Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Vario a WiFi

vpe (148)|30.1.2007 07:37
[QUOTE="yasmeene2"]Výborný je hitchhiker, ale vždy při připojení mi spadne, naštěstí zůstane pda připojený.[/QUOTE]

Presne tak, nevim proc mi Hitchhiker pada... Pada mi i druha aplikace od teze firmy Kasuei -WiFi Graph :-( Asi to bude programatorem a jeho stylem, zadne dalsi aplikace mi nepadaji.

update - patral jsem dale a ... Autor pise toto: "Since Hitchhiker 0.4 is still not very stable on WM5, comments are appreciated through our forum. So what are you waiting for? Go get it!"

No a na foru to nefunguje - http://forum.kasuei.com/error.htm?aspxerrorpath=/forums/Default.aspx

Tak je to asi normalni stav...

-----------------

Potrebuji resit to, co se zda resi hitchhiker - abych si nadefinoval okruh wifi siti, ke kterym se ma povoleno pripojovat PPC, protoze nyni mi to (podle systemu) preskakuje mezi ruznymi (cizimi) sitemi podle intenzity signalu, i kdyz to je pro me nezadouci...

Jestli umite poradit... diky predem.
William Edgar Coyotte (71)|13.2.2007 09:57
Ahoj Lidi, mám problém s Variem a WiFi AP.Připojení proběhne jak má, IE jede, můžu serfovat jak je mi libo, ale když se pokusím přihlásit na Skype,ICQ(QIP), ICQ (ICQ), ICQ (Agile) tak mi píše connection failed ... na AP ani před ním žádný firewall ani BAN, jeden den to normálně jelo nrmálně a druhý den ani ťuk, jsem už oufalý, zkoušel jsem prakticky všechno co mě napadlo až na HR .. tomu se fakt chci vyhnout. Prosím neřešil tady už někdo něco podobného ?

A druhá věcička,někde to tady už ve fóru běželo, ale mě to nedá, nedá se nějak přpnout WiFi do režimu alwas on ... aby se neodpojovalo při vypnutí tlačítkem. Viděl jsem na tuhl oázku jen záporné odpovědi, ale nechce se mi věřit, že MDA udrží GPRS připojení a u WiFi to nejde.

Díky za reakce
xhladi07 (525)|13.2.2007 15:00
[QUOTE="William Edgar Coyotte"]... tak mi píše connection failed ... [/QUOTE]A v te chvili jde dal serfovani; muzes pingnout neco venku;;
[QUOTE="William Edgar Coyotte"]...tomu se fakt chci vyhnout...[/QUOTE]Neni proc... :))
[QUOTE="William Edgar Coyotte"]...aby se neodpojovalo při vypnutí tlačítkem... [/QUOTE]Jedinym resenim je pouzit externi softik, kterej vypne klavesy (a treba i zamkne klavesy... Viz program ScreenLock ve free sekci. Telefonni cast komunikuje s PDA uplne jinym zpusobem, nez WiFi chip, takze je to neporovnatelne..
William Edgar Coyotte (71)|13.2.2007 16:35
[QUOTE]A v te chvili jde dal serfovani; muzes pingnout neco venku;;[/QUOTE]
To je fajn, ale na konektivitu s ICQ serverm je mi to na nic ... ping, trace jede .. odmítá to ale ext.programy (IE konktivitu má, ostatní mají smůlu).

[QUOTE]Neni proc... [/QUOTE]
Tak vyřešeno, flash ROM, takže hotovo, ale byla to divná závada. Ještě jsem se s takovou nesetkal

[QUOTE]Jedinym resenim je pouzit externi softik, kterej vypne klavesy (a treba i zamkne klavesy... Viz program ScreenLock ve free sekci. Telefonni cast komunikuje s PDA uplne jinym zpusobem, nez WiFi chip, takze je to neporovnatelne..[/QUOTE]
To se mi nezdá, teoreticky není nutné vypnou vše ... snad i WiFi chip lze napájet ikdyž je zbytek zařízení vypnutý
Program typu ScreenLock je fajn, ale ve chvíly kdy přijmu telefonní hovor, tak se displej zase zapne a už nevyplne .. používám BT HF, takže MDA při telefonování nevytahuju ...v reálu to znamená, že přijmu jeden hovor a displej mi svítí do kapsy a baterie jde za dvě hodiny do kytek.
Ať mi nikdo neříká že jsem jedinný majitel MDA kterému tohle fakt vadí, nechci zapínat notebook pokaždé když chci chvilku viset na ICQ :-( na smartphonech je tento problém už vyřešený úpravou registrů ... že by pocket pc tohle nedokázal ???? nevěřím
jimmyjames_ce4you (199)|13.2.2007 19:06
Pokud jde o vypnuti displeje behem hovoru, tak vyzkousej PhoneAlarm. Mimo jine v nem jde nastavit automaticke vypinani displeje behem hovoru.
Jinak tento problem s WiFi resim tak, ze vypnu automaticke vypinani zarizeni a kdyz potrebuju WiFi pripojene,ale nepouzivam, tak jen vypnu displej. Zda se po nejake udalosti zapne,ale pak sam nevypne nevim. WiFi pouzivam na Variu minimalne.
xhladi07 (525)|14.2.2007 12:27
Tim dotazem na ping jsem chtel overit, jestli spadne pripojeni pro vsechno (pak by se resil problem s WiFi), nebo jestli spadne pripojeni jen pro ICQ (bak by se resil SW). Proto sem se ptal. Tak hlavne, ze se to vyresilo.. :))

Co se tyce vypinani.. WiFi modul je mozna napajen (nevim, ale spis ne), ale stejne nema kdo zpracovavat data od neho (procesor spi, neco jako sleep rezim u PC - napaji se pameti, ale nic se nepocita..). Co se tyce GSm modulu, tak podle jedne diskuze se samanem tady na serveru posila GSM modul pri potrebe obslouzit (napr. prichozi hovor) neco typu preruseni (povel probud se a obsluz me). A tohle WiFi neumi. Proto nemuze pracovat pri vypnuti (hybernaci). Takze jedina moznost je opravdu nejaky program, ktery vypne display (pripadne zamkne klavesnici) ale nehybernuje pda...
William Edgar Coyotte (71)|14.2.2007 12:47
V tomto případě si dovolím oponovat, pokud jsem připojen přes GPRS a jsem na ICQ a telefon vypnu nedojde k odhlášení a zprávy mi chodí dál, to znamená že ne všechno v PPC spinká, ale CPU běží dál to samé sbětnice a protokoly. Problém s Wifi bych viděl tom že výrobce v dobrém umyslu nastavil v power managmentu usporný režim, proti nechtěnému vybití baterie právě připojením přes WiFi, teď záleží na tom zda je někdo schopen přijít na to jak tuto "velice užitečnou funkci" vypnout ... hledal jsem v registrech jak šalený, ale neuspěl jsem ... nejsem ale tak kovaný ve Windows CE jako někteří jiní borci zde ... proto jsem se s tím problémem obrátil na ce4you ...

A dovolím si připomenout slova jednoho moudrého muže : slovo NIKDY neexistuje :-D
xhladi07 (525)|14.2.2007 18:46
To, ze ICQ jede neznamena, ze procesor (a ostatni casi) nespi. Proc by to nemohlo byt udelany tak, ze GSM modul posle preruseni ve chvili, kdy ma nejaka data pro procesor? :)

K tomu nikdy: Zalezi na pomeru cena/vykon. Samozrejme, ze reseni existuje, ale za jakou cenu.. :))
William Edgar Coyotte (71)|15.2.2007 07:08
No myslím, že ICQ v běhu je jasnou známkou toho že procesor nespinká :-) .. nevím kdo jiný by pracoval :-) ... v případě WiFi dojde pouze k přepnutí do úsporného režimu ... celé MDA jinak běží dál ... zkus si nahodit software pro monitorování funkcí systému ... já zjistil že po vypnutí se CPU podtaktuje v mém případě (používám Pocket Hack Master na MDAc) z původních @520MHz na @192MHz ... resp. tak jak mám nastaveno v PHM při minimálním vytížení .. ale rozhodně nespinká úplně ... takže tam problém není ... :-)
xhladi07 (525)|15.2.2007 08:52
Ja porad nechapu, proc by nemohl spat a probouzet se jen na povel GSM modulu... Ale asi mame vsichni malo znalosti na to, aby sme to rozsoudili.. :)
begis_ce4you (21)|17.2.2007 20:03
No, ja si IMHO myslim, ze Vario, pokud ho nevypnete natvrdo (jen do sleepu) ve skutecnosti nemuze spat (hybernovat), jako treba stolni pocitac. Ano, omezi se prisun energie, vypne display, klavesy, snizi se frekvence, ale procesor stale jede. Proc si to myslim?

1) funguji notifikace, budik atd
2) Outlook mam nastaveny tak, aby kazdych 15 minut sosal e-maily. GPRS jede furt, e-maily se prubezne stahuji, bez ohledu na to, jestli mam Vario ve sleepu nebo ne...
3) mChat bezi
4) SPB backup provede v nastavenou nocni hodinu backup celeho PPC na SD kartu

Me spis hnete to, ne ze se Wifi kvuli spotrebe odpoji, ale pak se mi ihned nepripoji a je preferovano GPRS
William Edgar Coyotte (71)|18.2.2007 09:13
Tak kluci vyřešeno :-)

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\State\Suspend\{98C5250D-C29A-4985-AE5F-AFE5367E5006}
-change (Default) DWORD Dec to 1

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\State\Resuming\{98C5250D-C29A-4985-AE5F-AFE5367E5006}
-change (Default) DWORD Dec to 1

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\State\Unattended\{98C5250D-C29A-4985-AE5F-AFE5367E5006}
-change (Default) DWORD Dec to 1

Keep Wifi (BT, GPRS and ActiveSync) connected in standby


Zdroj : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=273990&highlight=standby+registry

Díky Jimm98ymu :-) ... u mě otestováno .. a FUNGUJE !!!

Mluvil jsem s Jimm98mym a snad stvoří zapínací a vypínací cabinety .. pokud ano nasměruji ho sem :-)

Jen pozor na zvýšené nároky na beterii ...
count (30)|18.2.2007 19:50
perfektní práce, díky moc, potvrzuju, že to funguje výborně
xhladi07 (525)|19.2.2007 12:16
[QUOTE="William Edgar Coyotte"]Tak kluci vyřešeno :-)[/QUOTE]Hodne dobry.. Uznavam svuj omyl... :oops:
Onygzz (109)|20.2.2007 01:16
[QUOTE="mnehyba"]Zdravím všechny zkušené v oblasti wifi a varia. Můžete mi někdo poradit, jak se přes wifi připojovat ke dvěma (a více) bezdrátovým sítím s rozdílným nastavením? Jedná se o to, že se připojuji do domácí wifi sítě, kde musím mít zadánu IP adresu, DNS... ale pokud se chci někde "venku" připojit na free wifi, musím toto mé domácí nastavení v podstatě vymazat a nastavit automatické přiřazování adres. Tedy jde nějak nastavit, abych přepínal nebo si volil tyto dvě různé nastavení? Díky moc... :? ;) [/QUOTE]


Presne tohle bych potreboval taky..nejaky program, kde bych si mohl navolit nekolik profilu nastaveni pro wifi a jen si prepinat....stejne jako kolega mam doma AP, kde je nutne mit pridelovani DHCPckem a nastavenou DNSku, v praci se spojuju s kolegem pres ADHOC, freehotspoty atd...
xhladi07 (525)|20.2.2007 07:52
A nepomuze treba -pocket WINC?
jimmyjames_ce4you (199)|20.2.2007 15:46
Nefunguje mi na Wizardovi :(
xhladi07 (525)|21.2.2007 10:21
Me jo.. nevim, cim to muze byt..
Onygzz (109)|25.2.2007 20:23
Našel jsem aplikaci, o které tady na foru není zmínka...jmenuje se [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]...letmo jsem ji zkoušel a funguje.
rejnok (6)|3.3.2007 01:25
ahoj, potřeboval bych poradit. Pročítal jsem tuto diskuzi, ale nejsem z toho moc chytrý. Koupil jsem si Vario což není ten problém, proč tohle píši. Problém je v tom, že se chci připojit k internetu přes Wifi a.. nejde to. Signál internetu po domě mi šiří routr asus wl500g - notebok i PC se připojí v pohodě, ale Vario ne. Jak jsem napsal, zkoušel jsem si přečíst vaší diskuzi, ale opravdu z toho nejsem chytrý. Kdyby jste mi mohl někdo poradit, co mám nastavit na Variu i možná na routru - (pro mě prosím polopatě) byl bych vám moc povděčen. GPRS mi chodí, také nevím, jak se dá upřednostnit Wifi, před GPRS. když to tady tak zkouším - pokus - chyba- připojit, neustále mi tam leze připojení přes GPRS, nejde to nějak povypínat a nechat jen wifi? díky
simumarek (61)|3.3.2007 21:54
Skus na Variu pridat na sile wifi, je tam moznost best performance, normal a best battery. Mne ide na variu wifi len vtedy ked mam nastavene wifi na best performance.
Onygzz (109)|4.3.2007 11:35
Já bych to spíš viděl na nastavení toho APčka...vysíláš ESSD? Nemáš tam zamknutej přístup jenom z určených MAC adres? Když zapneš na Variu wifi, tak nahlásí ti to, že to našlo novou síť, jestli se do ní chceš připojit?
rejnok (6)|4.3.2007 12:01
Ahoj, Na Variu mi to nabídne tu síť a i se snaží o připojení, napíše že zařízení je k dispozici, ale nepřipojí se.i
xhladi07 (525)|5.3.2007 16:20
Nepripoji se.. Znamena to, ze tam nahore prestanou litat ty sipecky a pri pokusu pristupu na net se zacne vytacet GPRS?

Pokud ano, tak je chyba v pripojeni. Zrejme ju odmitne tvoje AP. Zrejme tam bue asi nejkaky MAC filter, nebo neco takoveho..
rejnok (6)|5.3.2007 18:01
Díky moc, vyresetoval jsem své AP a vše nastavil znovu. No a začalo to chodit. nevím tedy, kde byl problém, ale funguje to, tak díky všem.
Ještě bych se rád zeptal, jaké máte zkušenosti s prohlížečem Opera ve Variu.
kober (22)|5.3.2007 19:19
mivam stejny problem, dela to filtr mac adres, pokud nemas verejne wifi tak je to jasne
xhladi07 (525)|6.3.2007 06:56
Opera je super, bez ni neziju. :) Ma sice pomalejsi start, ale vyhody prevazuji. Ale opera ma samostatny topic.

Jinak dobre, ze to funguje...:yes:
SpeedyTuning (240)|6.3.2007 12:14
a jak se pripojit na zamcene wifi spoty? na free mi to slo automaticky ale kdyz se me to zepta na heslo tak ho zadam ale nic se nedeje

jinak standartni program pro wifi ve variu mi tedy absolutne nedostacuje, hlavne kvuli nefunkcnosti kterou se predvadi
PhSnake (872)|6.3.2007 13:14
pisal to zvlast do threadu ale spytam sa aj tu. Mam dva pda(artemis a Universal, btw malo by to byt jedno) xcel by som sa z artemisu pripojit na inet cez universal (sharovat gprs) cez wifi(pripadne inak-Bt). Poradi niekto plz? NIc nexce ist. resp lepsie povedane nejak som asi blby a neviem to nastavit. thx
casher (35)|19.8.2007 15:22
no, jsem uplny zacatecnik, jelikoz sem v minulem zarizeni wi-fi nemel a ani sem se o ni driv moc nezajimal....mam Vario a kdyz se chci pripojit, vyhledam sit, signal mam, ale jak tam chci najet na net, nebo icq tak se mi to taky automaticky prepina do gprs.....moc tem zkratkam a vsemu tomu moc nerozumim, takze co s tim mam udelat?...a prosim, jsem v tom opravdu lajk:D
xhladi07 (525)|19.8.2007 15:50
Problem bude, ze asi nedostanes IP adresu. Co je IP? IP je tvoje cislo v siti, pod kterym komunikujes (Jednoznacna identifikace). Duvodu muze byt nekolik. Bud neni na strane poskytovatele WiFiny DHCP server (Neboli neco, co ti IP prideli), nebo mas slabej signal a DHCP server ti neni schopnej IP dorucit. Mericum signalu ve variu never. :) Zkus popsat, na co se pripojujes a tak. Jo a GPRS (data pres telefonniho operatora) se pripoji ve chvili, kdy neni mozne pouzit WiFi. Bylo to dostecne laicke?? :)
casher (35)|19.8.2007 15:54
jo toto byla odpoved presne pro me :) ...vim, o nejakych tech mericich signalu jsem cetl...a ktery je podle vas ten nejverohodnejsi?...
xhladi07 (525)|19.8.2007 16:11
Nevim ted o cem mluvis, ja mel na mysli standardni meric. A vzhledem k tomu, ze sem vyzkousel s variem a wifi snad vsechno, nenasel jsem vhodny SW. Overit to muzes tak, ze se podivas, zda mas po pripojeni IP adresu. Pokud ano, problem bude na strane poskytovatele. Ale rikam, nevim, kam se pripojujes, takze ted jen tak placam do vetru. :)
casher (35)|19.8.2007 22:24
jerste me napadlo jestli to treba neni softwarem......koupil sem ho z druhe ruky a provedl hard reset ....ale zdalio se mi ze pred tim tresetem to naslo vic siti nez ted......a je pravda ze tam pak chci dat WM06 romky, tak jestli by mi to nepomohlo
No a pripojuju se (nebo teda spis zkousim se pripojit :) ) k tem sitim co mi Wizard najde s nejakym signalem.......no vetsinou pak vidim silu signalu a jak spoustim icq tak se mi to automaticky prene na gprs
xhladi07 (525)|20.8.2007 08:01
No, tim se vse vysvetlije.. :)

Aby si se pripojil k nekaje siti, musis na to mit opravneni. Pokud to neni tvoje sit (nebo pokud to neni freeAP nekde na benzince, nebo v kavarne), musel by si mit stesti, aby ses pripojil (nerikam, ze to nejde.. :) ).
casher (35)|20.8.2007 08:53
aaaaha :) ....ted se citim trochu trapne :D ....a jak k tomu opravneni prijdu a kolik se za nej tak cca plati?
xhladi07 (525)|20.8.2007 12:15
No, tak to je zase trochu slozitejsi.. Ale v zasade to funguje stejne, jako kdyz chces byt na iternetu pres adsl, kabelovku, nebo tak neco. Nejaky poskytovatel ti to "opravneni" da. A jemu pak platis podle toho, kolik si s nim ujednas. Ovsem ne kazdy poskytovatel (spis jich bude malo) ti da pristup do sve site pro vario. :) ja bych to do sve site nepovolil nikomu. :)
visper (17)|21.8.2007 10:32
Mozna se to nekde resilo, ale nenasel jsem. Vario pri nalezeni nove site vydalo zvuk a napsalo hlaseni. Kdyz jsem sel po meste, tak to klinkalo v jednom kuse a otravovalo az jsem to psychicky nevydrzel a odklepl "Tuto zpravu uz priste nezobrazovat". No jo, ale jak to ted zapnout zpatky?