Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Qek 8310 WiFi-nastaveni brany+DNS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Mam zmenenou IP+masku, s NB (propojeny ethernetem s WiFi AP v rezimu klient) ve kterem je "Zcom XI-325 PCMCIA" jsem pripojen v rezimu ad-hoc. Mel jsem problem s propojenim NB <-> Qtek, ale prestal jsem pouzivat "PRISM Wireless LAN Configuration" a pres nastaveni primo z Windows to jede. Pingnu adresu Qteka, ale kdyz vytvorim na NB sitovy most mezi LAN <-> XI-325, tak mi na Qteku NET nebezi. Bez nastaveni brany+DNS to asi nerozbeham. Chtelo by to tyhle polozky nastavit, ale nevim jak a kde? Asi nejspis pridat polozky rovnou do registru, jenomze jak se maji jmenovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Je to trapeni. Podle tohoto
    Kód:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\myadapter1\Parms\TcpIp]
    "EnableDHCP"=dword:0
    "UseZeroBroadcast"=dword:0
    "IpAddress"="192.0.0.180"
    "Subnetmask"="255.255.255.0"
    "DefaultGateway"="192.168.0.1"
    "DNS"=multi_sz:"192.168.0.3"
    jsem zkusil pridat do registru "DefaultGateway" + "DNS" a asi to nepomohlo. Zkousel jsem i do "Internet Exploreru" davat rovnou IP, abych obesel preklad DNS a nic.
    Pak jsem objevil v adresari Windows "NetworkTestSP.exe" + "WLANUtility.exe". V tom "NetworkTestSP.exe" jde pouzit prikaz ping se slusnym nastavenim (Ping Test,Timeout,Cycles,Data,Frequency), ale pokazde pri pingu kamkoliv to vyhodi "Estabilish Connection Fail!". Nepingnu ani nastavenou IP pro WiFi na Qteku, pri tom ve stejnou dobu ji v klidu pingam z NB (latence jsou v prumeru 4ms). To je divne!
    Jinak v "WLANUtility.exe" to vypisuje i polozku "Gateway", ktera je tam nevyplnena, takze vypada, ze ty pridane polozky do registru asi nejsou spravne.
    Uz me to nebavi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, nevim, ale tohle nastaveni

    "IpAddress"="192.0.0.180"
    "Subnetmask"="255.255.255.0"
    "DefaultGateway"="192.168.0.1"

    neni zrovna platne... Rek bych, ze ta IP adresa by mela byt 192.168.0.180...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    To neni moje nastaveni, to jsem jenom nekde nasel a podle toho zkusil pridat ty polozky, o kterych pisu. Ja mam uplne jine adresy
    Kód:
    AP (LAN=192.168.1.1, WLAN=xx.xx.xx.xx)<->NB(LAN=192.168.1.4)<->Sitovy most mezi LAN-Zcom XI-325 (192.168.0.1)<->Qtek(192.168.0.3)
    na AP mam jeste PC (LAN=192.168.1.2)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A zkousel jste misto sitoveho mostu pouzit klasicke sdileni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    To ne, ale furt si myslim, ze i kdyby pouzil treba proxy, tak nevim kde bych ji nastavil pro IE. Je tam akorat "Automaticky zjistovat nastaveni". Pokud mu nevnutim rucne nastaveni gateway (to by meli chodit aspon stranky pres IP bez prekladu DNS), tak se asi neproroutuju.
    I kdyz jsem dal do registru polozku "DefaultGateway" i "Gateway", tak ve vypisu "WLANUtility.exe" nic neni.
    A o tom nepingnuti adresy (z Qteku) prirazene pro WiFi 192.168.0.3 skoda mluvit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Njo, sice na PDA, ale ja tam mam DefaultGateway, ale ne jako string hodnotu, ale jako MultiString, stejne jako zbytek. IPku, Subnetmask, DNS atd...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Ja to do registru cpu taky jako MultiString, ale nejak to nepomaha. Skoda, cekal jsem diky tem "Windows Mobile" vice jednoduchosti. Vzdyt to jsou zakladni sitove nastaveni, bez kterych ta sit nepobezi.
    To jsem utekl od Siemens mobilu, kde jdou pridavat veci pomoci "hacku" do firmware, ale tady se citim podobne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zasílání sms zpráv pomocí web brány
    Od lnadeb v sekci Touch HD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 15:01
  2. Hledam: Aplikaci na odesilani SMS pres web brany
    Od LuCain_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-09-2008, 18:43
  3. O2 - změna adresy webové SMS brány
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 19:52
  4. Qtek 8310 - nastavení Wifi
    Od Grothobl v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-01-2006, 23:02