SD Pretec 4 GB - v PDA má kapacitu 2 GB
Setkal jste se někdo s tím že karta SD Pretec 4 GB ukazuje v PDA "total storage card memory" 2039 GB? Zkusi jsem ji přeformátovat v Pocket Mechanic na FAT32 ale nepomohlo to - pořád jen 2 GB.
Koupil jsme ji v AH Mobile. Myslíte že mě prodali 2GB kartu ve falešném obalu? Nebo čím by to mohlo být?
Koupil jsme ji v AH Mobile. Myslíte že mě prodali 2GB kartu ve falešném obalu? Nebo čím by to mohlo být?
[QUOTE="Fede"]...Myslíte že mě prodali 2GB kartu ve falešném obalu? Nebo čím by to mohlo být? [/QUOTE]
Zkusil jste to ještě v jiném zařízení jak se hlásí?? (třeba v čtečce nebo jiném PDA)
Zkusil jste to ještě v jiném zařízení jak se hlásí?? (třeba v čtečce nebo jiném PDA)
Bohužel jak jsem zjistil zakoupená čtečka nefunguje s 4 GB SD kartami takže to nemůžu vyzkoušet v notebooku a jine PDA nemam. Da se nějak zjistit kapacita ve foťáku?
[QUOTE="Fede"]...čtečka nefunguje s 4 GB SD kartami ...[/QUOTE]Typnul bych, že s tím PDA to bude obdobné.
nevim, ale včera jsem kupoval v AH Mobile 4GB kartu, pravda ne tak renomovaně firmy, mě stačí A-Data a vše v nejlepšim pořádku
dříve než budete operovat "záměnou" karet, tak bych se ptal zda jí vůbec Dell "kousne"?
dříve než budete operovat "záměnou" karet, tak bych se ptal zda jí vůbec Dell "kousne"?
[QUOTE="osch"][QUOTE="Fede"]...čtečka nefunguje s 4 GB SD kartami ...[/QUOTE]Typnul bych, že s tím PDA to bude obdobné.[/QUOTE]
cože?
proboha proč by neměly fungovat?
ano, asi jsou čtečky, kterě jsou staršího data výroby a nefungují, ale moje zkušenost říká, ze mne funguje 4GB karta v obou no nae čtečkách, takže bych netvrdil, že 4GB karta ve čtečce či PDA nefunguje
cože?
proboha proč by neměly fungovat?
ano, asi jsou čtečky, kterě jsou staršího data výroby a nefungují, ale moje zkušenost říká, ze mne funguje 4GB karta v obou no nae čtečkách, takže bych netvrdil, že 4GB karta ve čtečce či PDA nefunguje
Jsou i novější čtečky které 4Gb nezvládnou a naopak moje cca 5 let stara PCMCIA od Panasonicu kterou jsem kupoval kdyz maximalni kapacita SD byla 64Mb :-) s nimi nema zadny problem .... jedine vyzkouset ...
nemyslim ze by zrovna AH mobile zamerne prodaval karty s nizsi kapacitou ..
zkus nekoho kdo ma stejne zarizeni jako ty (pokud mas moznost)
nebo to hod do fotaku (podle poctu volnych snimku si spocitas na kolik to fotak odhadnul) ... pripadne format :)
zkus nekoho kdo ma stejne zarizeni jako ty (pokud mas moznost)
nebo to hod do fotaku (podle poctu volnych snimku si spocitas na kolik to fotak odhadnul) ... pripadne format :)
Fede, nemate nahodou uz minimalne dva dny v poste e-mail od AH Mobile, ze jim tu kartu mate poslat na reklamaci, ze ji vam vymeni?
Beechere, právě že ten mail nemám. Pouze ze mi vymění čtečku která tuto kartu nezvládá. Zkoušel jsem to i ve fotáku a i tam jsem to dopočítal na 2 GB. Pošlu ji na výměnu. Díky.
Jinak receno, vy mate jeden cely den e-mail od spolecnosti, ktera vam tu kartu prodala, a nejste schopen si to s nimi behem toho dne vyridit? :sarcastic:
Pro me je vraceni nebo reklamace posledni moznost takze jsem zjistoval jestli neco nedalam spatne a hledal informace o SD kartach (nema s nimi moc zkusenosti, dosud jsem pouzivat CF karty).
možná by bylo lepší, pro příště, směřovat svůj dotaz:
1) v rovině obecné - co mohu udělat aby :-) mi to fungovalo
2) na uživatele stejného zařízení jako vlastním, neb tak se dozvíš nejvíce a vzhledem k rozšíření DELLů na tomto fóru by jsi měl dostat jasnou odpověď
3) bych se zdržel úvah o podvrhu ze strany prodejce, pokud jsi se s ním ještě nezkontaktoval! a v případě AH MOBILE bych to doporučoval 2x - neb jsem se ještě nesetkat s lepším a fundovanějším přístupem
1) v rovině obecné - co mohu udělat aby :-) mi to fungovalo
2) na uživatele stejného zařízení jako vlastním, neb tak se dozvíš nejvíce a vzhledem k rozšíření DELLů na tomto fóru by jsi měl dostat jasnou odpověď
3) bych se zdržel úvah o podvrhu ze strany prodejce, pokud jsi se s ním ještě nezkontaktoval! a v případě AH MOBILE bych to doporučoval 2x - neb jsem se ještě nesetkat s lepším a fundovanějším přístupem