Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 43

Téma: Ukázka práce procesoru Omap TI850

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    No,budeme muset udelat jeste neco specielniho pro Milose :-D Uvodem ale poznamenavam ze ani pri "bezne" praci jak pises tak nejsou videt zadne zmeny oproti tomu co jsi videl na videu,odezvy a reakce jsou stejne.Starty nekterych programu nejsou samozrejme tak rychle jako prepinani mezi nimi , ale ten start je v desetinach sekundy,takze to je zase na urovni MDAc,ale ukazu .... :-) Ohledne neupravenho videa vsak nic poznamenavat nebudu , to ale je hodne "out" :-) Pripojeni wifi , k BT sluchatku jsem pripojen nepretrzite i doma , Skype nepouzivam - jelikoz na Omapech poradne nefunguje , beha SJphone bez problemu,teda volani,jinak to neni program pro WM5 a je trochu nepohodlny takze to nepouzivam . O mchatu nevis ze je pusteny , maily mam pro automaticke stahovani spustene nepretrzite , bezi mi rezidentne program na blokovani hovoru atd. Ohledne SMS nechapu v cem by mohl byt problem kdyz prijde ??? Pri zapnutem TomTomovi je prijmuti hovoru , pripadne hledani v seznamu , napsani SMS ci zavolani uplne stejne jako pri nezapnutem , nic jineho mne pri zapnute navigaci zatim nepotkalo - co bych musel delat :-)) Odpoledne ti to holt ale nahraju , zatim premyslej co jeste bude potreba (jen bych chtel upozornit ze srovnavame zarizeni s Omap a Xscale 416MHz - nejlepe MDAc ne s megacihlou , ackoliv krome videa , Skype a mozna prace s 10mb souborem v excelu Omap chodi minimalne stejne jako tvuj Xscale 520MHz ale s vetsim rozlisenim,ktere ty odezvy pekne degraduje) Hlavni ale proc tohle pisu je aby pripadny zajemce o MDAc II nebo Vario nebo cokoliv jineho s Omapem vedel ze to co se obecne pise (i tady na ce4you) o Omapech je absolutni hovadina , neni to zadna degradace a zarizeni pracuje minimalne stejne dobre jako MDAc s kterym je potreba to srovnavat, prace s moha pustenym programy zaroven je naopak mnohem sviznejsi nezli na Xscale,kdyz budem poustet vice a vice MDAc skonci a vytuhne a Dopod jede nepretrzite stejne bez zadychani .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Jenze Compact hrave zvladal jak neupravena videa, tak Skype, tak i vetsi soubory ve wordu, excelu, prezentace ci pdfka. A ty sam pises ze s timto si OMAP neporadi. Ok, to jsou ale veci jez na cihle jiz od dob MDA 2 intenzivne dnes a denne vyuzivam.. Proto bych se take jiz nevzdal VGA displeje. Ty treba ne, jini take ne, ale jsou zde i taci jez si to zarizeni kupuji aby na nem mohli v pripade nouze a nepritomnosti notebooku pohodlne pracovat, misto toho aby si se stopkami v ruce pocitali pocet spustenych procesu a rychlost prepinani mezi nimi..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mno, je to o koncepci zarizeni: Vario je komunikator, ktery komunikacni zalezitosti btw. opravdu zvlada skvele (kdyz funguje). Ale funkce PDA jsou u nej sekundarni...jaksi navic, at se clovek snazi jak snazi, bez drbani se za uchem nemuze rict, ze plnohodnotne nahradi PDA.
    Compact je bez diskuze plnohodnotne PDA, jen...mrnave Ze umi i telefonovat-komunikovat, je skvela featurka, ktera ho vystreluje uzitnou hodnotou hodne vysoko.
    Z tohoto uhlu pohledu tedy ani Vario, Ani Compact II s jejich OMAPama na malejch (relativne) frekvencich a vykonech puvodniho Compacta rozhodne nenahrazuji....
    Universal je jina vahova kategorie, bezesporu...ale...viz posledni radka meho podpisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    samozrejme mdac a jeho klony nenahradi velke pda s vga , stejne jako pda i s vga nenahradi notebook a ani zpetne mdac s jeho moznostm vzhledem k rozmerum. vsude je u neceho kompromis . ja tady chci jen uvest na "pravou miru" myty o "tragicke" neschopnosti Omapu a pripadnem zdeseni uzivatelu kteri by presli treba s mdac. hodne lidi by tyhle nesmysly mohly odradit od koupe a to by byla skoda,vzdyt masinky to jsou pekne . ze jsou problemy s variem neni spatnou volbou procesoru , ja to dokonce po vice nez mesici prace s Omapem a predchozim vice nez rocnim souziti s mdac vidim ze htc pri vyberu sahlo dobre .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jiste, clovek si zvykne...i na sibenici
    A kdyz se nekdo naucil ovladat mobila od Siemense a rozchodit BT na Nokii, tak uz ho prekvapi jen maloco, co by neslo resit

    Jinak ad PDA versus notebook versus stolni pocitac. Na to, na co jsem puvodne pouzival notebooka, dneska bez vyhrady pouzivam PDA. To, co jsem potreboval delat na stolnim PC, jsem nikdy na notebooku nedelal. Takze jsem sluzebniho notebooka bezmilosti vratil...nepotrebuju. Kdybych byl fotograf na cestach, resp. komentator, redaktor atd. asi bych mluvil jinak, jiste, ale pro moje mobilni potreby je PDA v dnesni podobe potazmo s GSM/GPRS konektivitou a WiFinou presne to prave orechove.
    "Velke PDA s VGA" Compact nenahradi...Ano, snim o VGA PDAcku, ale pri stejne uhlopricce s QVGA zas takovy prinos VGA zatim nepredstavuje, drtiva vetsina aplikaci VGA nevyzaduje/nevyuzije. Ale chtel bych, moc bych chtel A kdyby melo 800x600 s uhloprickou vetsi o palec podporene prislusnym grafickym chipem/akceleratorem, tak si klidne necham presit saka, aby se mi do kapsy veslo Ale at telefonuje/komunikuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Surgical
    A kdyz se nekdo naucil ovladat mobila od Siemense...
    Tak to je presne...
    Ty nekoho takoveho znas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Umim z neho zavolat vytukanim cisla
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tak to bych mozna zvladnul taky, ale jinak... Uff... To chce s telefony spolecnosti Siemens hodne trpelivosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Jeste jsem pripravil opravdu "zhuverilost :-)) aby uz opravdu nebylo pochyb :-))
    Zaklad je NEPRTRZITE prehravani videa - nastavene na prehravani i na pozadi (320x240 , 25f/s , 390 kbps) , ze zaberu je to jasne , prohlizeni fotografii v databazi cca 200 fotografii vse v rozliseni 640x480 , bezel mChat , Opera stahoval na ce4you , pres wifi :-) atd. bohuzel tady nemam MDAc abych takovouhle zhovadilost zkusil i na nem , nicmene skoro neverim ze by tohle zvladnul. Mel jsem pak pokusne zaroven pusteny i TomTom , ale nedalo se pri prehravani videa preskakovat , jedine sel zavrit , nesel minimalizovat , jinak pracoval uplne stejne jako kdyby na pozadi zadne video nebezelo ....
    tak sosnete a kouknete ....
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Losos, vzdyt to je jen a jen dobre, ze to jde.

    Ale v paralele s PC me nepresvedcis, abych prodal A64 FX-57 procesor, kdyz to zvladne i Celeron 300MHz bez L2 Cache
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Tak ja jeste jednou zopakuju o co jde - chci jen ukazat pripadnym zajemcum o tyhle zarizeni ze zvasty o neschopnosti pouziteho procesoru jsou opravdu jen zvasty a ze neni treba se bat koupit tyhle zarizeni kvuli "slabemu procesoru" ktery nic nezvladne a je to "tragedie" , "desitky vterin se ceka na prepnuti aplikace", "video se trha" atd...... at kazdy usoudi pred nakupem zda mu takovyhle stroj prinese uzitek . Z prispevku ktere zde i na dalsich webech k temto zarizenim "zasvecenci" davaji k dobru bych si myslel ze to je kram ktery je opravdu k nicemu , ja si vzhledem ke sve zkusenosti myslim opak a pro neduverivce jsem pripravil tyhle zabery s "realu" ..... to je vse ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    124

    Losos dik za super ukazky. Mohol by si nasnimat este niekedy TomTom v akcii pri navigacii v aute ak sa da aj pri roznej rychlosti? (To bude asi problem)
    Alebo napis ci to zvlada v pohode aj ked ti niekto pocas navigovania zavola.
    Je napriklad mozne prevziat hovor cez BT Headset a pri tom navigacia pokracuje bezo zmeny?
    Inak este raz dik za tieto ukazky. A ak budes este nieco sem davat mohol by si nejake zabery urobit aj za svetla.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Ukazku urcite nezaridim :-)) ohledne telefonovani za jizdy s TomTomem a BT handsfree , neni zadny problem , jen se vypne samozrejme hlasita navigace pri prijeti hovoru , po zaveseni zase naskoci . TomTom pracuje na 100% a telefonovani se spustenou navigaci je lepsi nezli na MDAc ... tam bylo znat spomaleni reakce , tady to funguje jako kdyby zadna navigace nebyla ani zapnuta . Pri spustene navigaci lze delat cokoli bez jakehokoliv zpomaleni nebo omezeni - ucel tedy delat coikoliv pri spustene navigaci je asi minimalni ale technicky je mozne i koukat na video :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Mno, tak to ziram. Jednak na presvedcivost argumentu, jednak na nadhled, se kterym Losos zvlada diskuzi. Do dneska dopoledne jsem si take myslel, ze prechod na WM5 pro mne nema smysl, ted zacinam uvazovat...
    Moc diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    No , na první šáhnutí se mi také nezdálo že bylo tak nutné přejít , ty výhody se objevují spíše časem , ať je to ovládání jednou rukou - ovladatelnost se vyrazne zlepsila , bezproblémový chod , lepší práce a spolehlivost komunikace přes BT - využití přístroje jako modemu pro notebook .... , odpadla nutnost zavírat aplikace , taskmanager uz pouzivam jen pro prepinani aplikaci , ne na ukoncovani - neni nutne - a take je to prvni zarizeni s PPC ci WM kde jsem zapomel co je to softreset :-)) , nemohu rici ze by mi treba MDAc zlobilo ale semtam softresetik byl nutný , tady jsem ze zvyku resetoval take , ale uz mne to prechazi , neni nutnost :-) . No a wifi a edge konkretne u meho stroje je jasne plus :-)) Navic jsem mel stesti na vyber pristroje - ty Dopody 818Pro se vyrazne povedly po strance softwarove , ROM opravdu napotrebuje zadnou novou verzi ani patch (dokonce ani neexistuje !! coz je u HTC zarizeni neuveritelne :-) Frekvenci proceseru jsem byl pred koupi take hooodne vyjeveny a mel jsem z toho hruzu , ale nastesti mne to rychle preslo :-))
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. XCPUScalar ver. 3.00 > nyní podpora i procesorů OMAP
    Od ElSoft v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 05-05-2008, 21:20
  2. Prace s OZI
    Od Baltazarek_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 11:02
  3. Práce s PDA
    Od Hokki v sekci Mio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-01-2008, 13:24
  4. Přetaktování procesoru Omap TI850
    Od Losos_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 192
    Poslední příspěvek: 18-10-2006, 10:05