Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Řešení problémů s GPS modulem u Asus MyPal A636 a A632

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Před pár dny jsem recenzoval zařízení Asus MyPal A63x. Už při recenzi jsem si všiml, že se GPS modul chová nějak netradičně. Pokud nějaký program zkusí komunikovat v jiném protokolu než NMEA, v GPSce zůstane tato informace nějak zaznamenána a většina ostatních programů přestane fungovat. Reset ani hard reset nepomáhá. Protože jsem dostal již celkem 3 dotazy na to, jak tento problém odstranit, zde je návod, jak jsem to řešil já:

    1. Stáhněte si soubor v příloze (TomTom GPS), rozbalte, CAB nakopírujte na zařízení a nainstalujte.
    2. Program spusťte a nastavte parametry NMEA 9600, port 5
    3. Nechte program zaměřit satelity a pozici
    4. Program ukončete a proveďte soft reset
    5. Vyzkoušejte dříve neběžící aplikaci

    Mělo by to začít fungovat.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    3

    Diky za radu, pomohlo to. Problem ale je, pokud spustim nejakou aplikaci s GPS ( BeeLineGPS), tak se opet neco zmeni a priste uz opet nefunguje. Musim tedy opakovat celou zminenou proceduru znovu. Nevite v cem je problem?

    PS: Problemy mi nastaly, kdyz jsem skousel vypnout SN pomoci M-MSirf
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Dobrý den, mám stejný problém, zkoušel jsem program Sirftech, kde jsem v Sirf modu zjišťoval nastavení BTA a BTV, pak jsem přepl zpět do NMEA modu, a od té doby jsem víc než zoufalý!! Z do té doby bezvadné aplikace TT5 se stala nespolehlivá nervy drásající záležitost!! Satelity načte pouze když aplikuju proceduru : aplikace TT GPS+restart. JENŽE!! Když pak ukončím TT, a zkouším ho paK ZNOVU, UŽ MI SATELITY NENAČTE. PÍŠE "ŽÁDNÝ PLATNÝ SIGNÁL GPS"!! Takže znova TT GPS, znova restart, atd atd.. Ještě dodávám, že jsem po 8 krát HR! Upřímě říkám, jsem v prdeli. PDA jsem koupil hlavně kvůli navigaci, a teď je mi v podstatě k ničemu.
    EDIT: Tak jsem psal na rekl. oddělení, že se jedná o závadu, na kterou výrobce neupozornil, což je důvod k reklamaci. Uvidíme.Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    3

    Ahoj Adame,

    ja uz jsem reseni problemu nasel na nejakem francouzskem serveru. Asus A63x ma pro GPS port COM5 a rychlost 4800. Pokud budes pouzivat jinou rychlost (9600), tak je pry prave potreba vzdy restart PDA. Bohuzel se do GPS nejake chybne nastaveni zapsalo a HR ji neresetuje. U GPS je potreba obnovit Factory setting. To se da nejjednoduseji provest tak, ze vyndas z PDA baterii na nekolik hodin ( ja jsem ji vyndal na celou noc). Lze to pry i pomoci CE monitoru, ale to se mi nepovedlo.

    Potom mi uz vse fungovalo jak ma. Je ale u vsech programu pristupujicich k GPS pouzit port COM5 a rychlost 4800!!!! Factory settings take aktivuje SN (static navigation) takze pokud budes GPS pouzivat v prirode ( ja ji pouzivam na geocaching), tak je potrebs pomoci APLSIRF SN vypnout. Tot se. Ted muzu startovat TomTom kolikrat chci, naprosto bez problemu. Uz ani nevim co je reset :-)

    GPS modul potrebuje urcity cas na strat, takze se nelekni, chvilku to bude zase psat, ze nemas platny GPS signal :-)

    Presne chapu tvoje pocity, taky jsem to zazil a bylo to par depresivnich hodin brouzdani nejruznejsich diskuzi, nez jsem objevil reseni

    Michal
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Takže díky moc, tohle opravdu ZAFUNGOVALO!!! Jde nastavit potom i tech 9600 baudů, a bez problémů! Fakt díky za pomoc, slibuju že i já budu šířit pravdu. Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    3

    Ahojte,
    mam Asus a 696zopar dni a presne mam tie problemy co popisujete.Neviem ci gps modul je ten podobny ako u 636, ale mne ta navigacia spociatku fungovala s beznymi softami ako gps auto, gps tuner, gps dash2, bezprobemov na 9600 a com5, a aj vnutry za oknom som chytil nejake satelity a detekovalo to polohu.
    Ale zlom nastal az vtedy, ked som do Asusa nainstaloval navi program IGO2006+,Navigacia si v programe igo sama detektne com port 5 a rychl 9600 a aj nacita satelity, ale uz iba vonku.Vnutry za oknom ani nedetekuje satelit.Skusal som aj navigaciu, dost casto straca satelity, stale prepocitava... Tie programy co sli predtym na detekovanie , pri spusteni, ani nedajdu uz ten spravny com port5 a nedeteknu si rychlost.Ked ich nastavim natvrdo, nechytia ziaden signal z satelitu, napr.aplikacia gps auto sa stale iba pripaja a odpaja.Tak som skusil tu aplikaciu tomtom , ta sa chytne na com5 a9600 a aj detekne satelity, ale vysie popisovany postup na restart na tomto Asuse nezabera, a ostatne programy nejdu tak ako predtym.
    Tak som skusil vybrat bateriu cez noc , skutocne sa to restartlo a asi sa to nastavilo na standart, ale vsimol som si ze komun.rychlost sa nastavila na 4800 a predtym spominane programy sli bez problemov a detekovali satelity , tak ako by mali.Pri spusteni IGO2006, to tiez naslo com5 a uz iba 4800 rychlost a isla navi bez problemov a aj chytala satelity vo vnutry za oknom tak ako predtym, ale iba dovtedy dokym tu aplikaciu nevypnem a nezapnem.Potom to pda ASUS zase zblbne, zase sa to vsetko rozsteluje.Navigacia IGO pri dalsom spusteni uz ide na 9600 a ostatne softy , vobec nejdu, nedeteknu si com5 a ziadnu rychlost.Tak teraz neviem,spominate tu softy sirftech na nastavenie a pod, slo by to s tym nieco nastavit?ci vyzera to na nejaky iny HW problem?
    S tym sirftechom som to pozeral, tam mam komun. rychlost vsade nastavenu na 9600 a com5 a aj tie parametre co tu popisujete sedia , tak neviem ci este pomoze nejake stelovanie, alebo mate nejake ine napady, navody?
    Vdaka za rady
    Jaro
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    2

    Čaute, pro obnovení GPS anteny se dá také použít metoda "sprav se,čím jses zkazil" a tak pokud někdo rozladil anténu přes sifrtech muže v sifrtech aplikovat tento postup : Initialize Data Source ---> Factory Reset ---> SET ---> anténa se přepne z5 do factory módu (po tomto postupu funguje vše jak ma 100% odzkoušeno) :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    9

    Dobrý deň,
    mám ASUS 639 a tiež mám problém s GPS modulom.
    Na pda mi bez problémov funguje IGO2006+ ale nefunguje mi soft kvoli ktorému som pda kupoval - Seeyou. V Seeyou mi to zobrazí polohu asi tak na pol sekundy a potom sa stratí a znovu objaví ale za dve sekundy...a takto stále dookola.
    Prečítal som si pozorne všetky príspevky v tomto strome a pomohlo mi len vybrat bateriu na noc...potom mi šlapalo Seeyou úplne bez problémov...bohužial iba do použitia IGO...potom sa problém vrátil...V oboch programoch mám nastavené port COM5, rýchlosť 4800...iné nastavenie mi nefunguje.
    Vďaka za každú radu...vyberať baterku na niekoľko hodín pred každým letom sa mi moc nepáči...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    3

    Ahojte, tak vidim ze v tom nie som sam, co mu blbne PDa Asus pri GPS, pri spustani roznych softov .Chce to asi bastlit, bud nieco nakonfigurovat, alebo...,
    Jaro
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    9

    takže s pomocou človeka, ktorý rozumie týmto veciam sa mi podarilo, teda jemu sa podarilo :-) navodiť stav, aby mi GPS fungovalo. Problém sposobuje iGO2006+, ktoré si pravdepodobne prepína iný protokol ako NMEA a dochádza k tomu, čo popisuje v prvom príspevku p.Koza. Mne bohužial nefunguje ním ponúkané riešenie, ale riešenie col3k - dá sa to zresetovať sirftechom, bohužial po spustení iGO2006+ sme tam kde sme boli, ale aspon už viem, čo treba spraviť, aby mi fungoval aj dáky iný soft.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    3

    No, tak ono je najjednoduchsie vybrat cez noc bateriu z PDA a je vsetko v povodnom stave.
    Jaro
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    -F- -F- je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    13

    Jinak jestli tomu dobre rozumim, tak problem je v tom ze nejakej program hrabne na protokol Sirf (a neni prepnuto na sirf) a pak vse blbne, pomuze nekolik zpusobu atd atd. A rika se tu, ze ten program, kterej to zpusobuje je iGo 06, taky mam iGo 06 a pokud vim tak tam jde prepinat mezi protokoly, takze pokud prepnu na NMEA (kdyz mam NMEA) tak by nemel byt problem ne ? kazdopadne me to de normalne.Kdyz mam prepnuto na SiRF, tak iGo detekuje sirf a kdyz NMEA tak detekuje NMEA, tak asi tak (protokoly umi prepinat prg SirfTech), ale problem asi bude ve spravnym nastaveni iGo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    9

    Pozor, protokol si vyberieš iba pri "starom IGO", v IGO2006+ si už protokol nevyberieš, v nastaveniach je tam iba COM a rýchlosť....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Velká recenze zařízení Asus MyPal A632/A636
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 63
    Poslední příspěvek: 17-08-2008, 14:42
  2. ASUS TMC Car holder pro PDA MyPal A632/636/639
    Od volvak v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-09-2007, 07:34
  3. LOOX N520 vs. ASUS MyPal A632
    Od Caveman v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-08-2006, 10:24
  4. Asus MyPal A730W s větší pamětí integrovaným WiFi modulem již v prodeji
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 09-02-2005, 19:48