Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: MDA Compact a BT gigabyte gn-btd01 (orig. ovl. XP SP2)

  1. #1
    KarelRe
    Guest

    Ahoj,
    vsiml jsem si jak clanku, tak diskuze, jak spojit MDA a PC pres BT tak, aby fungoval activesync, jenze v clanku je popis nastaveni bluetooth popsane tak, ze to s MDA Compact proste nejde....
    Mate nekdo funkcni pripojeni MDA + PC pres BT? Pokud jo, muzete se mi ozvat? Osobne vubec nevim jak to nastavit, porad mi zlobi nastaveni COMportu... Dik vsem za hlp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    21

    Taky mam totožný HW a již měsíc bádám, nastavuji vše podle rad ve forech, ale spojení se mi také nedaří. BT modem, posílání souboru jde, ale activesync bohužel
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    hledej, uz se to tu resilo .. popisoval jsem presne jak jsem to rozchodil ja .. finta je v tom jestli si dobre vzpominam,ze musis vytvorit jeste jeden port .. myslim com 6 ... staci si chvilku hrat a jde to .. ty navody jsou dost zavadejici protoze jsou na mda I,II,III nebo PDA a tam je trosku jina nabidka v BT
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    KarelRe
    Guest

    prave, jde o to, jestli je to BT od Microsoftu nebo Widcomm... nebo jak se to pise.. takze jdu hledat a dik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    cus,

    mam uplne tu stejnou konfiguraci...postup je (mel by byt) nasledujici:

    vypnout na PDA sifrovani v BT...a nastavit Active Sync na COM 6...

    stahnout z www.gigabyte.cz ovladac na ten DONGLE, nepouzit ten standard ovladac z XP...po restartu naskoci nova ikona dole v liste, tam pak na ni double clicknout...pak My BT - security - set default pass key=nastavit si default heslo na BT (neni to potreba, ale ulehci (urychli) to praci...), pak kliknot na tu ikonu uprostred, najde to PDA, pak kliknout na sparovat (pair) a v PDA se objevi zadost o zadani teho hesla...pak uz by to melo jit jednoduse pomoci spusteni BT v PDA (ve zjistitelnym rezimu), pak Active Sync, dole na liste Tools (Nastroje) a snychronizovat pres BT...pro praci na netu jeste v AS zrusit zaskrtnuti odpojit po synchro...takhle mi to fakci, nemam PDA po ruce, takze se neco muze trcohu lisit...tot asi vse, dotazy zde, nebo SZ...papa

    kuba
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    KarelRe
    Guest

    Dik moc vsem, obzvlast Ganjovi, jen diky jeho napovede, jsem nasel jeho stary clanek a nastavil to... dik i tobe, co jsi psal po nem, ale uz to bylo v dobe, kdy jsem dokoncoval nastaveni... dik vsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    60

    Já jsem nad tím probděl několik večerů, ale nakonec jsem na to přišel. Je to celkem jednoduché, odzkoušeno už 3x a vždy 100% funkčnost přes ActiveSync.:

    1) strčit do pc usb adaptér, windowsy si samy nainstalují ovladač, restart
    2) nainstalovat do pc ovladač z instalačního CD BT adaptéru, restart
    3) ve správci zařízení vybrat BT a aktualizovat ovladač, ručně, vybrat ten nový nainstalovaný ovladač, restart
    4) zapnout BT na MDAc, smazat všechny BT zařízení a zvolit "najít", po nalezení spárovat s pc BT
    5) v nastavení BT na MDAc zvolit COM zásuvky a vybrat nová odchozí zásuvka
    6) spustit ActiveSync na MDAc, nástroje-možnosti a zaškrtnout synchronizaci pomocí Bluetooth
    7) v ActiveSync na MDAc zvolit nástroje-Připojit přes Bluetooth a už to jede....
    8) potvrdit příjem BT na pc :-))
    (L)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    21

    tak ani po tomto nastavení mi to nejde, spárování je ok, ale v activesync se nerozjede. I když se mi hodí komunikace na com port 22 nebo 24, tak v AS vidím jenom COM1,3,infra
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    a ze by sis precet vyse..vytvor com6 a jedes...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    60

    2 Cihla: Jestli máš tak vysoké porty, tak to už si někde úplně jinde..... Teď už ti to nepůjde, mám to mnoho-x vyzkoušeno!!!
    Odinstaluj si BT z pc, restart, spusť regedt32 a vyhledej v registrech COM porty, pokud tam najdeš velká čísla, všechno to pomaž. Pak znovu restart a dále postupuj podle mojeho návodu. Hlavně nepřidávej ručně v pc nějaké nové porty, nový port se přidává v MDAc, ne v pc. To je moje zkušenost a funguje to. Popř. napiš SZ, pak se můžem domlouvat třeba přes icq. (L)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    lidicky tak mam novou zkusenost a jede to i na MS driverech co jsou v SP2.....strcte USB BT do portu a wokna si nainstalujou ty drivery...zadnej restart nedelat,je to zbytecny!!!!Dvakrat kliknete na ikonu BT na liste u hodin a jdete na zalozku COM Porty..tam dejte pridat port a ono to vytvori COM 3,potom jdete na prvni zalozku zarizeni a dejte vyhledat,po vyhledani kliknete na to zarizeni a dole dejte volbu dalsi,nebo tak nejak...tam mate informace o heslu,dejte vlastni a ja treba dal normalne 12345678,potvrdil a to same na MDAc,tam jsem dal i dokoncit!kdyz pak kouknete do nabidky BT v PC,tak v zalozce COM Port mate uz krome vami vytvoreneho COM3 i COM4 a 5!No a ted uz jen dat v AS soubor,nastaveni pripojeni a tam vybrat COM5!Na MDAc dat AS,nastroje a pripojit pres BT!uz to jede...ted se mi to uplnou nahodou podarilo nastavit,zkusil jsem odebrat,znovu sparovat a jde to krasne a hlavne rychle i bez ovladace k BT:yes: :yes: :yes: )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    21

    Tento postup jsem dělal několikrát, ale vůbec se mi s AS nepodařilo rozchodit. Ale povedlo se mi to tento víkend takto: při instalování originál ovladače od BT se mi instlace sekla, pomohlo jenom ukončit přes task manager. Nechápu jak je to možné, ale po restartu počítače mi komunikace s AS funguje. Koukám, že ve Windows je možné vše
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ano, s Windows totiz muze delat opravdu kazdy....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    no wokna jsou mrchy,ale mame je i v cihlickach,tak si nestezujme....je zajimavy,ze ti to neslo...me to nikdy neslo s original driverama od BT az ted s SP2 driverem....baz jakyhokoliv restartu...dulezity je proste vytvorit ten prvni COM Port...vytvori se trojka a jak to sparujes,tak vznikne i ctyrka a petka a na tech uz se kolecko zelena a vesele toci....dnes jsem to zkousel u kamose a s jinym BT a uplne stejnej postup
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Duffioso, hlavne prosim nehazej do jednoho pytle Windowsy pro PC a WM. Jsou to dva naprosto rozdilne operacni systemy, jen maji stejneho vyrobce a skoro stejny nazev. Ale jinak jsou to naprosto rozdilne OS...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Orig ROM
    Od aaq v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-07-2009, 23:00
  2. MDA 2 a BT Gigabyte gn-btd02
    Od hrtak_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 12:48
  3. Bluetooth Gigabyte
    Od Valheru_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-01-2005, 11:59