Konverze Pocket Word -> Word ztrácí české znaky
Ahoj,
jsem nemile překvapený tím, že po konverzi přes ActiveSync 3.8 se mi poztrácely některé české znaky. Dá se to nějak nastavit, aby konverze byla bezproblémová?
Honza
Edit: Presunuto z HTC Pocket PC (XDA & spol.)
jsem nemile překvapený tím, že po konverzi přes ActiveSync 3.8 se mi poztrácely některé české znaky. Dá se to nějak nastavit, aby konverze byla bezproblémová?
Honza
Edit: Presunuto z HTC Pocket PC (XDA & spol.)
Používám starší dlouho ověřený active sync 3.7.1 a běhá mi to bez problémů.. Ztrácejí se ti znaky když pževádíš z .psw do .doc nebo z .doc do .psw??
Pokud budeš mít dokumenty například ve fontu písma TahomaCZ, nebudeš mít při synchronizaci žádné problémy. Jinak je dobrý mít v PDA tyto fonty : TahomaCZ, VerdanaCZ, CourierCZ a GeorgiaCZ. Nakopíruj je do PDA Windows Fonts. Zapátrej na ce4you, jsou ke stažení volně. Věř mi, taky mě to trápilo:))
Sice píšu do threadu starého přes dva roky :) ale snad mi někdo odpoví :)
Jde o výše uvedený problém. Když rozepsaný dokument ve Wordu v PC stáhnu do PDA, tak se mi díky zde získaným fontům (např. GeorgiaCZ) zobrazí korektně. Když ho v pocketWordu nezměním, pouze otevřu, zavřu a přenesu do PC, je ve Wordu ok, ale...
...jakmile ho v pocketWordu změním (byť jen o jeden znak) a uložím, je po následném přenosu do PC hodně pochroumaný a české znaky se rozhodně nezobrazují korektně ani náhodou... :(
Nevíte někdo prosím co s tím? Myslím, že ActiveSync 4.1 na tom podíl mít nebude.
Dík Z.
Jde o výše uvedený problém. Když rozepsaný dokument ve Wordu v PC stáhnu do PDA, tak se mi díky zde získaným fontům (např. GeorgiaCZ) zobrazí korektně. Když ho v pocketWordu nezměním, pouze otevřu, zavřu a přenesu do PC, je ve Wordu ok, ale...
...jakmile ho v pocketWordu změním (byť jen o jeden znak) a uložím, je po následném přenosu do PC hodně pochroumaný a české znaky se rozhodně nezobrazují korektně ani náhodou... :(
Nevíte někdo prosím co s tím? Myslím, že ActiveSync 4.1 na tom podíl mít nebude.
Dík Z.
Tyto fonty do PDA např GeogiaCZ, musí znát i tvůj desktop. To znamená, že je musíš mít i v desktopu ve windows fonts. To že tam jsou, ještě neznamená, že jsou aktivovány. Já používám desktopový prográmek FontNav, který jednak zobrazí které fonty mám v desktopu a dále i ty, které jsou skutečně aktivovány. Prostým zatrhnutím musím aktivovat i PDA fonty. Toť celý problém. Pak můžeš editovat wordy sem a tam a vždy bude diakritika OK.
Díky za návod. Ten prográmek na aktivaci fontů v desktopu je free, a pokud ano, je někde ke stažení?
Díky Z.
Díky Z.
P.S. Jinak jsem ještě ráno trochu elaboroval a zjistil jsem, že pokud na PC ve Wordu uložím soubor ve formátu *.rtf, v Active Sync nastavím konverzi *.rtf -> *.psw a obráceně, diakritika funguje jak má. Ale radši bych to z klasického *.doc bez nutnosti konverze na *.rtf.
Jinak jsem zkoušel i Textmaker, který má sice X zajímavých funkcí, nepopsatelně víc než PocketWord, ale reaguje poměrně pomalu a hlavně při psaní textu vždy roztřepí font, který se zas srovná po zapnutí nějaké funkce...
Z.
Jinak jsem zkoušel i Textmaker, který má sice X zajímavých funkcí, nepopsatelně víc než PocketWord, ale reaguje poměrně pomalu a hlavně při psaní textu vždy roztřepí font, který se zas srovná po zapnutí nějaké funkce...
Z.
Help me: Dobrý den, nevíte někdo kde sehnet fonty do PDA jako jsou v normálním PC?? Např.: Tems New Roman, Arial Black, Monotype Corsiva, Impact a další.. prostě ty co jsou třeba v Officech??? :?: Předem dík za rady a případné odkazy.. :yes:
[QUOTE="Mlok"]
[/QUOTE]
To se dá vyřešit, když se otevře šablona, v ní se změní font na font český a znovu se jako šablona uloží. Pak by mělo být již vše OK.
[/QUOTE]
To se dá vyřešit, když se otevře šablona, v ní se změní font na font český a znovu se jako šablona uloží. Pak by mělo být již vše OK.
[QUOTE="atomion"]Help me: Dobrý den, nevíte někdo kde sehnet fonty do PDA jako jsou v normálním PC?? Např.: Tems New Roman, Arial Black, Monotype Corsiva, Impact a další.. prostě ty co jsou třeba v Officech??? :?: Předem dík za rady a případné odkazy.. :yes: [/QUOTE]
Buď nahrát fonty z windows, ty jsou ale dost velké, nebo jsou již upravené zde.
Buď nahrát fonty z windows, ty jsou ale dost velké, nebo jsou již upravené zde.
Zbyšek : Díky! zjistil jsem ještě jednu věc. Když jsem instaloval Textmaker2002 doma na počítači, zeptal se, zda chci dokumenty doc přenšet mezi PC a PPC bez konverze. Pochopitelně jsem mu řekl, že ano, ale po odinstalaci mi to v nastavení Active Sync - konverze souborů položku s dokumenty doc nenabízí. V práci ano a zde i dokumenty z wordu fungují bez problému, ale doma ne. Zkusil jsem Active Sync doma odinstalovat a nainstalovat, smazal jsem i profily, ale nepomohlo to.
Co zkusit? Odstranit před další instalací AS registry? Zkusit znovu odinstalovat a nainstalovat Textmaker?
Díky za tipy.
Z.
Co zkusit? Odstranit před další instalací AS registry? Zkusit znovu odinstalovat a nainstalovat Textmaker?
Díky za tipy.
Z.
Bohužel se v tom popisu trochu nevyznám. Takže doma máte nastaveno bez převodu a zde je diakritika špatně zobrazena. V práci je konverze zapnuta, a zde vše funguje. Je to takto?
Více méně. Odzkoušel jsem v práci to samé (převod dokumentu psaného ve wordu do PDA, editaci a převod zpět) a vše je ok. V nastavení AS zde v práci, je možné nastavit (zapnout) konverzi pro soubory typu *.doc, ale doma tomu tak není... Tam se položka *.doc, resp. dokument MS Word vůbec nezobrazuje.
Domnívám se, že jsou možné dvě varianty :
1) na vině je verze AS (doma mám verzi 4.1 českou, v práci českou 3.8)
2) na vině je špatná odinstalace Textmakeru 2002, která vypnula(odstranila) soubory *.doc z možností nastavení konverze.
Jsou to pouze domněnky, musím doma odzkoušet.
Každopádně díky moc za snahu pomoci a poradit.
Z.
Domnívám se, že jsou možné dvě varianty :
1) na vině je verze AS (doma mám verzi 4.1 českou, v práci českou 3.8)
2) na vině je špatná odinstalace Textmakeru 2002, která vypnula(odstranila) soubory *.doc z možností nastavení konverze.
Jsou to pouze domněnky, musím doma odzkoušet.
Každopádně díky moc za snahu pomoci a poradit.
Z.