Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Zmizení části menu u Asuse 636

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    36

    Mám nový Asus MyPal 636. Začal jsem jej instalovat. Pár běžných aplikací - SPB Pocket Plus, SPB GPRS Monitor, Resco Explorer, Sunnysoft Interwrite, Sunnysoft Backup Manager, Tom Tom. No a po instalaci těchto věcí - většina šla na kartu (2GB), zbytek do paměti zařízení.
    Ale něco se stalo protože když rozbalím menu Start tak v něm najdu jen poslední tři aplikac ekteré jsem spouštěl a položku Programy. Ve které ovšem najdu jen pár věci a vůbec zdaleka ne to co tam má být (Například všechny systémové aplikace), dále mi chybí kompletně nabidka "nastavení".
    Když udělám soft reset tak se nic nezmění. A nevím přesně co se stane když udělám Hard reset. Klidně to přeinstaluji všechno ale chtěl bych předejít tomu aby se to stalo znovu.
    Díky za info či radu.Vašek

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    U me na 632 to delal Interwrite



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nejsou nahodou ty Asusy uz v cestine primo od vyroby?

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    No jsou, chtel jsem qwerty a zkus to nejak udelat na 63x

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Resco keyboard nebo Interwrite Lite.

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    36

    Ano, nakonec jsem přišel na to že je potřeba instalovat opravdu jen malou lokalizaci.. Děkuji za pomoc.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    15

    To samé, ASUS 636. navíc jsem tam měl aplikací HROZNĚ moc Udělal to InterWrite. Je to tím, že InterWrite má počeštěné resources (složky, registry, atd). trochu jinak, než firemní lokalizace od ASUSu. Některé slova jsou zkrátka přeložena jinak. No a systém v tom má potom zmatek a vidí jiné složky než by měl. Pomohl jedině HW reset a instalace všeho komplet znova, kromě InterWrite.

    Nicméně potřebuji dvě zásadní veči na A636:
    - českou klávesnici QWERTY
    - podporu češtiny pro externí BT klávesnici

    Jinak na podpoře ASUSu v Ostravě jsou lamy, vůbec nic tam neví o ničem, stejně tak Microsoft...



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. Cestina, ktera je v Asusu, neni od Asusu, ale Microsoftu.
    2. Copak nestaci nainstalovat Interwrite Lite? Ten ma jak nekolik klavesnic (i ceskou programatorskou treba ) a zaroven pro WM5 podporu cestiny pro HW klavesnici.
    3. Nechapu, co nevi Microsoft?

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    15

    Cestina je tak nejak napul od Microsoft a napul od ASUSu. Od Microsoftu je zaklad. ASUS k tomu dodela preklady svych specifickych aplikaci, pak z toho spoustu veci odstrani (takze pro input mam jen qwertz klavesnici, neda se zapnout zadny jiny input) a proda to.

    Na Microsoftu mi vsichni vehementne tvrdily, ze 100% lokalizace WM5 nedelaji, ze je to na bedrech OEM dodavatelu, tj. na vyrobcich HW. V ASUSu mi reklmi, ze to maji od MS. Pote jsem nasel na strankach MS image lokalizovanych WM5 pro emulatory vcetne Ceske verze. Tak jsem to rekl podpore na MS a ty se hrozne divily, ze tam neco takoveho maji. Kazdopadne vysledek je takovy, ze nikdo nic nevi a neni mi nikdo s nicim schopny pomoci.

    Interwrite jsem jiz zkousel, defaultne se nainstaloval i s cestinou pro system, coz se jiz neda vypnout, jen HW hard reset a vse znova. Jeste se zkusim jednou podivat na tu lokalizaci lite, ktera by mela byt bez cestiny pro system, nicmene tu jsem podle vseho instaloval s vyse uvedenym vysledkem.

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To ze tam je jenom qwertz klavesnice jako SIP Panal, je dano tim, ze MS nema jazykove mutace zbylych SIP Panelu.

    BTW To byl ktery MS? Ten cesky?

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    15

    Jojo, cesky...

    Jinak tam nejsou ani jine SIP metody (rucni psani, atd.). Ja je tedy nepouzivam, takze zrovna me to neva, ale nekdo by se mohl nastvat...

    Jinak ted jsem se zaregistroval na thinkoutside.com jako developer pro klavesnice stowaway, tak zkusim zbastlit CZ layout... pokud to jiz nekdo neudelal prede mnou

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od maximum
    Jojo, cesky...

    Jinak tam nejsou ani jine SIP metody (rucni psani, atd.). Ja je tedy nepouzivam, takze zrovna me to neva, ale nekdo by se mohl nastvat...
    1. Problem ceskeho MS je ten, ze oni nejak moc s WM nefunguji...
    2. SIP metoda = SIP panel...



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od beecher
    1. Cestina, ktera je v Asusu, neni od Asusu, ale Microsoftu.
    2. Copak nestaci nainstalovat Interwrite Lite? Ten ma jak nekolik klavesnic (i ceskou programatorskou treba ) a zaroven pro WM5 podporu cestiny pro HW klavesnici.
    Jdu to vyzkoušet ještě jednou...
    Interwrite Lite = InterWrite Small 9.0 ?

    Zkoušel to na A636 někdo plz?

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    37

    Ja jsem to zkousel na 632 a bez problemu to jede

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    15

    Nainstaloval jsem InterWrite Small 9.0 (IWSML_Small_90.zip) na ASUS 636 a jede to OK. Akorát je divné, že hned v první stránce konfigurace mám položky "Zapnout lokalizaci systému" a "Lokalizovat statická data", obě zapnuté. To se mi nelibí, resp. to nechci zkoušet vypnout...

    Každopádně mi ale externí BT klávesnice Stowaway nepíše české znaky. Lze ji k PPC připojit dvěma způsoby: pomocí dodaných vlastních driverů, což je lepší, neboť v tomto módu toho klávesnice "umí" mnohem více, nebo jednudoše přes BT HID protokol. Nicméně ani v jednom módu nepíše čeština ;( Drivery klávesnice mám poslední (ThinkOutside 4.4).

    Také jsem si nainstaloval InterKey, což je podobné řešení. Nyní je již kompatibilní i s WM5. Tam mi česká "on-screen" klávesnice funguje také OK, nicméně podpora na HW klávesnici (program InterKey Portable) se rozvěž nedá zapnout (všechny položky jsou zašedlé, nedá se přidat layout, nic). Také jsem zkoušel oba způsoby připojení...

    Má někdo nějaké jiné zkušenosti?

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-04-2009, 00:11
  2. Jak dostat témátka do Asuse 636
    Od Havlicek_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-11-2006, 06:24
  3. WM 2003 phone edition, iPAQ 6340, Menu SIM karty ( ORANGE menu )
    Od vargai v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-05-2006, 23:21
  4. Zaseknutí ASUSe A600
    Od maro_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-04-2004, 12:01