PocketConsole a Vario
Pokusil jsem se nainstalovat PocketConsole na Vario :
www.symbolictools.de
Instalace probehne v pohode, ale pak ve StartMenu ci Programs nemohu najit zastupce programu a ve filesystemu ani jeho EXE. Ale pritom do controlpanelu se nainstaluje jeho nastavovaci CPL.
Bohuzel mam jen instalacni EXE a ne CAB, ze ktereho bych si to ARM EXE mohl vyextrahovat.
Ma nekdo zkusenosti s PocketConsole na Variu?
Nebo muze mi nekdo doporucit jiny dobry CLI, ktere na Variu funguje?
www.symbolictools.de
Instalace probehne v pohode, ale pak ve StartMenu ci Programs nemohu najit zastupce programu a ve filesystemu ani jeho EXE. Ale pritom do controlpanelu se nainstaluje jeho nastavovaci CPL.
Bohuzel mam jen instalacni EXE a ne CAB, ze ktereho bych si to ARM EXE mohl vyextrahovat.
Ma nekdo zkusenosti s PocketConsole na Variu?
Nebo muze mi nekdo doporucit jiny dobry CLI, ktere na Variu funguje?
PocketConsole je jen consolevej driver, aby ti bezeli consolovy aplikace. Stahni si k tomu treba PocketCMD a budes mit dos-like commandlajnu. Ovsem pokud se ti to podari rozchodit.
Navic je doporuceno na WM5 mala uprava v registrech:
[QUOTE]To make PocketConsole run on Windows Mobile 5, you have to change the
registry entry
HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\Console\OutputTo
to value 0.[/QUOTE]
Me to stejne nechodilo, musel jsem dll podepsat. Pak jsem byl schopnej spustit pocketcmd jen jednou za jeden soft-reset
Navic je doporuceno na WM5 mala uprava v registrech:
[QUOTE]To make PocketConsole run on Windows Mobile 5, you have to change the
registry entry
HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\Console\OutputTo
to value 0.[/QUOTE]
Me to stejne nechodilo, musel jsem dll podepsat. Pak jsem byl schopnej spustit pocketcmd jen jednou za jeden soft-reset
Opravdu, je to nejake chciple. A neexistuje nejakej jinej CLI pro WM5?
MS kdysi neco takoveho mel v PowerToys, ale to bude dnes jeste zastaralejsi... (tak pro PPC2002)
MS kdysi neco takoveho mel v PowerToys, ale to bude dnes jeste zastaralejsi... (tak pro PPC2002)
[QUOTE="beecher"]To, ale neznamena, ze to nemusi fungovat... ;)[/QUOTE]
No ja ten MS CLI zkusil a nefunguje :-(
Ale mozna jsem jen jelen.
No ja ten MS CLI zkusil a nefunguje :-(
Ale mozna jsem jen jelen.
No ted jsem na svem Dellu vyzkousel tu PocketConsole a PocketCMD + ta uprava registru a chodi to az na par drobnosti v pohode...
Ja teda jeste doporucim upravu v registrech:
HKLM\Security\Policies\Policies
0000101a nastavit na 1.
a v Start->Nastaveni->Error Reporting/Hlaseni chyb vypnout reportovani chyb.
Ja teda jeste doporucim upravu v registrech:
HKLM\Security\Policies\Policies
0000101a nastavit na 1.
a v Start->Nastaveni->Error Reporting/Hlaseni chyb vypnout reportovani chyb.
Mo, s tou MS konzoli nefunguje pocketgcc, navic od PocketConsole a PocketCMD jsou zdrojaky. V pocketCmd, jsem si treba musel fixnout par prikazu..
A proc ten upraveny PocketCMD nedas v plen? Ja tam zatim vidim jednu chybu a to, ze mi mizi pismo, ktere pisu...
Kdyz zapomenu na to, ze bych se primo na Variu chtel morit s C++ programovanim, tak by mi ten MS Shell mel stacit? Zkousel nekdo toto ? : PPC Command Shell
Pokud "nedat v plen" znamena vypublikovat, tak nevim, jak to je legalni, licenci jsem nikde nanasel, na emailovy dotaz mi nikdo neodpovedel..
PocketCMD je zalozeno na CMD z ReactOSu, ktery je pod GPL, takze derivat (PocketCMD) musi byt taktez publikovan pod GPL (jakoze v .zipu se source code PocketCMD je GPL licence.txt). Pokud jsi delal upravy do PocketCMD, tak sem s nima (zkompilovane prosim)... ;) :D
Dyk.
PocketConsole je pod nejakou vlastni licenci, bez prav modifikace... Takze kdyz tak se muzes naucit, jak se to dela, a napsat vlastni implementaci... :)
Dyk.
PocketConsole je pod nejakou vlastni licenci, bez prav modifikace... Takze kdyz tak se muzes naucit, jak se to dela, a napsat vlastni implementaci... :)
He, ten fajl jsem prehlid :?
Ok, tady je binarka pro PPC2003.. Pro WM5 jsem to este nezkompiloval..
Zmeny si uz moc nepamatuju..
Zmeny si uz moc nepamatuju..
Mě ta konzele píše po úpravě registrů:
CMD cannot start. There are too many console windows open. ...
přitom jsem to zkoušel po resetu...
Nevíte někdo co s tím?
apropó: Jak se podepisujou soubory? To by se mě docela hodilo :-)
CMD cannot start. There are too many console windows open. ...
přitom jsem to zkoušel po resetu...
Nevíte někdo co s tím?
apropó: Jak se podepisujou soubory? To by se mě docela hodilo :-)
Tak jsem včera v noci narazil na tuhle diskusi, a protože již od dob Psiona přes PalmOS jsem nikdy neodolal a zkoušel alespoň něco málo programovat vždy v daném zařízení, musel jsem toto zkusit :
[QUOTE="Saman"]He, ten fajl jsem prehlid :?
Zmeny si uz moc nepamatuju..[/QUOTE]
Výsledek: FUNGUJE ! V režimu nastojáka i naležato, adresáře jsou vypsány zeleně, HW klávesnice nepodporuje CZ znaky.
- Vario s ROM OrangePL 2.24.10.1 WWE
- úprava registru HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\Console\OutputTo na hodnotu 0
Vyzkoušel jsem PocketGCC vzorový kód "menu" - proběhla kompilace a výsledkem je funkční, spustitelný soubor menu.exe :-)
[QUOTE="Saman"]He, ten fajl jsem prehlid :?
Zmeny si uz moc nepamatuju..[/QUOTE]
Výsledek: FUNGUJE ! V režimu nastojáka i naležato, adresáře jsou vypsány zeleně, HW klávesnice nepodporuje CZ znaky.
- Vario s ROM OrangePL 2.24.10.1 WWE
- úprava registru HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\Console\OutputTo na hodnotu 0
Vyzkoušel jsem PocketGCC vzorový kód "menu" - proběhla kompilace a výsledkem je funkční, spustitelný soubor menu.exe :-)
[QUOTE="JanAltman"]Kdyz zapomenu na to, ze bych se primo na Variu chtel morit s C++ programovanim, tak by mi ten MS Shell mel stacit? Zkousel nekdo toto ? : PPC Command Shell[/QUOTE]
... skusal som to....na HP kde bol wm2003 to pekne frcalo, no teraz na Variu kde je WM5 to nejde ....
... skusal som to....na HP kde bol wm2003 to pekne frcalo, no teraz na Variu kde je WM5 to nejde ....
Jde to, je to jen mirne komplikovany.
Predpokladam, ze jsi povolil untrusted aplikace - nainstaloval nejakej cab co ti zaridi ze se system nepta pri instalaci a spusteni nepodepsanych veci..
Po nainstalovani PocketConsole Vario musis resetnout.
Pak vlezt do Settings/System a pustit applet nastaveni PocketConsole. Tam nemusis skoro nic nastavanovat, jen na zalozce Config musi byt zaskrtnuto Activate PocketConsole a dat Ok.
Nezapomen udelat tu upravu v registech jiz drive zde zminovanou, pak dalsi SR a po pusteni PocketCMD by to uz melo fungovat.
PocketCMD ukoncuj pres Tool/Close nebo prikazem exit z command lajny.
Predpokladam, ze jsi povolil untrusted aplikace - nainstaloval nejakej cab co ti zaridi ze se system nepta pri instalaci a spusteni nepodepsanych veci..
Po nainstalovani PocketConsole Vario musis resetnout.
Pak vlezt do Settings/System a pustit applet nastaveni PocketConsole. Tam nemusis skoro nic nastavanovat, jen na zalozce Config musi byt zaskrtnuto Activate PocketConsole a dat Ok.
Nezapomen udelat tu upravu v registech jiz drive zde zminovanou, pak dalsi SR a po pusteni PocketCMD by to uz melo fungovat.
PocketCMD ukoncuj pres Tool/Close nebo prikazem exit z command lajny.
Protože se mi instalace zdála poněkud zbytečně složitá, udělal jsem instalační cab - nainstaluje pocket cmd, pocket console 1.3, Microsoft CMD, Telnet, ping.exe, ipconfig.exe, route.exe, net.exe, netstat.exe, tlist.exe a kill.exe. Vytvoří ve složce Programy zástupce Pocket CMD, Microsoft CMD a Telnet. Dále si asociuje *.bat soubory, které od teď budou fungovat jako na PC. A upravil jsem název appletu v nastavení tak, aby se dal rozdělit do dvou řádek. Funguje bez problémů na MDA Vario, pravděpodobně půjde i na jiných wm5 zařízeních.
Je mozne to upravit tak, aby se mi po restartu pda nespoustely prikazy v CMD? Najizdi mi cele prihlasovani do vodafonu...
Mám s Jimmy98's PocketCMD podobný problém jako soto.
Na MDA Vario III mi to po instalaci a následnem restartu spouští konzole. Nejprve jedna, která naskočí ihned při restartu zařízení a výpíše [code]3GVT: PreLoad HTCMidCodec_Qvp.dll successfully[/code] Tato konzole jde zavřít, ale po nějaké chvilce se objeví znovu.
A při zapnutí mobilní části se objeví druhá konzole s následujícím výpisem [code]EONS::ReadCSPData : GetStatus failed.EONS::ReadUSTSSTData : CBMI not supportedEO
NS::ReadUSTSSTData : CBMIR not supportedEONS::ReadUSTSSTData : SDN not supported
EONS::ReadUSTSSTData : SPN supportedEONS::ReadUSTSSTData : PNN not supportedEONS
::ReadUSTSSTData : OPL not supportedEONS::ReadUSTSSTData : SPDI not supportedEON
S::ReadUSTSSTData : dwSIMSupportFlag: 0x00000001EONS::ReadSPNData : Display of r
egistered PLMN name not required when registered PLMN is either HPLMN or a PLMN
in the service provider PLMN list.EONS::ReadSPNData : Display of the service pro
vider name is required when registered PLMN is neither HPLMN nor a PLMN in the s
ervice provider PLMN list.EONS::ReadSPNData : SPN is using default alphabet enco
ding.EONS::ReadSPNData : SPN : T-Mobile CZ-------------- LONG NAME [T-Mobile CZ]
--------------[/code] Při pokusu o vypnutí této konzole zamrzne celé zařízení. Ještě jse mi stalo, že při připojování se pomocí bluetooth se objevila konzole s "nesmyslnými" znaky (hádám že to byl nějaký klíč či něco takového).
Neví někdo co s tím? Napadlo mě, jestli není někde v registrech zapnutá nějaká volba co to způsobuje? Nebo fakt nevim.
Na MDA Vario III mi to po instalaci a následnem restartu spouští konzole. Nejprve jedna, která naskočí ihned při restartu zařízení a výpíše [code]3GVT: PreLoad HTCMidCodec_Qvp.dll successfully[/code] Tato konzole jde zavřít, ale po nějaké chvilce se objeví znovu.
A při zapnutí mobilní části se objeví druhá konzole s následujícím výpisem [code]EONS::ReadCSPData : GetStatus failed.EONS::ReadUSTSSTData : CBMI not supportedEO
NS::ReadUSTSSTData : CBMIR not supportedEONS::ReadUSTSSTData : SDN not supported
EONS::ReadUSTSSTData : SPN supportedEONS::ReadUSTSSTData : PNN not supportedEONS
::ReadUSTSSTData : OPL not supportedEONS::ReadUSTSSTData : SPDI not supportedEON
S::ReadUSTSSTData : dwSIMSupportFlag: 0x00000001EONS::ReadSPNData : Display of r
egistered PLMN name not required when registered PLMN is either HPLMN or a PLMN
in the service provider PLMN list.EONS::ReadSPNData : Display of the service pro
vider name is required when registered PLMN is neither HPLMN nor a PLMN in the s
ervice provider PLMN list.EONS::ReadSPNData : SPN is using default alphabet enco
ding.EONS::ReadSPNData : SPN : T-Mobile CZ-------------- LONG NAME [T-Mobile CZ]
--------------[/code] Při pokusu o vypnutí této konzole zamrzne celé zařízení. Ještě jse mi stalo, že při připojování se pomocí bluetooth se objevila konzole s "nesmyslnými" znaky (hádám že to byl nějaký klíč či něco takového).
Neví někdo co s tím? Napadlo mě, jestli není někde v registrech zapnutá nějaká volba co to způsobuje? Nebo fakt nevim.