Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: SmartMaps Navigator nepouzitelnym vrahem SD karty ? ;-(

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak jsem minuly patek ve 23.00 vecer (aby mne husa kopla) jen tak zkusil vygenerovat trasu jen z Litvinova do Libochovic, i kdyz ji znam a jel jsem az do Jeseniku, ale jen ze vyzkousim navigaci a jeste doma spustil simulaci v nejnovejsi verzi SM Navigatoru.
    Nezbyla skoro zadna RAM, ale rikal jsem si "no tak spadne SM a pojede to dal...", ale ouha, kdyz jsem zjistil, ze mam na sve jinak bezproblemove 1GB SD porusenych a smazanych vetsinu souboru a musel jsem jeste pozde do noci obnovovat a rano jsem si netroufl navigaci spustit, abych mel na dovolene vubec podle ceko jezdit :-(.
    Kdyz jsem jel domu z Jeseniku do Litvinova, tak uz o nic neslo a rikal jsem, ze schvalne zkusim navigaci (smireny s tim, ze si nebudu doma jisty, co zas mam na SD vsechno poruseno), i kdyz trasu nastesti znam a spustil jsem radeji PDA v nouzovem rezimu, kdy mel 24MB RAM a nic jineho nebezelo.
    Kouslo se mi to uz v Lipove a je tedy prosim vubec mozne Navigator k navigaci pouzivat ? :-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    68

    No tak Smartmapy urcite nejsou dokonale, a ruznych neduhu ma ta aplikace docela dost....

    Ale nakonec (za predpokladu ze je vypnute automaticke prepocitavani trasy) funguji vcelku normalne, a kdyz jsem testoval tak jsem s tim projezdil pulku cech... Pametove karty ruznych druhu a velikosti, od 1GB do 4GB....

    Nekdy to spadlo, to je pravda, ale nikdy nijak destruktivne....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Já používám poslední verzi,mám zapnuté centrování i otáčení mapy,po vygenerování trasy jsem se vydal přes Prahu.Zkoušel jsem sjet z trasy a vždy mi
    to vypočítalo novou trasu bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak ted nevim, ale tusim, ze jsem mel zapnuto, aby se to na to prepocitani trasy zeptalo a mel jsem zapnute otaceni mapy (kde je bohuzel dost nekvalitni obraz, coz je ale urcite dan za rychlost jinak hezcich bitmap, nez vektoru).
    Tu pamet to nejvic sezere hned, kdyz se necha spocitat nova trasa a pak bohuzel i behem jizdy jeste ubyva.
    Kdyz jsem jeste mel jen verzi SM Standard, tak jsem se zaznamenaval trasu do Oziho a jeste zkusil spustit SM, abych se v pripade potreby mohl ryhle prepnout do mapy, ktera se mi zdala nejprehlednejsi, ale take jsem doma zjistil, ze se nekde cestou SM samy vypnuly i ve verzi Sandard, kdy mely te pameti k dispozici vic.
    Nekdy se stane i kdyz v SM jen spustim samotnou simulaci, ze po ukonceni SM to chvili nevidi adresar SM na SD a za chvili se objevi, takze chvili take nevim, jestli opravdu neni zas smazany :-( ...

    Dotaz na vyrobce: mel prosim jeste nekdo podobny problem a snazite se jej vyresit ? (takhle jsem si koupil "navigaci nenavigaci", kdyz se ji bojim na ceste, kde nemam moznost obnovovat data, spoustet :-(...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Dobrý den,

    vámi popisované problémy nás mrzí, nicméně v tomto případě se určitě nejedná o závadu SW. Program na kartě nic nemaže a jeho činnost je vymezena systémem.
    Podobný problém jsem navíc ještě neřešili.

    S kartami obecně samozřejmě problémy občas jsou, jde ale o fyzický problém karty nebo PDA a SW toto neovliňuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    207

    To PLANstudio

    vy jste mozna ten problem neresili, ale tady: http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=7676&dd=0&fi=50 uz jsme dva kteri to v souvislosti se Smartmaps zaznamenali.
    Netvrdim ze to musi nutne zpusobovat Smartmaps, ale jako moznost bych to nezavrhoval. Stalo se mi to pouze jednou a posledni dobou Smartmaps pouzivam celkem casto tak je mozne ze to s tim vubec nesouvisi...cas ukaze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Dobry den,

    kdysi jsem mel kartu Adata 512MB, ze ktere se data opravdu sama ztracela a dal jsem ji radeji do fotaku, kde problemy nastesti nedela a ma soucasna 1GB (nevim ted typ, ale Adata to urcite neni) chodi od zari bez jedineho problemu.

    Da se prosim nejak ten problem s ubyvanim RAM resit a mohu vam treba zaslat neco, co by k tomu pomohlo, anebo jsem vyhodil penize za program, ktery ted mohu pouzivat vlastne jen k prohlizeni map, kdyz v rezimu navigace ta RAM zmizi jeste mnohem rychleji a pokud by to opet navic smazalo SD, kterou nemam na ceste moznost obnovit, tak si jej skoro netroufam pouzivat ? :-(
    Dekuji ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    V tom programu asi fakt nebude nic, co by ty data mazalo. A uz vubec ne poskodilo filesystem.

    V pripade pouziti "znackovych" karet typu Apacer, Adata, PQI a podobnych se ovsem muze dit cokoliv - nezapominejme ze navigace je sw, ktery neustale cte data z karty - tudiz i chvilkove preruseni kontaktu ve ctecce muze vest k poskozeni dat na karte. Spis bych to videl za hw zavadu, kdy vypadava spojeni karta/PDA a SM maji proste tu smulu, ze kartu porad pouzivaji ke cteni dat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jak jsem psal, aData mi tohle opravdu provadela, ale s mou soucasnou SD zadny od zari problem nemam.
    PocketKim mi kdysi takto 2x pomazal RAM (nastesti uz jej pro jeho "rychlost" davno nepouzivam), ze neslo PDA vubec spustit, ale tu nastesti nebyl problem po hardresetu obnovit ani na ceste prave z SD.
    Rekl bych, ze to nebude problem HW, ale spis SW, kdyz ta RAM uplne dojde, tak je otazka, jestli si PDA filesystem nekam "necachuje" a jak se k nemu pak zachova...
    V kazdem pripade kdyz te navigaci nestaci ani 24MB RAM (v nouzovem rezimu) a casem uplne dojde na trase asi 330km uz asi ani ne po 30km, tak tam asi nebude neco v poradku.
    Jak jsem simuloval tu trasu Litvinov-Libochovice a dokonce mi to smazalo tu SD, tak to sice nebylo v nouzovem rezimu (RAM bylo k dispozici mene), ale trasa byla mnohem kratsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    To PLANstudio

    Tak jsem si vcera trochu hral a mam nejake poznatky, i kdyz nevim, jestli neco pomohou:

    Kdyz nemohu pouzivat nejnovejsi verzi 2.8.6 a to ani s vypnutym otacenim mapy a automatickym prepocitavanim trasy (po spocteni navigacni trasy spotrebuje moc RAM a ta dale ubyva, az se PDA kousne), tak mne napadlo, jestli se stejne chova i starsi verze tusim 2.3.4.
    Spoustel jsem v nouzovem rezimu s cca 26 MB volne RAM, vytvoril si trasu zadanim cca 10-ti bodu do mapy o delce asi 65km (pro kolo) a zjistil, ze starsi verze 2.3.4. si oproti nove 2.8.6. vytvori mene "navigacnich bodu v itinerari", ale hlavne pri tom spotrebuje mene RAM a nasledna simulace trasy probehne bez toho, aby mi RAM zmizela uplne (porad zbyvalo asi 2 dilky na vBaru - tusim 6 MB).
    Pokud stejnou trasu vygeneruju ve verzi 2.8.6., tak na vBaru zvyval asi 1 dilek a RAM pri simulaci dale ubyvala a radeji jsem simulaci zastavil, kdyz na vBaru nebyl zadny dilek, aby mi to opet nezrusilo SD.
    Dale jsem zjistil, ze pokud to delam opakovane ve verzi 2.3.4. a vzdy ji mezi tim uzavru a znovu spustim, tak je to bez problemu, ale jak to jednou udelam ve verzi 2.8.6. a pak spustim (jinak mozna bezproblemovou i kdyz na ceste a hlavne na delsi trasy jsem ji nezkousel) 2.3.4., tak ji potom take nezbyva ta RAM az do resetu PDA, tedy jakoby verze 2.8.6. "zrala nejakou RAM" a uz ji nevracela :-( ...
    Da se prosim tento problem s RAM nejak resit, protoze kdyz uz jsem si tento program koupil, tak bych jej take pokud mozno rad pouzival?
    Dekuji ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Jeste mne tak napadlo, nejsou prosim nekde k dispozici samotne *.exe fungujici s registrovanymi mapami od 2.8.6. aby se tak dalo pripadne vyzkouset od ktere verze zacala ta RAM rychleji mizet, anebo to delaji samotne mapy, ze obsahuji vic "navigacnich bodu" ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Domnívám se, že to bude spíše problém nárůstu velikosti navigačních dat.

    Momentálně pracujeme na jejich výrazném zmenšení a zároveň na zrychlení výpočtu trasy. Předpoklad dokončení začatkem srpna.

    Doporučuji do té doby Vám mohu zaslat všechny předešlé verze, nicméně asi bude jednodušší počkat na tu novejší verze. V případě zájmu Vám může poskytnout testovací verze, jakmile budou k dispozici.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    To PLANstudio:

    Ano, to je pravda, ze 2.8.6 oproti 2.3.4. pocita trasu i mnohem delsi dobu a po skonceni vypoctu zbyde mnohem mene te volne RAM.
    Zaroven treba oproti TomTomu si zvoli nejaky "svuj navigacni bod od ktereho zacne navigovat" misto nejblizsi krizovatky, anebo primo te, kterou si zvolim treba jako bod v mape a nevim, jestli by tohle take neslo vylepsit prave kvuli te velikosti navigacnich dat.

    V sobotu jsem schvalne zkousel starsi 2.3.4. na kole na trase asi 68km.
    Po vypoctu trasy zustalo cca 12MB volne RAM (coz u 2.8.6. byva kolem 6MB a pak porad ubyva).
    RAM sice neubyvala a byla +- porad stejna, ale po 45km se najednou verze 2.3.4. sama ukoncila.
    Kdyz jsem jsi znovu spustil, tak za chvili kousla PDA, ale po resetu se mi ulevilo, ze na SD to (doufam) nic nenakoplo a nevim, jestli to byla tenkrat nahoda, nebo porusila data jen 2.8.6. prave kdyz uplne dosla RAM, cemuz uz se ted radeji snazim vyhybat.

    Pokud ma uz byt brzy srpnova verze, tak na ni samozrejme rad pockam a dam vedet, jak to s tou RAM vypada.
    V pripade problemu samozrejme zkusim i ty starsi verze, zda se mi podari zjistit, od ktere verze zacala ta RAM tak ubyvat.
    Dekuji za snahu o reseni problemu a drzim palce, at se to podari :-) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak jsem vcera take zkousel na kole tu verzi 2.8.6d, ktera jak uz jsem se docetl byla v samoobsluze omylem a jen doufam, ze v te skutecne 2.8.7 (i kdyz bohuzel nevim, jestli se i dnes dostanu na kolo, ale projevuje se to i v simulaci trasy)
    to bude s tou ubyvajici RAM konecne jinak :-(.

    I kdyz jsem pred asi jen 30-ti km zkusebni jizdou pro 2.8.6d nastavil RAM umyslne tak, ze mela pred spustenim volne asi 24MB a jen 5MB "na disku" (logovani trasy si ani netroufam spoustet...), tak asi po 3km mi PDA psalo, ze dosla RAM, nabizelo k ukonceni SmartMaps (nic jineho nebezelo) a po ukonceni uz tam byla jen hlaska o dosle RAM, na kterou pomohl jen reset, ktery se v mem drzaku na kolo dela dost obtizne (uz jsem pro nej proto radeji do drzaku propiloval otvor) :-(.
    Zkusil jsem to tedy alespon jen v rezimu bez navigace a asi po 3km uplne to same :-(.

    Uz bych ale rad pouzival SmartMaps konecne k navigaci, kvuli ktere jsem si program koupil a ne jen k prohlizeni map doma a na ceste se jej dokonce bal spustit (viz. problem s porusenou SD a autem jezdim i 400km trasy) a doufam, ze uz to konecne bude v te verzi 2.8.7 fungovat, pokud uz je to ta slibovana "srpnova" :-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    S RAM jsme zatim nic neprovadeli, tato zmena bude skutecne az v srpnu ve verzi 2.8.8.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SmartMaps + WM5
    Od milda2000_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 110
    Poslední příspěvek: 28-03-2008, 09:39
  2. SmartMaps - dotaz
    Od Tech_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-07-2007, 10:54
  3. SmartMaps Navigator pro turistiku
    Od vladas_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-06-2006, 06:17
  4. SmartMaps
    Od Jirka K._ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-05-2006, 17:56
  5. Smartmaps pre SR
    Od ivanmart07 v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-12-2004, 19:54