Batti 2.0 - indikátor stavu baterie
...aneb objemem malý, ale výkonem velký. Ne, nesmějte se, myslím to zcela vážně. Pokud máte rádi informace o stavu baterie v PDA ve stylu "čárky" SPB Pocket Plus nebo iLauncheru, ale nechce se vám je kupovat, zdají se vám pro toto zbytečně velké a popř. ani jejich ostatních funkcí nevyužijete, je tu pro vás právě tento softík.
Neznalé možná překvapí, že plzeňský autor David Andrš za něj požaduje 0,- Kč (cena v Eurech i USD je stejná). Batti je poměrně variabilní - můžete si nastavit, zda má indikátor pobíhat po displeji při nabíjení (ano-ne), zvolit barvu indikátoru a jeho pozadí při stavu normálním, při nizkém i kritickém stavu baterie, jejichž hodnoty si také můžete nastavit. Nastavit lze i tloušťka indikátoru a jak daleko či blízko má zasahovat k okrajům displeje. Vyzkoušejte - stojí za to!

stránka Batti
screenshoty
PS:
Pokud to nevíte, David je autorem i dalších freware programů pro PPC: pRSSreader (RSS čtečka), Birthdays (today plugin s připomínkou narozenin lidí z kontaktů), pRuler (pravítko), pLamp (baterka), tMan (task manager). Více zde.
Neznalé možná překvapí, že plzeňský autor David Andrš za něj požaduje 0,- Kč (cena v Eurech i USD je stejná). Batti je poměrně variabilní - můžete si nastavit, zda má indikátor pobíhat po displeji při nabíjení (ano-ne), zvolit barvu indikátoru a jeho pozadí při stavu normálním, při nizkém i kritickém stavu baterie, jejichž hodnoty si také můžete nastavit. Nastavit lze i tloušťka indikátoru a jak daleko či blízko má zasahovat k okrajům displeje. Vyzkoušejte - stojí za to!

stránka Batti
screenshoty
PS:
Pokud to nevíte, David je autorem i dalších freware programů pro PPC: pRSSreader (RSS čtečka), Birthdays (today plugin s připomínkou narozenin lidí z kontaktů), pRuler (pravítko), pLamp (baterka), tMan (task manager). Více zde.
Výborný softík, sice mi při první instalaci do jiné lokace, než defaultní folder shodilo MDA a dokola resetovalo OS, ale na podruhé jede skvěle;)
[QUOTE="Dominique"]mozna stupidni otazka, ale kde se bere ta informace o teplote?[/QUOTE]
Řekl bych, že baterka má v sobě teplocitlivý senzor, který poskytuje informace logice nabíjení. A z toho senzoru bere info i tento soft.
Řekl bych, že baterka má v sobě teplocitlivý senzor, který poskytuje informace logice nabíjení. A z toho senzoru bere info i tento soft.
[QUOTE="Zdenek Malinsky"][Bože a proč jinam? [/QUOTE]
:D Proč ne? Kvůli úspoře vnitřní paměti... na SD, netuším chybu...
:D Proč ne? Kvůli úspoře vnitřní paměti... na SD, netuším chybu...
[QUOTE="mousefromhouse"]Ja jsem asi blbej, ale jak mam udelat, aby se mi v horni liste zobrazovala ikonka te baterky ? : )[/QUOTE]
TO BY BYL TAKOVÝ PROBLÉM ZAREAGOVAT, ODPOVĚDĚT (POPSAT POSTUP)...??!
TO BY BYL TAKOVÝ PROBLÉM ZAREAGOVAT, ODPOVĚDĚT (POPSAT POSTUP)...??!
[QUOTE="mousefromhouse"]Ja jsem asi blbej, ale jak mam udelat, aby se mi v horni liste zobrazovala ikonka te baterky ? : )[/QUOTE]
ta se ti zobrazi po tapnuti na ukazatel stavu baterie. pokud se ti to nedari, zkus nastavit tlousku cary >4 :)
ta se ti zobrazi po tapnuti na ukazatel stavu baterie. pokud se ti to nedari, zkus nastavit tlousku cary >4 :)
velmi pekny programek, ale ani ty ostatni progrmaky nevypadaji veru zle, ten tman vypada take jako prace schopny, sice zatim pocketpc nemam ale vzhledem k brzkemu porizeni bude alespon nejaka sada programku do zacatku:D
Nevidim duvod, proc by nemelo... Treba Zdenek to pouziva sice na Dellu, ale taky na WM5...
EDIT: Trocha kliku a co nenajdeme... ;)
EDIT: Trocha kliku a co nenajdeme... ;)
Teď jsem ho nainstaloval na HX4700 s WM5. Chodí, jenom ta bublina s informacemi o stavu baterie je nějaká posunutá doů a není vidět spodní půlka. Asi bugíček. ale jinak OK.
EDIT: Zapoměl jsem dotat, že je zapnut realVGA režim.
EDIT: Zapoměl jsem dotat, že je zapnut realVGA režim.
[QUOTE="m.sachl"]ta se ti zobrazi po tapnuti na ukazatel stavu baterie. pokud se ti to nedari, zkus nastavit tlousku cary >4 :)[/QUOTE]
diky, hned to jdu zkusit : )
diky, hned to jdu zkusit : )
Nevím proč, ale nejde mi Batti lokalizovat do češtiny. Postupuju přesně podle autorova návodu na jeho stránkách, ale vůbec to nefunguje. Ani po resetu. Vím že je to skoro blbost toto lokalizovat, ale přesto chci mít co nejvíc věcí v češtině.
[QUOTE="Trainzak"]Nevím proč, ale nejde mi Batti lokalizovat do češtiny. Postupuju přesně podle autorova návodu na jeho stránkách, ale vůbec to nefunguje. Ani po resetu. Vím že je to skoro blbost toto lokalizovat, ale přesto chci mít co nejvíc věcí v češtině.[/QUOTE]
A proc si nestahnes rovnou ceskej build?
A proc si nestahnes rovnou ceskej build?
Preco se**? Tych par slov po anglicky /sice aj ked je autor cech?/. Mne to tiez nefunguje, netrapi ma to, teda skoro vobec, ale mam nejake divne tusenie ze to je asi moja vina. ???Netreba ho tam dat pred instalaciou??? /default.lng ci tak nejak/ :)
Zabudol som dodat: Velmi dobry program, autor to zvladol na 1+ .
Zabudol som dodat: Velmi dobry program, autor to zvladol na 1+ .
Na Mio A 701 se mi Teplota i Voltage zobrazuji "0,0" Má někdo stejný problém ? (založní baterie vubec, předpokladam že tam asi díky WM5 už není)
[QUOTE="Otakar"]Na Mio A 701 se mi Teplota i Voltage zobrazuji "0,0" Má někdo stejný problém ? (založní baterie vubec, předpokladam že tam asi díky WM5 už není)[/QUOTE]
Voltage je OK, ale teplotu mam porad kolem 3°C, coz se mi zda jako blbost...
Voltage je OK, ale teplotu mam porad kolem 3°C, coz se mi zda jako blbost...
Nalezena a opravena chyba v ceske lokalizaci. Komu to blblo, necht si znovu stahne bud cesky build nebo soubor czech.zip a udela s nim, co je psano na domovskych strankach Batti.
Ohledne ty teploty: teplota se zjistuje pres API OS. Pokud funkce vrati nesmysly, tak se ty nesmysly zobrazi. Aspon tak vite, ze vas vyrobce nerespektuje API OS (dane Microsoftem) a dela si to jak chce.
Chybejici info o zalozni baterii: WM5 proste hlasi, ze zadna zalozni baterie neni, a proto se nic nezobrazuje. A nektery zarizeni tu zalozni baterii fakt NEMAJI.
Chybejici info o zalozni baterii: WM5 proste hlasi, ze zadna zalozni baterie neni, a proto se nic nezobrazuje. A nektery zarizeni tu zalozni baterii fakt NEMAJI.
Musím říct, že na x51v funguje teplota normálně, tedy né že bych snad přikládal teploměr na baterku, ale ty hodnoty se zdají býti věrohodné:D
Ne, ne, připojuji se, Compact vrací holt špatný výstup:o)
Ale jinak autorovi velký dík, ohromně šikovná aplikace, přesně mi chyběla a to jsem dost konzervativní;)
Ale jinak autorovi velký dík, ohromně šikovná aplikace, přesně mi chyběla a to jsem dost konzervativní;)
Jeste jednou teplota: Jelikoz je dotazu na spravnost teploty hodne, tak myslim, ze je treba pristoupit k reseni tohoto "problemu". Kdyz to zvojtil vyrobce, musi to opravit aplikacni programator. Cili v dalsi verzi planuju mit korekcni koeficient, ktery bude upravovat hodnotu zobrazovanou Batti.
Potreboval bych k tomu ale od vas, kterym se teplota spatne ukazuje, abyste mi poslali (bud SZ nebo [EMAIL=pda@jasnapaka.com]mail[/EMAIL]):
- jake mate zarizeni
- co ukazuje batti (teplotu)
Mam taky hlaseni, ze se muze ukazovat spatne i jina hotnota nez teplota, takze pokud tomu tak je, poslete i ji.
Predem diky za zpravy.
Potreboval bych k tomu ale od vas, kterym se teplota spatne ukazuje, abyste mi poslali (bud SZ nebo [EMAIL=pda@jasnapaka.com]mail[/EMAIL]):
- jake mate zarizeni
- co ukazuje batti (teplotu)
Mam taky hlaseni, ze se muze ukazovat spatne i jina hotnota nez teplota, takze pokud tomu tak je, poslete i ji.
Predem diky za zpravy.
Po delsi dobe zdravim ve spolek priznivce Batti.
Dneska jsem dodelal betu verze 2.1.
Co prinasi novyho:
- volba, zda zobrazovat ikonku baterky porad nebo jen pri tuknuti na horni prouzek.
- korekcni koeficienty pro hodnoty teploty, voltu hlavni baterie a voltu na zalozni baterii
Stahovat muzete na strankach beta verze.
Diky vsem co zareagovali na moji vyzvu a poslali mi svy hodnoty.
Jak na ty koeficienty:
Priklad: Batti ukazuje 3.190 st. ale melo by to byt spis 31.90. Tak pridame klic s nazvem cT a hodnotou 10.0 a je to. Nemusi se delat zadny restart.
Pokud najdete nejakou chybu nebo mate pripominku, tesim se na ne na [EMAIL=pda@jasnapaka.com]mailu[/EMAIL], do predmetu piste Batti 2.1 beta1. Diky.
Dneska jsem dodelal betu verze 2.1.
Co prinasi novyho:
- volba, zda zobrazovat ikonku baterky porad nebo jen pri tuknuti na horni prouzek.
- korekcni koeficienty pro hodnoty teploty, voltu hlavni baterie a voltu na zalozni baterii
Stahovat muzete na strankach beta verze.
Diky vsem co zareagovali na moji vyzvu a poslali mi svy hodnoty.
Jak na ty koeficienty:
- otevrit klic registru: HKCU\Software\DaProfik\Batti
- pridat korekcni koeficient. Ten je typu String. Nazev pro
- teplotu: cT
- volty hlavni baterie: cV
- volty zalozni baterie: cBV
Priklad: Batti ukazuje 3.190 st. ale melo by to byt spis 31.90. Tak pridame klic s nazvem cT a hodnotou 10.0 a je to. Nemusi se delat zadny restart.
Pokud najdete nejakou chybu nebo mate pripominku, tesim se na ne na [EMAIL=pda@jasnapaka.com]mailu[/EMAIL], do predmetu piste Batti 2.1 beta1. Diky.
Beta2 je pripravena pro testovani.
ChangeLog:
Nepredpokladam zadne zasadni chyby, protoze na betu1 neprisla zadna stiznost. Verze 2.1 by mela vyjit 30.8.2006 (to bude mit Batti 1. narozeniny), tak snad se to podari...
Pouzivate nekdo Batti 2.x s WisBar Advance 2? Mam tu stiznost, ze to spolu nefunguje...
ChangeLog:
- lepsi podpora WM5
- procentualni dilky (1 dilek - 5 procent)
- kdyz zarizeni ukazuje teplotu 0, tak ji neukazujeme (neni teplotni cidlo)
Nepredpokladam zadne zasadni chyby, protoze na betu1 neprisla zadna stiznost. Verze 2.1 by mela vyjit 30.8.2006 (to bude mit Batti 1. narozeniny), tak snad se to podari...
Pouzivate nekdo Batti 2.x s WisBar Advance 2? Mam tu stiznost, ze to spolu nefunguje...
Davide, perfektni prace. Jen nejaky postreh. U Beta 1 se nastaveni neukladalo. U Beta 2 uz je to opraveno, ale zmeny se projevi az po SR coz u verze 2.0 bylo hned. Nevim jestli to tak ma byt, ci nikoliv. Jedna se o system WM5. Jinak rozdeleni ukazatele po 5% perfektni napad ;)
[QUOTE="TheMelin"]...zmeny se projevi az po SR coz u verze 2.0 bylo hned.[/QUOTE]Obcas to chvilku trva nez se zmena projevi (aspon na mym PDAcku). Pokud se ale neprojevi treba do pulminuty, tak to bude asi bug. Pokud tomu tak je, jedna se o jakekoliv nastaveni nebo jen neco?
[QUOTE="TheMelin"]Jinak rozdeleni ukazatele po 5% perfektni napad[/QUOTE]Za to podekuj Mashemu, za srazu jsme o tom spolu mluvili :)
[QUOTE="TheMelin"]Jinak rozdeleni ukazatele po 5% perfektni napad[/QUOTE]Za to podekuj Mashemu, za srazu jsme o tom spolu mluvili :)
Tak bohuzel mohu cekat jak dlouho chci, ale zmeny se neprojevi, az po SR. Menil jsem barvy, sirku indikatoru a zapinal jsem zobrazeni po 5%.
Jinak mne napadlo, ze pokud se ti bude chtit, mohlo by byt v menu na vyber vice voleb pro ty %. Treba 5, 10, 20, 50.
Dale by mohlo byt na vyber jesli ma indikator ubyvat po jednom % nebo po jednotlivych zvolenych dilcich. Tedy pokud zvolim dilek 5% a ubyvani po dilku, zmizi mi vzdy jeden dilek pokud baterie klesne o 5%.
Je to jen napad. Koukam co vse se da vymyslet u carky zobrazujici kapacitu baterie :D
Jinak mne napadlo, ze pokud se ti bude chtit, mohlo by byt v menu na vyber vice voleb pro ty %. Treba 5, 10, 20, 50.
Dale by mohlo byt na vyber jesli ma indikator ubyvat po jednom % nebo po jednotlivych zvolenych dilcich. Tedy pokud zvolim dilek 5% a ubyvani po dilku, zmizi mi vzdy jeden dilek pokud baterie klesne o 5%.
Je to jen napad. Koukam co vse se da vymyslet u carky zobrazujici kapacitu baterie :D
Taky můžu potrvdit tu neakceptaci změn. Jedině po SR.
Jina v jednoduchosti je krása, takže bych to dál nezešložťoval a nedělal z to bumbrdlíčka.
Jina v jednoduchosti je krása, takže bych to dál nezešložťoval a nedělal z to bumbrdlíčka.
[QUOTE="TheMelin"]Pouzivam Wisbar Lite, ten je neco jako Magic Button.[/QUOTE]Tak jsem nainstalil trial WisBar Lite a tady je vysledek:
- pokud je close button nastaveny na Close/Ok, tak po provedeni zmen se tyto projevi.
- pokud je close button nastaveny na Minimize/Cancel, tak kdyz provedu zmeny v nastaveni u Batti, tak se nic nestane. Je to logicke, protoze dialog, se ukonci prikazem cancel (=uzivatel si nepreje, aby se zmeny ulozily). Predpokladam, ze takhle to mas nastaveny ty, a to bude zdroj problemu.
Jasny, to co pises je logicke a samozrejme i na to jsem koukal, ale neni to Wisbarem. Zkousel jsem to i bez nej a stejne. Bude to podle mne bug u WM5.
Jinak jsem zkousel i Wisbar Advance 2 jak jsi psal, ze nekdo hlasi nejake problemy. U me to chodilo korektne az na to o cem se tu bavime. Osobne mi to moc nevadi, hlavne ze se zmeny projevi alespon po SR.
Jinak jsem zkousel i Wisbar Advance 2 jak jsi psal, ze nekdo hlasi nejake problemy. U me to chodilo korektne az na to o cem se tu bavime. Osobne mi to moc nevadi, hlavne ze se zmeny projevi alespon po SR.
Hodil jsem to do emulatoru s WM5, abych to vyzkousel a taky mi to padalo. Chyba nebyla ve WM5 - proste jsem blbe ukladal reteztec do registru (tam jsem tu chybu fakt necekal). No, uz je to opraveno. Drobna, ale pekne debilni chyba - takova skolacka - hanba mi :) Jinak dik za hlaseni a spolupraci pri testovani.
Ten WisBar Advance2 jsem taky zkousel a taky mi to slapalo, takze cert vi, co s tim ten clovek vyvadel. Asi to bude ten pripad, kdy to nekdo nainstaluje a nevsimne si, ze mu pribyl nahore ten pruzek a pak mi pise, ze to nefunguje, ze neni nic videt, atd.
Ten WisBar Advance2 jsem taky zkousel a taky mi to slapalo, takze cert vi, co s tim ten clovek vyvadel. Asi to bude ten pripad, kdy to nekdo nainstaluje a nevsimne si, ze mu pribyl nahore ten pruzek a pak mi pise, ze to nefunguje, ze neni nic videt, atd.
ad prouzek ... jednou jsem taky myslel ze to nefunguje, az ppak sem si vsiml tenkeho prouzku .. po zesilenitloustky naprosta spokojenost ...
co z toho plyne? .... mozna kdyz das defaultne tlustsi tak ubyde stiznosti ... treba to nazvy special edition :)))
co z toho plyne? .... mozna kdyz das defaultne tlustsi tak ubyde stiznosti ... treba to nazvy special edition :)))