Zdravím všechny,
chtěl bych si pořídit BT GPS modul, a dle diskusí zatím vítězí zařízení založená na SIRF III. Krom technických požadavků mám i požadavek vzhledový - pokud možno černý, nebo jen s malým množstvím stříbrné, kterou nesnáším.
Toto bohužel diskvalifikuje zřejmě jinak dobré Navilock BT-338 a i-Tec GPS 20 - BT339. V úvahu tedy přichází:
- Leadtek 9553X - mám obavy o výdrž baterie
- Adapt AD-700 - je sice černý, ale dost ošklivý :disgusted:
- Navibe - působí na mě dost garážově a nedůvěryhodně
- Haicom HI-406BT - se zatnutými zuby, stříbrné je dost
- Nokia LD-3W - stříbrné okraje, ale asi bych vydržel, navíc používá snadno dostupné baterie Nokia, a v současné době za příjemnou cenu
Prosím o rady a zkušenosti, zajímalo by mě, nakolik se liší citlivosti a rychlostí různé GPS založené na SIRF III, proč kterou GPS ano a proč kterou ne, případně zda koukat na cokoliv s jiným čipsetem. Rád bych věděl, která GPS se dá přepnout na SIRF protokol a takto aktivovat/deaktivovat WAAS/EGNOS a Static navigation - zejména tato vlastnost, pokud by nebyla vypínatelná, by GPS činila pro pěší navigaci a geocaching nepoužitelnou.
Zatím jsem "nalomen" pro Nokia LD-3W - ne, že bych Nokii kdovíjak miloval, ale je z daných GPS asi nejplošší, a v poměru cena/výkon to papírově vypadá dobře.
Děkuji za vaše rady a názory.![]()