídit aby se místo IE nastartovala Operamini
(MDA Vario)
dehtak (56)|25.9.2006 09:15
Spustíš ji přes Správce Midletů.
Přímo tlačítkem startovat nejde (alespoň já to neumím), ale tlačítkem jde spustit ten "Správce midletů"
Nastavení tlačítka:
Start -> nastavení -> osobní -> tlačítka
cabadaj (51)|26.9.2006 08:38
Supr - díky
Fány_oldd (73)|7.10.2006 17:32
Potřebuji nějaký Java Interpreter pro MDA II s orig. Pocket PC 2003, abych mohl nainstalovat a používat java aplikaci prohlížeč web'n'walk light. Zkusil jsem tam dát ten, který tu je na 6. stránce týhle diskuze a to nefunguje. Díky za každou radu.
Pinochio (424)|8.10.2006 10:30
[QUOTE="Fány"]Potřebuji nějaký Java Interpreter pro MDA II s orig. Pocket PC 2003, abych mohl nainstalovat a používat java aplikaci prohlížeč web'n'walk light. Zkusil jsem tam dát ten, který tu je na 6. stránce týhle diskuze a to nefunguje. Díky za každou radu.[/QUOTE]
Stejný problém řeším taky, i sem zkoušel se dostat na mini.opera.com ale to taky nepomohlo.
Co s tím?
hajekm (308)|8.10.2006 20:21
Zdar pánové,
šoupněte si tam třeba tenhle od IBM, ten na MDA II šlape.

Milan
Pinochio (424)|8.10.2006 20:53
[QUOTE="hajekm"]Zdar pánové,
šoupněte si tam třeba tenhle od IBM, ten na MDA II šlape.
Milan
[/QUOTE]
Díky, šlape i na WM5.
Hummerman (31)|21.11.2006 09:29
Tak tomu rikam obrovsky zmatek.

Ted jsem pres GPRS monitor napocital 140 KB, nastesti jsem to stopnul a bojim se co bude dal. Radsi jsem napsal na T-mobile, abych mel nejake oficialni vyjadreni v ruce.

Me bylo zase pro zmenu na infolince 2x sdeleno ze je naprosto jedno pres co se pripojuji, at uz se jedna o e-maily, nebo web, ze je podstatne mit nastaven profil "TM CZ GPRS Internet" Ze pry cokoliv co pres tohle protece, nebude uctovano v pripade aktivniho zvyhodneni webnwalk :)

Tak ja uz j sem z toho jelen :)

Potrebuji se obcas podivat na web, nebo spise v mhd udelat kousek prace /vse mame reseno klient-server/ a stahnout si behem dne parkrat e-maily. Nevedel jsem, ze to bude tkahle problematicke.

A prohlizes webnwalk ktery jak tam pisou je pro MDA Compact mi z t-mobile webu nejde vubec nainstalovat pro zmenu :(

Zdenek Malinsky (9781)|21.11.2006 10:41
Ale vždyť je to tam snad jasně napsané. Ať máš datový tarif jakýkoli, nikdy nezaplatíš víc, než jako za ten tarif "bez limitu" (tedy kdyby se to nepovedlo a stahoval jsi jako o život).