OxiExplorerCE a formát *.sid
Problém: lze v ozi CE provozovat formát *.sid (v normálním ozi stačí doplnit knihovnu)
Důvod: mám zkalibrované podrobné mapy Jižní Afriky (cca 1GB) ve formátu *.sid, po zkonvertováni do *.ozfx3 mají skoro dvacetinásobek. Pro provozování v PDA docela nevýhodné :-(. Dík za info.
Důvod: mám zkalibrované podrobné mapy Jižní Afriky (cca 1GB) ve formátu *.sid, po zkonvertováni do *.ozfx3 mají skoro dvacetinásobek. Pro provozování v PDA docela nevýhodné :-(. Dík za info.
snad to nebude tak zlý. Vyzkoušeno na mapě Madeiry:
převod sid na ozfx3 4M na 14,5Mo, při snížení barev na 48 (což lze akceptovat) ze 4M na 8MB, to je dvojnásobek původní velikosti.
převod sid na ozfx3 4M na 14,5Mo, při snížení barev na 48 (což lze akceptovat) ze 4M na 8MB, to je dvojnásobek původní velikosti.
V ozi CE mi mapa ve formátu .sid nejde otevřít (knihovnu do oziho v PC jsem doplnil a mapa v PC mi otevřít jde). Jak může ozi CE soubor .sid otevřít, když knihovnu nemá a tuto příponu nezná?
Poraďte mi někdo prosím.
Poraďte mi někdo prosím.
"Map Image formats, které OziExplorerCE může použít jsou:
OziExplorer formats (ozf2, ozfx3)
ECW format (only on PDA's with ARM cpu's).
Mapy, které mohou být převedeny do ozfx3 formatu pro užití v OziExplorerCE jsou:
BMP, PNG, TIF, JPG, GIF, MrSID, ECW, BSB, BSB 4, BSB 5, Maptech HDR, RML a Kompass mapy"
(ze stránek Oziho)
OziExplorer formats (ozf2, ozfx3)
ECW format (only on PDA's with ARM cpu's).
Mapy, které mohou být převedeny do ozfx3 formatu pro užití v OziExplorerCE jsou:
BMP, PNG, TIF, JPG, GIF, MrSID, ECW, BSB, BSB 4, BSB 5, Maptech HDR, RML a Kompass mapy"
(ze stránek Oziho)