Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 29 z 29

Téma: SmartMaps Navigator nepouzitelnym vrahem SD karty ? ;-(

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak to mi nezbyva, nez doufat a "modlit se" ;-) ...

    Jeste jsem se ptal v jine diskusi, ale zatim bez bohuzel odpovedi:
    Pokud SM zatim neumi navigovat jako OziExlorer (tedy i po lesnich cestach),
    je mozne do pristi verze zabudovat i ukladani bodu z mapy do souboru, co se pouzivaji k "pasivni navigaci", aby se tak dalo pripravit predem vic "itineraru" treba i pro kolo, pokud chci pouzit i lesni cesty, po kterych SM odmita navigovat, ale vzdy je bohuzel objede velkym obloukem po silnicich i pokud dam treba "nejkratsi"? Dekuji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Citace Původně odesláno od vladas
    Pokud SM zatim neumi navigovat jako OziExlorer (tedy i po lesnich cestach),
    je mozne do pristi verze zabudovat i ukladani bodu z mapy do souboru, co se pouzivaji k "pasivni navigaci", aby se tak dalo pripravit predem vic "itineraru" treba i pro kolo, pokud chci pouzit i lesni cesty, po kterych SM odmita navigovat, ale vzdy je bohuzel objede velkym obloukem po silnicich i pokud dam treba "nejkratsi"? Dekuji...
    Bohužel si neumím představit jak by toto fungovalo.
    Každopádně teď chceme čas věnovat výraznému vylepšení hledání - zmenšení velikosti navigačních dat a zrychlení výpočtu.

    Pokud chcete přidat nějaké lesní komunikace do navigace, stačí zaslat jejich popis či umístění a my je do další verze doplníme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Mam na mysli zkratka jen ulozeni do souboru tech bodu, co vytvari takovou tu "tlustou zelenou caru", podle ktere se pak da navigovat "pasivne".
    Sice to pak nenavadi samo a musi se to sledovat, ale muzu si tam dat jakoukoliv lesni cestu, ktere se SM bohuzel obloukem vyhne i pokud umistim body pro navigaci primo do ni a hlasit vsechny tyto cesty (protoze nikdy nevim predem, ktere vyuziju) by bylo moc obtizne a slozite :-(.
    (dalo by se pak pripravit tech cest vic predem, anebo je hlavne pouzivat opakovane a ne vzdy pracne rucne zadavat znovu...)
    Zkratka jen ty body z mapy ulozit do souboru a pak je zase moc nacist ...

    (doplnit bych tedy potreboval do navigace vsechny viditelne lesni cesty v Krusnych horach a Jesenicich, ale to by se asi opet navigacni data zvetsila a zhorsil ten problem s RAM...)

    Ano, to vylepseni hledani a zmenseni navigacnich dat ma opravdu urcite nejvetsi prioritu, protoze zatim porad bohuzel program nemohu vubec pouzivat :-(...

    Zkousel jsem zatim jen doma tu 2.8.7, vypocet asi 30km cyklotrasy zadane asi 8-mi body z mapy trval opravdu dost dlouho (coz by se jeste dalo vydrzet), ale horsi je, ze pokud umyslne zadam nejaky "okruh", tak SM se na nej uplne vykasle a misto aby nejakou silnici normalne (logicky) "projel", tak do ni vjede casto uplne z druhe strany a pak jede zase zpet, (mozna to vychazi kratsi, ale pro cyklotrasu v horach to neni prave "prakticke" ;-(...) a muzu mu ty prujezdni body do te komunikace, kterou chci jen projet vkladat kam chci :-(.
    Hned po vypoctu nezbyla skoro zadna RAM (a to jsem ji jeste musel v nastaveni systemu uvolnit skoro celou pro programy a jeste ze skoro vse vetsinou instaluju na SD) a po male chvilce simulace teto trasy nastalo opet "Out of Memory", a opet nebyla chvili videt data na SD, i kdyz nastesti jen do Resetu a doufejme, ze to opet neco na SD opravdu neposkodilo, jako minule, coz uz asi bohuzel nemohu mit ted po te neprijemne zkusenosti jistotu :-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    OK, uložení značek nějak vymyslíme, to by mělo jít.

    Co se týče výpočtů a nesmyslů, určitě to bude spojeno s problémem s RAM. Při jejím nedostatku se to může začít chovat nestandardně.

    Věřím, že ve slibované další nové verzi již s tím problém mít nebudete, stejně jako jej nemá drtivá většina uživatelů již nyní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    pro PLANstudio: sice to sem nepatří, ale chci se Vás zeptat, jestli neplánujete verzi SmartMaps Navigator i pro system symbian UIQ.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Rádi bychom, ale ještě jsme nenarazili na toho správného programátora :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    A jeste mne tak napadlo, kdyz se zadavaji ty "zelene body pro pasivni navigovani", tak je docela otrava potvrzovat zadani kazdeho bodu v menu.
    Neslo by prosim radeji (jako treba v OziExploreru) jednoduse "Zapnout funkci pridavani, ci insertu bodu" a po jejich zadani ji zas jen jednoduse vypnout ?
    Dekuji ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak jsem se tesil, ze uz zitra na dovolene budu moct zacit SM konecne pouzivat (co jej mam koupeny, tak jej zatim mohu bohuzel pouzivat jen k prohlizeni map doma), ale jak jsem tak pochopil z popisu i po vyzkouseni, tak ta verze 2.8.8 zatim jeste neni ta, co resi ten problem s ubyvajici pameti, ze ?

    Kdy by prosim mela ta verze vyjit, protoze uz docela zazinam uvazovat, jestli si za program nemam nechat vratit penize, pokud jsem jej jeste nemohl vyuzit k navigaci (a to ani k "pasivni"), i kdyz to bych docela nerad, protoze se mi jinak program libi :-( ...

    Jeste jsem tak postrehl, ze ta RAM ubyvala i pokud jsem jen rucne posunoval mapu a zatim co jsem takto prohlizel trasu asi 50km dlouhou, tak RAM ubyla ze 6MB volnych az na 1.5MB a pak se program sam ukoncil.
    (bohuzel mu RAM nedostacuje ani v nouzovem rezimu, i kdyz toto v nouzovem rezimu nebylo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Dobrý den,
    hlásím, že mi taky došlo ke zborcení dat na kartě při používání SmartMaps. Počátkem srpna mi PLANstudio instalovalo mapy do PDA, protože mi stará verze sw ve WM2005 nefungovala. Odjel jsem tedy na Šumavu i s novou mapou 1:25000 a těšil se na navigaci. Asi po dvou dnech používání (spouštěl jsem navigaci jen na nejasných křižovatkách) mi pda hlásilo, že mám smartnav přeinstalovat, protože je nedostupný. Výsledek: Nečitelný adresář SmartNav na kartě (chyba 13). Takže jsem si šel koupit papírovou mapu a po zbytek týdne byl silně rozladěn, protože notebook i instalační media zůstaly doma. Teď po návratu jsem kartu strčil do čtečky a v ní byla většina dat v adresáři čitelná, pouze zmizel smartnav.exe a byly tam asi 3 soubory nesmyslných názvů a délky. Překopíroval jsem tedy všechno použitelné na novou kartu, nainstaloval pár map a update na verzi 2.8.8 a zdá se, že všechny mapy i s registračními klíči jsou použitelné. Starou kartu jsem zatím nemazal, mohu poskytnout k analýze (4GB A-data). Nemám nainstalovanou indikaci volné RAM, nicméně PDA se kousalo častěji než bych u nové instalace očekával, pravděpodobně častým spouštěním smartmaps opravdu docházelo k úbytku RAM.

    Ivan Prachenský
    FSC N560
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Nektere A-data jsou pro data nebezpecne samy o sobe, jak se tu muzes nekde docit a 512MB zlobila i mne, ale ted ji tam nemam a s tou RAM se mi to stalo na karte, ktera mi chodi jinak bez problemu.

    Srpen skoro pryc (uz mam po dovolene, kde jsem SmartMaps potreboval) a ta slibovana verze nikde :-(

    Ty mas alespon notebook, ze ktereho se to da obnovit i na ceste (i kdyz neni moc prakticke a nekdy hlavne bezpecne jej s sebou zbytecne tahat treba na dovolenou), ale ja jej nemam a vypada to, ze krome PDA budu muset nosit na vylety se SmartMaps (pro jistotu) jeste na zadech cele PC i s klasickym 17" monitorem abych mohl obnovovat data na karte ;-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    60

    Včera jsem stahoval verzi 2.8.8 z 18.8. tak si myslím, že je to ona. Jenže 18.8. jsem byl akorát na cestě na hory.

    Notebook sice mám, ale jako náhradu desktopu 16" obrazovka a váha i se zdrojem 5 Kg. SONY VAIO a ten taky nechci tahat všude.

    Mimochodem ta A-Data 4GB mi chodila rok bez problému v MDA III a kdybych si ho nerozbil, věřím, že by chodila i nadále. Kupoval jsem ji hlavně kvůli rychlosti. (150×). Teď mám Pretec (133×) a ta rychlost se pozná. A když je dám obě do čtečky, tak Pretec ukazuje o trochu menší kapacitu. Holt jiné uspořádání obvodů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Ja myslim, ze to ta 2.8.8 jeste neni, protoze tam slibovali optimalizaci navigacnich dat a v novinkach o tom nic nepisou a jen tam pridali takove (alespon pro mne) zcela nepodstatne drobnosti - pro mne je dulezite, abych mohl program po nekolika mesicich od zakoupeni konecne zacit pouzivat a jeste se nemusel bat, ze nekde na ceste zustanu bez navigace uplne :-( ...

    Take bych rad 4GB misto me nedostacujici 1GB, ale u meho Yakuma DeltaX pisou ze umi jen 1GB (i muj starsi fotak Panasonic FZ10 asi umi podle popisu max. 2GB), jeste mi nikdo nepotvrdil, ze v Yakumu pouziva i vic a nikde v okoli nemam obchod, kde bych to mohl zkusit :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Bude prosim nekdy ta slibovana "srpnova" verze s upravenymi navigacnimi daty a lepe hospodarici s RAM ?
    Uz je zari a porad nic a rad bych program konecne po nekolika mesicich od zakoupeni zacal pouzivat, protoze v zime uz moc na kole jezdit nebudu :-(
    Dekuji ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Dobrý den,

    ještě na ni pracujeme, prosím ještě o chvíli strpení. Rádi bychom vše pořádně otestovali a dopracovali všechny zamýšlené vylepšení.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. SmartMaps + WM5
    Od milda2000_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 110
    Poslední příspěvek: 28-03-2008, 10:39
  2. SmartMaps - dotaz
    Od Tech_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-07-2007, 11:54
  3. SmartMaps Navigator pro turistiku
    Od vladas_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-06-2006, 07:17
  4. SmartMaps
    Od Jirka K._ce4you v sekci Mio
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-05-2006, 18:56
  5. Smartmaps pre SR
    Od ivanmart07 v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-12-2004, 20:54