vhodný program pro PDA WM2003 - obchodní cestující
Ahoj, hledám vhodný program pro obchodního cestujícího, něco jako správce kontaktů + databáze výrobků. Přijdu v programu najdu kontakt, otevřu databázi výrobků, vyberu potřebné a konečně udělám objednávku, dále jako finále třeba tisk na tiskárně. Ideál by bylo i v CZ ale když nebude nic se nedá dělat. Jen mi nedoporučujte excel - to bych si neuměl napsat :-((
Nebo databáze pro SpringDB
http://www.pda.estranky.cz/clanky/sprintdb---databaze-pro-pda/prodej-pres-pda
http://www.pda.estranky.cz/clanky/sprintdb---databaze-pro-pda/prodej-pres-pda
hm chtělo by to něco lepšího než je ta databáze ale zase ne aplikaci která pracuje přes centrální server jako ten od suny
Hm tak to je škoda, já si myslel, že právě to je hlavní náplní PDA - pomoci s kontakty v terénu. Tak se ukažte jaké programy používáte nebo máte PDA na parádu ??!!
To jo: No, nevim, ja na kontakty mam v PDA nadstavbu Agenda Fusion, ale jinak PDA pouzivam spise na Inet, e-mail, planovani projektu atd...
Ne kazdy je obchodni cestujici... ;)
On si clovek totiz nesmi plest databazi kontaktu s aplikaci pro obchodniho cestujiciho, ta je uz rozsireni funkcnosti PDA. Zakladnim cilem vsech PDA je organizace PIM dat (PIM = Personal Information Management), tedy kalendare, kontaktu, ukolu, poznamek...
Ne kazdy je obchodni cestujici... ;)
On si clovek totiz nesmi plest databazi kontaktu s aplikaci pro obchodniho cestujiciho, ta je uz rozsireni funkcnosti PDA. Zakladnim cilem vsech PDA je organizace PIM dat (PIM = Personal Information Management), tedy kalendare, kontaktu, ukolu, poznamek...
[QUOTE="Marian Veselý"]Pocket informant[/QUOTE]
Hm ten Pocket informant je vlastně jen vylepšený PIM. Mě jde jestě o to aby byla propojena adresářová struktura dále ještě s databází výrobků
Hm ten Pocket informant je vlastně jen vylepšený PIM. Mě jde jestě o to aby byla propojena adresářová struktura dále ještě s databází výrobků
Ja bych se podival do [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] kategorie programu na PocketGearu. Verim, ze si neco vyberete... ;)
[QUOTE="beecher"]Ja bych se podival do [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] kategorie programu na PocketGearu. Verim, ze si neco vyberete... ;)[/QUOTE]
To vypadá velice zajímavě - děkuji za tip. Nikdo další?
To vypadá velice zajímavě - děkuji za tip. Nikdo další?
No, asi to bude tim, ze vas prodejcu pouzivajicich PDA pro prodej zde na foru nebude tak moc... ;)
BTW A aktualnich typu jsme vam zde dali mysli ze dost...
BTW A aktualnich typu jsme vam zde dali mysli ze dost...
V češtině určitě moc aplikací nebude. Možná by postačila excel tabulka (někdo určitě za pár piv upraví a nastaví dle tvého požadavku). Pokud pracuješ v podniku, kde je vás víc obch.cestujících, možná by bylo dobře řešit to nějak hromadně, popř. ve spolupráci s vaším IT.
Co se ti nelíbí na aplikaci od Sunnysoftu? Zkus tam zavolat a poptat se na možné úpravě. Za zeptání nedáš nic.
Kamarád z K.V. dělá také obchoďáka, ale když vidím, jak si to píše na lístečky, pak z toho dělá nějaký sumář a ten pak krasopisně přepisuje na jiný papír, aby to posléze odnesl na poštu odfaxovat, je mi ho docela líto. Ale poradit si nenechá, má svůj rozum.
Co se ti nelíbí na aplikaci od Sunnysoftu? Zkus tam zavolat a poptat se na možné úpravě. Za zeptání nedáš nic.
Kamarád z K.V. dělá také obchoďáka, ale když vidím, jak si to píše na lístečky, pak z toho dělá nějaký sumář a ten pak krasopisně přepisuje na jiný papír, aby to posléze odnesl na poštu odfaxovat, je mi ho docela líto. Ale poradit si nenechá, má svůj rozum.
[QUOTE="beecher"]No, asi to bude tim, ze vas prodejcu pouzivajicich PDA pro prodej zde na foru nebude tak moc... ;)
BTW A aktualnich typu jsme vam zde dali mysli ze dost...[/QUOTE]
No a já viděl na toto PDA přímo jako stvořené, už jsem dokonce viděl jednoho s jakým si profi vojenským notebookem - no hrůza. Prostě PDA je super, jen ten program. Řešení od Suny je fajn, ale potřebuji to čistě pro sebe a zas takové požadky nemám. Jen jsem si myslel že bude nějaká tabulka třeba v exelu s ceníkem (pro rychlou aktualizaci) a potom databáze kontaktů a konec. Jak jsem psal už víše: nebránín se ani "cizojazyčné" mutaci :-))
BTW A aktualnich typu jsme vam zde dali mysli ze dost...[/QUOTE]
No a já viděl na toto PDA přímo jako stvořené, už jsem dokonce viděl jednoho s jakým si profi vojenským notebookem - no hrůza. Prostě PDA je super, jen ten program. Řešení od Suny je fajn, ale potřebuji to čistě pro sebe a zas takové požadky nemám. Jen jsem si myslel že bude nějaká tabulka třeba v exelu s ceníkem (pro rychlou aktualizaci) a potom databáze kontaktů a konec. Jak jsem psal už víše: nebránín se ani "cizojazyčné" mutaci :-))
Ale jiste, ja nerikam, ze PDA na pouziti terminalu k prodeji z auta neni jako delane. Je, bohuzel tady na foru asi neni tolik lidi, kteri by se tim zabyvali. Igen?
Odkazal jsem vas na kategorii v PocketGearu, vetsina programu ma trial/demo verze, tak si vyzkousejte, co vam vyhovuje a pak si dany program kupte. Vzdyt je to jenom SW, ktery se da nainstalovat a zase odinstalovat. Vetsinou...
Odkazal jsem vas na kategorii v PocketGearu, vetsina programu ma trial/demo verze, tak si vyzkousejte, co vam vyhovuje a pak si dany program kupte. Vzdyt je to jenom SW, ktery se da nainstalovat a zase odinstalovat. Vetsinou...
[QUOTE="beecher"]Ale jiste, ja nerikam, ze PDA na pouziti terminalu k prodeji z auta neni jako delane. Je, bohuzel tady na foru asi neni tolik lidi, kteri by se tim zabyvali. Igen?
Odkazal jsem vas na kategorii v PocketGearu, vetsina programu ma trial/demo verze, tak si vyzkousejte, co vam vyhovuje a pak si dany program kupte. Vzdyt je to jenom SW, ktery se da nainstalovat a zase odinstalovat. Vetsinou...[/QUOTE]
Igem - :-) ,no to víte třeba nemám čas na pokus omyl, ale to v žádném případě nesnižuje Vaši ochotu pomoci za což děkuji. Jen je mi divné proč má tedy titulek tak vcelku dobrou návštěvnost
Odkazal jsem vas na kategorii v PocketGearu, vetsina programu ma trial/demo verze, tak si vyzkousejte, co vam vyhovuje a pak si dany program kupte. Vzdyt je to jenom SW, ktery se da nainstalovat a zase odinstalovat. Vetsinou...[/QUOTE]
Igem - :-) ,no to víte třeba nemám čas na pokus omyl, ale to v žádném případě nesnižuje Vaši ochotu pomoci za což děkuji. Jen je mi divné proč má tedy titulek tak vcelku dobrou návštěvnost
[QUOTE="pekro"]Nebo databáze pro SpringDB
http://www.pda.estranky.cz/clanky/sprintdb---databaze-pro-pda/prodej-pres-pda[/QUOTE]
Hmm tak jsem si ten prográmek stáhnul - je to sice zdarma, ale je tam dost podstatná chyba. V objednávky nejde dát počet kolik toho prodám. A ještě jedna věc, nešlo by aby se ten záznam dal poslat v nějakém normálním souboru třeba *.txt nebo jiný rozšířený, mailem?
http://www.pda.estranky.cz/clanky/sprintdb---databaze-pro-pda/prodej-pres-pda[/QUOTE]
Hmm tak jsem si ten prográmek stáhnul - je to sice zdarma, ale je tam dost podstatná chyba. V objednávky nejde dát počet kolik toho prodám. A ještě jedna věc, nešlo by aby se ten záznam dal poslat v nějakém normálním souboru třeba *.txt nebo jiný rozšířený, mailem?