Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Problém s odemčením Ext. ROM na XDA II

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    XDA II mám teprve pár dní a je to moje první zařízení s Windows Mobile, takže se moc nevyznám a za každou radu budu neskonale vděčný. Chci odblokovat Extended ROM abych mohl smazat aplikace operátora a nahrát tam vlastní, ale Extended ROM Unlocker mi nechce fungovat. Instalace proběhne normálně, ale když v Programs > Extrom Tools zvolím "unlock" nebo "unhide", ukáže se mi akorát okno oznamující, že "unlockextrom" nebo některá jeho komponenta nejde najít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    a instaloval jsi jej do zařízení? Jinak předpokládam že tam máš WM2003/SE

    EDIT: jinak o odemčení je i něco zde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Je tam Microsoft Pocket PC Version PC 4.20.0 (Build 14053). Stáhnul jsem si WindowsMobile2003SE_XDA2.20.00CHS-translated, ale podle updatovací utility na moje zařízení nejde. Stávající systém je stabilní, takže už jsem se v tom dál nevrtal, ale pokud bych kvůli vydlabání ext. ROM musel updatovat na 2003SE, tak mi asi nic jiného nezbyde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    nene update není nutný, zkoušel jsi ten CAB z diskuze na kterou jsem ti dával odkaz, ten by měl jít, hlavně nainstalovat do zařízení
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Přesne tím mi to nejde. Sice jsem ho stáhnul odjinud, ale jmenuje se stejně a má i přesně tu samou velikost, takže to snad bude on. Z PC zatím umím instalovat jen spustitelne soubory, takže jsem nahrál .CAB do zařízení a tam jsem ho otevřel. Vypadá to, že se nainstaloval tak jak má (ve složce Programs > ExtendedROMUnlocker se vytvořil soubor "unlockextrom.exe" a v Programs ve Start menu přibyla složka Extrom). V ActiveSyncu v Add/Remove Programs je navíc políčko "XDA Developers Extended ROM Unlocker" (je v šedém políčku, takže nejde odstranit), ale je možné, že se to mělo instalovat jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Zkus ten ulocker na/přeinstalovat ještě jednou. Po odemčení a zviditelnění extrom je ještě nutný SR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Tak jsem to odinstalval a restartoval, ale nevím, jak přesvědčit ActiveSync, aby zvolil požadovaný CAB k instalaci. Nabídne mi akorát seznam aplikací, které jsou v zařízení a ROMUnlocker tam po jeho odinstalování z XDA nikde není. Zkusil jsem CAB po resetu znovu nahrát do zařízení a ikdyž vypadá, že se nainstaloval, tak pořád hlásí stejnou chybu a nechytá se ani když zařízení po instalaci softresetuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    1) .cab je instalátor, který se vždy instaluje v PPC.

    2) Zkus tedy níže přidaný ExtROMunlock.ARM.cab nakopírovat do PPC a (opět) nainstalovat. Nic předtím neodinstaluj. Ten co jsem přiložil mi stopro funguje. Pokud tobě ne, pak opravdu nevím.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Pořád to samé. Nejspíš někde něco dělám špatně, ale nenapadá mě co. Zkoušel jsem to i několikrát softresetovat, ale stále bez úspěchu. Ještě možná zkusim Hardreset, ale vzhledem k nainstalovaným věcem se mi moc nechce. Nejspíš tak asi zůstanu jen u pozabíjení aplikací operátora a Ext. ROM zatím nechám být. Ale díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Tak pokud už se rozhodneš pro HR (což bych ti doporučil) tak popřemýšlej i o upgrade tvojí cihly. ROMky (musíš se zaregistrovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Díky za link, moc mi pomohl. Úspěšně jsem naflashoval WM5 2.01a64 WWE a je to mnohem lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-01-2011, 10:58
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2010, 10:26
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-02-2007, 12:31