Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 59 z 59

Téma: LOOX N 560 - zkusenosti s gps

  1. #46
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od beecher
    To je uz oficialne v prodeji hodne dlouho, ne?
    Ja osobne z toho cejtim jinak zabalenou reklamu na svuj webshop, ale budiz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    No, ono z toho webu nějak nevyplývá, že už je v prodeji: "Dostupné cca od 25.5.2006". BTW objednal jsem si ho taky, a termín dodání (jinde) rovněž 25.5. ...: .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    4

    Chtel bych se zeptat,zda kdyz je zapnuta GPS u N560,tak zda lze komunikovat pres BT s dalsim zarizenim? Dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Jsou dve na sobe nezavisle soucasti zarizeni, nevidim duvod proc by to nemelo fungovat. Stejne tak kdyz k tomu navic zapnete WiFi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od beecher
    Jsou dve na sobe nezavisle soucasti zarizeni, nevidim duvod proc by to nemelo fungovat. Stejne tak kdyz k tomu navic zapnete WiFi...
    diky,myslel jsem si to :-) Akorat jsem se divil,kdyz jsem na zahranicnim foru cetl,ze to nekomu nefunguje.Asi problem jen jeho zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No problem nastava, pokud mas zapnute GPS a chces neco posilat pres BT na PDAcko.. to proste nejde.. GPSka s tim BT sdili nejakej port a pokud mas zapnuty Beam, tak GPSku nezapnes.. asi by to radsi chtelo zkusit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    111

    Při použití orig. externí antény dojde k výraznému zlepšení úrovně signálu!
    Testuji s TomTom - GPS je použitelné téměř okamžitě - nejvyšší úroveň signálu

    zlepšení GPS signálu u N560
    edit: problém vidím jen v náběhu (startu) GPS. S anténou je téměř okamžitý - bez
    antény šílený.Jinak jsem vyzkoušel po normálním fungování s ext. anténou v autě odpojit anténu. Signál jen velice mírně poklesl !! Což dokazuje že N560 má příjem signálu velice dobrý. Chtělo by jen vyřešit náběh GPS
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od Pepa7
    Při použití orig. externí antény dojde k výraznému zlepšení úrovně signálu!
    Testuji s TomTom - GPS je použitelné téměř okamžitě - nejvyšší úroveň signálu

    zlepšení GPS signálu u N560
    To verim, ale zapojovani externi anteny povazuju za opruz. Takze to resim tak, ze nez poradne vyjedu s autem a udelam nezbytne procedury, necham navigaci zapnutou a do dvou minut je vetsinou ready.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Zatím celkem bez větších problémů. předevčírem v Praze jsem akorát zaznamenal pokles signálu na žižkově u Sunnysoftu, jinak jsem pořád jezdil se signálem mezi 4-5 stupněm (Tom tom).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od oly750
    Prosím Vás ti kteří již máte N560, napište podrobněji jaké jsou vaše zkušenosti s interní GPSkou - jde mě hlavně o citlivost, síla signálu, atd.
    Jak se chová zařízení v autě, nebo třeba za chůze??

    Vážně přemýšlím na koupí tohoto PDáčka, doposud jsem měl Acer n35, který mě v podstatě stačil, ale chci už něco co má VGA rozlišení.

    Předem díky za odpovědi.
    Bez antény v pohodě jak v lese, rybníce v údolí či na hoře ) ale vypadá to trošku jak když pes čůrá. Třeba můj eTrex Legend se hlavně moc v lese nechytá ale když má signál tak třeba s přesností na 3-6 m. Zatímco n560 9-17m. Takže to vypadá že po lese běhám jak zfetovaný křeček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Braun
    Bez antény v pohodě jak v lese, rybníce v údolí či na hoře ) ale vypadá to trošku jak když pes čůrá. Třeba můj eTrex Legend se hlavně moc v lese nechytá ale když má signál tak třeba s přesností na 3-6 m. Zatímco n560 9-17m. Takže to vypadá že po lese běhám jak zfetovaný křeček.
    Mám taky N560 a současně i Legenda, a přesně ty samé zkušenosti. eTrex když má trochu výhled, tak se chytí naprosto spolehlivě do jedné minuty, a má i při pouhých 4 nebo 5 satelitech chybu pozice pár metrů.

    Loox se chytá klidně 2-3 minuty, vidím že má silný signál třeba ze sedmi osmi satelitů, ale žádný fix. Když se konečně chytne, tak je docela drží- například u Legenda znamenalo nastoupení do tramvaje okamžitou ztrátu fixu, ale Loox se i pod plechovou střechou dál drží. Když ale nějaký satelit ztratí, přibírá ho později mnohem méně ochotně než Legend.

    Ještě jednu nectnost má Loox: Jedu v autě, puštěný TT6. Otevřená krajina, čisté nebe, 7 satelitů. TT ukazuje 5 čárek z šesti. Najednou pozice skočí o několik set metrů mimo, TT začne přepočítávat, a vyvádět mě z uliček dědiny, kterou v notné vzdálenosti míjím.

    Zřejmě ten HW bude docela citlivej, ale SW bude nějak rozbitej. Napadá mě jestli třeba díky té větší citlivosti nechytá i odražené signály, a ta "neochota" přibírat nové satelity nesouvisí s obavou GPSky, aby si příliš nerozhodila (správnou) pozici započtením toho odrazem zpožděného signálu. Ale asi to tím nebude, protože přesnost navigace je mizerná i uprostřed lesa, kde žádné odražené signály nehrozí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Chtěl bych se zeptat na dvě věci:

    1) Uchovává se vám stav GPS při vypnutí PDA?

    Spuštěný BeeLine, Fixnuté satelity. Dám suspend, po pár vteřinách resume. BeeLine udělá reconnect, satelity zmizí, ale fix po pár desítkách vteřin (typicky cca po 15-20 vteřinách). To považuju za OK. Ovšem když PDA vypnu (vteřinové podržení tlačítka), a pak znova nabootuju, dělá GPS zjevně cold start, takže satelity vyhledává kolem 2-3 minut. Je to normální?

    Podle mě má Sirf III NVRAM, a mezi suspendem a vypnutím by tedy neměl být rozdíl. A i kdyby výrobce šetřil a GPS modul byl bez NVRAM, čekal bych že se o uchování almanachu a ephemeris dat postará samotné PDA, ale alespoň u mého PDA se tak neděje. To samé platí pro NMEA parametry. Když je změním (nastavím jiný než defaultní baud rate, nebo periody zpráv), a pak PDA vypnu, nastaví se opět defaultní hodnoty, takže port je opět na 9600 baudech a musím jej znovu ručně přepínat na vyšší rychlost.

    2) Tuhne vám TT6 po suspendu?

    Pokud TomTom používá GPS, a já udělám suspend a zase resume, tak se zhruba půl na půl probere, nebo zamrzne. Když zamrzne, jde někdy odstřelit, a někdy ne. Někdy nejde dokonce ani udělat OFF, je nutno stisknout resetovací tlačítko. Nepodařilo se mi zjistit na čem to chování závisí. Ostatní programy s tím problém nemají, takže zřejmě jde o problém pouze Tomtoma- dělá to jak 6.000, tak 6.010.

    Taky je mi divné že zatímco ostatní soft funguje přes multiplexer port (nastavený v settings/gps), TomTom sice při konfiguraci nastavený port jako dostupný ukáže, ale po jeho vybrání se GPS z nějakého důvodu nerozběhne, takže jej musím provozovat přímo proti HW portu (com8). Pokud ale už nějaká další aplikace multiplexer port používá a GPS je zapnuté, TT se na tom multiplexeru rozjede a normálně ho používá, dokonce i poté když onu první aplikaci (BeeLine, GPS locator, WinFast navigator..) ukončím. Tohle ale s tím tuhnutím nesouvisí, TT zamrzne jak na HW portu, tak na tom multiplexovaném virtuálním (a řekl bych že i spolehlivěji). Dělá vám to taky?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No nevim proc bys vypinal PDA vterinovym podrzenim tlacitka.. to nema zadny vyznam. Ale je logicke, ze ten almanach ztrati.

    TT6 mi netuhne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od frogale
    TT6 mi netuhne...
    A používáš ho oproti HW portu, nebo tomu softwarovému? Já mám pocit že mi nejdřív taky netuhl, ale od jisté doby začal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. SirfTech - zkusenosti
    Od S474N v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 16-04-2007, 18:52
  2. Zkusenosti Mio 169
    Od Mr.Neo v sekci Mio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2006, 15:25
  3. Zkusenosti s T-mobile SDA
    Od Kaizr v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-03-2006, 22:12
  4. Zkusenosti z kradeze
    Od Andilek v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-10-2005, 00:11