Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: Zlepšení GPS signálu u LOOX serie N 500

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2

    OK
    diky moc za info.
    Uz si pro nej frcim do Sunnysoftu.. Mam tam jeden zapikanej s car setem, sice asi o 1200 drazsi nez vsude jinde, ale je... Jinde maji dodani cca 1/8/2006 a jak jsem tu cetl na diskusich nekdy se to dost posouva
    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    148

    Citace Původně odesláno od XERIM
    Uz som to pisal do inej diskusie ale skusal uz niekto tieto nastavenia?
    malo by to pomoct pri nabiehani GPS a tiez zvysenie citlivosti... ale moc velku sancu tomu nedavam, vyskusat sa to vsak oplati.
    http://www.webalice.it/rob.mar/Fix%20Page.htm
    alebo "preklad"
    http://66.249.93.104/translate_c?hl=...language_tools
    Tak jsem si to podle návodu nainstaloval a upravil. Naprostej výbuch. Rozhodilo mi to tovární nastavení tak, že mi neběží Dynavix ani GPSLocator. Navíc to nejde vrátit do původního stavu !!! Nakonec jsem rozchodil TT 5.21 na 57600 a Dynavix přez PortSpliter kde jsem rychlost natvrdo zredukoval na 9600 na port COM9 a v Dynavixu nastavil COM9.

    Nevíte někdo jak vrátit tovární nastavení COM8 a SiRFIII ?
    Uploadněte někdo PLS !!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    49

    ja to podle opsanych puvodnich hodnot vratil bez problemu zpatky

    mel jsem tam :
    GGA 1 VTG 1
    GLL 0 MSS 0
    GSA 5 user 0
    GSV 5 user 0
    RMC 1 user 0

    pote jsem zpatky nastavi rychlostl 9600 baudu a hotovo

    jinak co jsem tak cetl povidani ke standardu NMEA tak objem dat je tak maly ze prenosova rychlost 9600 baudu je naprosto dostacujici, takze ji neni treba zvedat, jeste jsem presne neprisel na to co ovlivnuji ty nastavene hodnoty u jednotlivych polozek, ty polozky samy o sobe jsou zkratky merenych velicin a dat, ktera jsou soucasti protokolu NMEA a se kterymi pracuje procesor pri vypoctu souradnic
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    11

    Ahoj, já dal na reklamaci n560, že se přehřívala a teď se mi tak jebe gps, že chytim 3 satelity a jsem rád, předtím jsem měl 8, tak jsem jim to tam odnesl a opět výměna desky a opět nahovno 3 satelity signál kolisá 23232323232 takže navigace v .... , co s tim nějaké nápady? možná to jsou lamy a neumí to opravit, možná byl první kus supr a tohle je normál? zkusim tem progámek od italskejch cikánů a uvidím, vypadá to jako nastavení pro konkrétní zeměpisnou šířku, pokud to nepomůže pujdu jim dát třetí reklamaci a chci prachy na HP nebo Acera

    Co vy na to? nějaké nápady, rady, zkušenosti

    Dikes
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    A co takhle novy FW pro N500/520 ? Ja tenhle stroj koupil pred tydnem pritelkyni , hned jsem ho flashnul a TomTom i iGo absolutne bez problemu,nabeh satelitu nekdy do 10 sekund , nekdy - vyjimecne az 2 minuty , ale po chyceni bez problemu , beze ztrat , beha i zahozeny pod palubkou ......
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    To asi bude jen pro N500 a N520 rady co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    11

    Tak jsem zkusil program od italskejch cikánů , a oprava je nasvětě

    nastavil jsem parametry dle návodu unich na webu jen baudovou (snad) rychlost jsem nechal na 9600 a z původních 2-3 satelitů jsem měl nejdříve 3-4 pod stromy, tak jsem to jel projet a v tomtomu jsem se dostal až na 4 čárky (to bude asi 6 satelitů), takže italové gogo nebo snad iGo :-).

    Tedy pokud jsem tento problém vyřešil díky tomuhle webu a oprava firmy Getronic (jediný ofi servis na FS PDA) stojí za hovno, nerozuměj tomu, vůbec nevědi co je NMEA natož další parametry, uměji jen vyměnit základní desku...

    Tedy Zajímavý dotaz do davu?

    Nevíte někdo na co přesně je GGA GLL GSA GSV RMC VTG a MSS
    napádá mne že to jsou parametry pro zemepisné souřadnice, na základě nich se generuji náhodná čísla pro synchronizaci se satelity
    Pokud tedy nastavení z odkazu víše je pro Italii pak pro nás to bude o majinko jiné, tedy lze jěště zvednout výkon, zkoušel jste si někdo hrát nebo máte znalosti? podělte se s Námi, děkujeme

    Dále už máte někdo specifikaci konektoru? kolik je 0,6mm, zkoušel jsem si koupit konektor ale je menší, tak ho pujdu vyměnit stojí asi 120,-
    Protože si chci dát na auto žraloka a natáhnout kabel k oknu, v servisu mi řekli, ne konektor nemáme, kupte si ext. anténu za litr a ostřihněte to.... no comment,
    Pokud už jste to někdo vykoumal a sehnal jste ho, napište Dikes
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    11

    google said
    two types
    GGA GSA GSV RMC VTG
    1 1 5 1 -
    1 3 3 1 1
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Losos
    A co takhle novy FW pro N500/520 ? Ja tenhle stroj koupil pred tydnem pritelkyni , hned jsem ho flashnul a TomTom i iGo absolutne bez problemu,nabeh satelitu nekdy do 10 sekund , nekdy - vyjimecne az 2 minuty , ale po chyceni bez problemu , beze ztrat , beha i zahozeny pod palubkou ......
    Ja sa to bojim flashnut koli rozpacitym pripomienkam tu na fore. Co ak to bude horsie so potom spravim?:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Blue_L
    Citace Původně odesláno od Losos
    A co takhle novy FW pro N500/520 ? Ja tenhle stroj koupil pred tydnem pritelkyni , hned jsem ho flashnul a TomTom i iGo absolutne bez problemu,nabeh satelitu nekdy do 10 sekund , nekdy - vyjimecne az 2 minuty , ale po chyceni bez problemu , beze ztrat , beha i zahozeny pod palubkou ......
    Ja sa to bojim flashnut koli rozpacitym pripomienkam tu na fore. Co ak to bude horsie so potom spravim?:?
    kamos upgradoval sve milovane HP (nevim jak dal)
    z win2003 na WM5 a efekt hroznej, vse pomale, tak degradoval zpet
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    Neviem ale zda sa mi, ze firmware nelze dat spat starsi...alebo ano?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jde, ale jen pokud vyrobce vyda downgrade
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    11

    ahoj založil jsem nové téma
    http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=16982
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    35

    Downgrade updatu pro Loox N500 series udelat nejde, alespon se to tvrdi v readme u instalace. Pokud by nekdo sehnal image s puvodnim systemem, tak si myslim, ze by to jit melo, ale ten jsem zatim nikde nesehnal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od enda
    ...
    Nevíte někdo na co přesně je GGA GLL GSA GSV RMC VTG a MSS
    ...
    dej vyhledat na webu technicke specifikace NMEA protokolu a najdes co tyhle zkratky znamenaji

    Citace Původně odesláno od enda
    Dále už máte někdo specifikaci konektoru? kolik je 0,6mm, zkoušel jsem si koupit konektor ale je menší, tak ho pujdu vyměnit stojí asi 120,-
    Protože si chci dát na auto žraloka a natáhnout kabel k oknu, v servisu mi řekli, ne konektor nemáme, kupte si ext. anténu za litr a ostřihněte to.... no comment,
    Pokud už jste to někdo vykoumal a sehnal jste ho, napište Dikes
    mrkni sem , co je to za konektor uz jsem zjistil, jen jsem ho jeste nikde nesehnal, pouziva se to u sitovych karet k notebookum, takze by se dal sehnat na nejakem pigtailu, ale jak rikam, v CR za rozumnou cenu zatim bez uspechu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Zlepšení senzitivity displeje
    Od Peter Kamenský v sekci Touch HD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 18:18
  2. Naprosto perfektni prijem signalu - Loox N560 GPS
    Od yndor v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 13:29
  3. Naprosto zoufalý příjem signálu - Loox 560
    Od tortoise v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 201
    Poslední příspěvek: 17-03-2008, 08:33
  4. FS Loox 520 - problem s prijmem signalu
    Od pellsi v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-03-2007, 20:23