Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: ipaq 5450

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    25

    Mám 3 měsíce starý ipaq 5450. Používám ho jen na synchronizaci kalendáře, úkolů, kontaktů a na to abych měl s sebou základní soubory a cenníky atp.
    Pokud s ním nějakou dobu nepracuji - třeba delší víkend tak se mi vybije baterka a vše se mi smaže. Samozřejmě mám Backup a vše obnovím, ale dost mne to štve a vážně uvažuji kde je problém. Pokud to nezjistím, tak ho přestanu používat. Byl jsem zvyklý na zařízení, která vydržela ve vypnutém stavu i několik měsíců bez ztráty dat. Tohle je vážně málo.
    Poradíte mi někdo z Vás kdo jste zkušenější?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nemate tam nainstalovanou nejakou aplikaci, ktera zpusobi zapnuti zarizeni a "zapomene" je pak vypnout?

    Dale, nemam h5450 u sebe, takze to nevim na 100%, ale toto zarizeni by melo mit volbu v nastaveni Baterii, neco jako jak dlouho ma vydrzet bez dobijeni pri uplnem vybiti hlavni baterie... Mate to nastaveno na maximum?

    Mate tam puvodni system nebo WM2003?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... nezapíná se vám někdy iPAQ sám od sebe? Máte v nastavení napájení zapnuto automatické vypnutí po určité době? Nemáte zapnuto WLAN popř. bluetooth?

    Vybití zařízení, které je v klidu přes víkend normální není. iPAQ 5450 sám používám, nicméně je pravda, že 2 dny jsem ho v klidu nikdy nenechal :-)

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    25

    Děkuji za zájem o můj problém.
    Aplikace nemám žádné zapnuté.
    WM2003 také zatím nemám.
    Wlan NE
    BT zapínám když se připojuji.
    Zapíná se mi sám od sebe - když naskočí upomínka na úkol či na schůzku.. to může být problém.

    Podle mne by toto zeřízení mělo mít dbě baterie - normální a záložní, normální je jasná, záložní jsem nikde neviděl - ale nerozebíral jsem to. Většinou je záložní baterie přímo pod hlavní a je k ní snadný přístup... ale zde není?

    Mylsle jsem si že když vypojím hlavní baterii, tak ta záložní udrží data alespoň pár minut. Pokud si pořídím druhou baterku tak jak mám baterky zaměnit tak aby nedošlo ke ztrátě dat????
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    41

    Problem je v tom, ze aplikace jsou udrzovany v RAMce, ktera musi byt stale napajena. Takze i kdyz se zarizeni vypne, baterka je stale zatezovana, byt minimalne.

    Zalozni baterie by mela vydrzet asi pul hodiny. Je tedy dimenzovana vicemene na pripad vymeny hlavni baterie. Predtim je ale nutne iPAQ vypnout vypinacem, jinak o vse prijdete, coz se mi jednou povedlo.

    Jinak mne osobne se 5450ka pri upomince nezapne, jen zapipa a zacne blikat LEDka u vypinace. Pokud se vam ale zarizeni zapina, je dobre mit nastaveno automaticke vypinani pri delsi necinnosti, jak psal PavelR.

    Dale je tu moznost koupit baterii o dvojnasobne kapacite, i kdyz nestoji malo a hlavne precuhuje pres kryt iPAQu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    41

    Abych to tedy upresnil i pro ostatni. Jednou mi iPAQ zamrz a po soft-resetu nabehl do nejakeho mezistavu, kdy asi bezel, lec obrazovka zela cernotou a nic se nedelo. Vyklopil jsem baterku a zase vratil. Data byla ovsem v nenavratnu. Nyni jsem zkusmo normalne iPAQ vypnul, vyndal baterku a asi pul minuty si ji prohlizel. Po navraceni se iPAQ probudil (probehl soft-reset) a vse nabehlo v poradku.

    Jinak pod baterkou na zadech iPAQu je dole mala packa. Ze by spinac zalozni baterie, nebo blokovani zapnuti pri vyndane hlavni baterii?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    41

    Kdyz uz jsem se tak rozkecal, jeste bych upresnil informaci ohledne nastaveni "doby uspani", o niz se zminoval Pavel Koza. Touto volbou se nastavi, kdy nejpozdeji se ma system sam vypnout (uspat), aby zbyla energie v baterce vydrzela napajet RAMku po nastaveny cas. Maximum je zde 72 hod. Cili, po nastaveni maxima budete moci s iPAQem pracovat sice kratsi dobu, za to byste ale mel mit jistotu, ze po spotrebovani energie pridelene pro praci, vydrzi zbytek energie jeste tri dny udrzovat data v pameti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    ...jeste se zeptam - normalne jednu noc vydrzi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    Mě se několikrát stalo, že jsem synchronizoval s PC přes AS a když jsem iPAQa odpojil od PC, tak se AS v iPAQu neukončilo správně a každých pět minut se snažil aktualizovat s PC. Pak stačilo jen vypnout v AS na iPAQu v "nastavení" na kartě "plánování" odškrtnout políčko "při připojení k mému PC....". Myslím že mi to dělalo ale s AS 3.7. Teď mám zpátky AS 3.6 a problém nemám i když je políčko zaškrtlý.

    Carlos
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    25

    Vážně díky chlapi.
    Normálně mi to přes noc vydrží.
    Zkusím nechat přeměřit kapacitu baterky.
    Jinak budu pravidelně zálohovat a čekat až se objeví nějaké nové zařízení, které pro uchovávání dat nebude tak krutě závislé na napájení....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Pokud vydrzi pres noc, tak je nepravdepodobne, ze se nekdy behem noci zapne a pak uz nevypne. Problem muze byt tedy ve zvysene spotrebe behem stand-by modu. Ja bych udelal takovy pokus - vecer bych nabil iPAQ na 100% kapacity, pak odpojil od nabijecky, a rano hned po zapnuti znovu zkontroloval, kolik energie zustalo. A podle toho se dal zachoval, ale to ted nema cenu rozepisovat Neni vylouceno, ze muze jit o nejakou HW zavadu pro reklamaci...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ipaq h 5450 display
    Od okoun_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-10-2007, 21:06
  2. Ipaq 5450
    Od xdcs v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-09-2007, 10:44
  3. iPAQ 5450 a BT - akt.stav ?
    Od Kurt Barták v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-03-2005, 14:29
  4. zpomalený IPAQ 5450
    Od KamilCZ v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-10-2003, 21:18
  5. iPaq 5450 vs. 5550
    Od Mac_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-08-2003, 06:56