Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 61

Téma: Jak na GAPI u přístrojů FS Loox 720 a Dell Axim X50v/X51v?

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Sice už odbíhám od nadpisu, ale nebudu kvůli jedné hře zakládat stále nová vlákna. Existuje free knihovna, která umí přes CF 1.0 přehrát MP3 či OGG?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nasel jsem akorat toto...
    EDIT: Takze FMOD 3 knihovnu muzes pouzit zdarma, pokud nebudes svuj produkt prodavat. A pokud pouzijes .ogg, tak nemusis platit za MP3 licence...

    EDIT: Nebude jednodussi prehravat nejake .wavy s mensim bitratem a samplingem? Jak to jednoduse umi OpenNETCF?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A pokud si preportujes toto na ARM architekturu a udelas .NET wrapper, tak to bude prehravat skoro vsechno (.ogg, .mp3, .wav, .mod., .s3m, .xm, .it, .aiff)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ať se snažíš, jak se snažíš, ne a na mě potěšit :-). Takhle nějak jsem to myslel, když jsem říkal, že C# má minimální podporu třetích stran. Jsem high-level programátor (to je ta horší varianta - píšu algoritmy, ale systémové záležitosti nechám na někom jiném), čili "pokud si přeportuješ toto na ARM architekturu a udeláš .NET wrapper" pro mě znamená totéž, jako "nic takového neexistuje" :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tak se podivej na ten prvni odkaz s tou FMOD 3 knihovnou... Pokud bys mel problem s tim wrapperem, tak dej vedet, vytvorim ti jej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od beecher
    Tak se podivej na ten prvni odkaz s tou FMOD 3 knihovnou... Pokud bys mel problem s tim wrapperem, tak dej vedet, vytvorim ti jej...
    On se snad bez znalosti C++ ani wrapper udělat nedá, ne? . Pokud ho vyrobíš, budu ti neskonale vděčný. A abys byl velkolepě oceněn, můžu tě zapsat do credits . Pak by to chtělo taky někoho, kdo nemá cca měsíc nic na práci a udělá wrapper PocketHALu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ten PocketHAL, hm, to je podle mne hodne stare, nejsem si jist, jestli to na novejsich OSech bude chodit (WM2K3SE, WM5)...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od beecher
    Ten PocketHAL, hm, to je podle mne hodne stare, nejsem si jist, jestli to na novejsich OSech bude chodit (WM2K3SE, WM5)...
    Je v něm psaný Undercroft a hry od 1st-Easy-Softu (Atomix, Galatron), pokud vím. A je stále ve vývoji. Nejnovější verze přinesla právě kompatibilitu s WM5. Ale vychází z něj i PocketFrog a podobné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Aha... Tak jo, ja se na to podivam a neco s tim zkusim vymyslet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od beecher
    Aha... Tak jo, ja se na to podivam a neco s tim zkusim vymyslet...
    Budu velice rád. Podle všeho jsem totiž přišel na kloub podpoře VGA pod GAPINetem. Snad dokonce i RealVGA :-). Nerad bych to zakřiknul, ale když to vyjde, tak se podělím o řešení. Je trochu kostrbaté, ale funkční. Když vyjde navíc i ten Ogg, budu nadšen :-). Pokud budeš dělat ten wrapper, tak postačí přehrávání oggů coby hudby a pokud to umí, tak wavů jako efektů. Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak ten wrapper nedělej. Vygooglil jsem si ho a FMOD aplikaci znatelně zpomaluje. Zkusím si tedy sehnat nového hudebníka, který udělá hudbu ve formátu MOD. VGA kompatibilita se mi skutečně zadařila a to dokonce i pro RealVGA. Je to trochu kostrbaté a mírně zpomalující řešení, ale funguje to. Když se mi to potvrdí z více stran, řeknu vám jak na to. Je to fakt primitivní, nevím, že mě to nenapadlo dřív :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Jak je libo...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak se mi ta moje VGA kompatibilita GAPINetu potvrdila na Aceru n311 a na Looxu 720. Je to neprofesionální řešení, je také o něco pomalejší (ale kam se to hrabe na rychlost při použití FMODu :sarcastic: ), nicméně prostě to funguje. A dokonce i v RealVGA (jen si musíte přepočítat kolizní obdélníky, jelikož jsou jinak pouze ve čtvrtině displaye a neodpovídají obrazu). Mno nic, nesmějte se mi, ale dělám to takhle: Využil jsem toho, že se vykreslí pouze první snímek. Po jeho vykreslení uvolním GXGraphics z paměti a následně inicializuji nový, který dokáže vykreslit snímek následující. Je to sice trochu pomalejší (ale zase ne o moc, protože GAPINet se tak jako tak nedá kvůli své rychlosti použít pro realtimové hry), ale prostě to šlape. Takže konkrétně:

    Kód:
    gx.EndDraw();
    jsem prostě vyměnil za

    Kód:
    gx.EndDraw();
    
    if (vga_support)
    {
      gx.Dispose();
      gx = new GXGraphics(this, GXGraphics.DisplayBufferModes.kDoubleBuffer);
      gx.SetDrawModes(GXGraphics.DrawFlags.kModeNoBoundsChecking);
      gx.SetSourceKey(Color.Lime);
    }
    přičemž vga_support je konstanta typu bool, díky které můžu přehozením jediné hodnoty zkompilovat hru pro QVGA či VGA zařízení. Budu vydávat obě verze, protože QVGA je přecijen čistší a o ždibec rychlejší. Krom toho se u VGA projevily nějaké podivnosti, pokud je aplikace spuštěna v landscapu. Ale nemělo by to být nic zásadního.

    EDIT: A vůbec, zatím nikdo nepřišel s jiným řešením, tak ať se jim to sebevíc nelíbí, je to prostě funkční. Benchmarkovým testem jsem si ověřil, že se skutečně GXGraphics uvolní celá a beze zbytku, takže neroste zatížení paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, tak to je pekna prasarna...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od beecher
    No, tak to je pekna prasarna...
    A pěkně funkční :-). Ale máš-li lepší nápad ;-).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dell Axim X50v
    Od budelovsky.j v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2007, 08:15
  2. 2 tweaky pro Dell Axim X50v / X51v
    Od Zdenek Malinsky v sekci Dell
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-11-2006, 12:41
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-03-2006, 10:54
  4. Dell Axim X50v
    Od rockcz v sekci Dell
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 08-09-2005, 17:01