Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: mChat - čeština

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    173

    Můj první překlad, který někde uveřejňuju.. tak mně prosím nebijte Stačí rozbalit ZIP, soubor czech.lang nakopírovat tam, kde máte mChat nainstalovanej, ostatní soubory do složky Plugins a v nastavení vybrat jazyk czech Čeština je funkční do buildu 13..

    EDIT: Nová verze češtiny pro build 14 (navíc možnost nastavení upozornění a podpora offline zpráv) 11. února 2006
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    186

    Tak jsem si to sosnul dík
    Jen jsem se chtěl zeptat, je možné psát a přijímat v mChat háčky a čárky??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    173

    jo jo.. mChat podporuje volitelné kódování.. takže fpoho můžeš psát i číst s diakritikou:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    136

    Mně diakritika nechodí, to kódování se dá někde nastavit? Nikde jsem to nenašel
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    173

    ..mno to je divný! Je pravda, že v nastavení ani v souboru mChat.config (kde jsou další užitečná skrytá nastaveni..) ta možnost volby kódování neni..:? Spletl jsem si to asi s Agile.. Ale mně diakritika chodí korektně bez jakýhokoliv nastavování.. Jakej máš build mChatu 2.0? Nebo mně ještě napadlo jestli nemáš třeba anglickou ROM..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    186

    U Agile se skutečně kódování dá nastavit v menu programu, u mChatu tato možnost v menu není, ale po nahrání češtiny už funguje přenos háčků a čárek oběma směry (před češtinou to odesílané zprávy převedlo bez diakritiky a přijímané zkomolio)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    173

    ..že by ta čeština umožňovala psát a čist diakritiku..?! Myslim si, že ta na to nemá vliv, protože mně před tim chodila i v původní angličtině.. Ale pokud ti to teď s tou češtinou chodí, tak to možný je.. Že bych byl až tak dobrej to se mi nechce věřit.. Hlavní je, že ta (moje) amatérská čeština (neudělal jsem z Čj maturitu..) aspoň někomu pomohla..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    970

    Tak jsem dneska zkusil (krome mChatu) taky tvoji cestinu k tomuto programku. Mno - par chybicek tam je (nejaky promenny se mi zdaji divne, ale zatim nevim, jestli to ma nejaky vliv na funkcnost). Taky je pravda, ze mam Build 14 Nicmene diky za tu cestinu
    No a co se tyce toho kodovani a psani s diakritikou - to vis, ze je tam to nastaveni - jsem cvicne mrknul do czech.lang a hned na 5. radku mas napsano "codepage=1250" - cili CP1250, coz je standardni kodovani Windows pro stredni Evropu (zatimco defaultne tam bylo v english.lang 1252 - cili kodovani pro zapadni Evropu). A v tom byl zakopanej pes :yes:

    Btw. co se tyce maturity - no boooze - vzdyt maturita se dela z literatury a nikoliv "ceskeho jazyka". Kdybych si tenkrat vytahl nejakou poezii po roce 1950, tak bych to taky nedal
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    173

    Kato díky MOC za podporu..!!! :yes: Na to kódování jsem taky včera přišel, když jsem překládal build 14 Ale bohužel mně tenhle build 14 na Variu nefunguje tak jak by měl Při příchozí zprávě v otevřeném okně, kde si právě píšu, mi to okno vždycky zešedivý.. :no: Musim pak kliknout na kontakty a pak zpět do toho okna..!!! Myslim, že je to chyba těch nových notifikací..:? Tak jsem si tam hodil zpět build 13:-/ Navíc v prostředí MSP (Microsoft SmartPhone???), které používám kvůli podpoře WM5 a HW tlačítek, se mi to v tom novém buildu nechtělo vůbec přihlásit na ICQ..
    Má, prosim Vás, někdo podobné problémy s buildem 14??? Díkes moc předem za odpovědi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Zdrawím. Češtinu jsem testoval na 2.11cce tuším a fungovala bezchybně a také mi až s ní začala fungovat diakritika Dobrá práce, díkes.

    Pokud jde o 2.14ku, nějak mi blbne, nešlo se připojit ani v jednom rozhraní, ale je pravda, že moc dlouze sem se jí nevěnoval...p.s. testováno na dellíku x51v
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    173

    Přidal jsem novou verzi češtiny pro build 14, kterej byl uveřejněn sice už 29. ledna 2006, ale protože mi na Variu nefungoval tak jak měl, nemohl jsem to pořádně otestovat a tak jsem toho nechal.. mno a dnes sem jí z nudy pro Vás, komu funguje build 14, dodělal..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    970

    A udelals moc dobre, takze jeste jednou diky (po dnesnich problemech s ICQ pluginem prestala ta cestina pro b13 na b14 fungovat). Ovsem ta verze pro b14 na b14 opravdu funguje bezchybne - opet odvedeny dobry kus prace :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    173

    i need a help.. s přkladem pár techničtějších termínů.. dělám totiž úplnej překlad (i chybové hlášky) a narazil sem:
    Kód:
    Bad database status
    Bad resolver status
    DB send error
    DB link error!	
    Reservation map error
    Reservation link error
    The users num connected from this IP has reached the maximum (reservation)
    Rate limit exceeded (reservation)
    User too heavily warned
    Reservation timeout
    Díkes moc za pomoc..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    31

    Ja mám taký malý dotaz.Nedopátral som sa ho nikde na fóre to znamená, že to bude nejaká banalita ktorú som si nevšimol.Potrebujem mChate nastaviť aby som videl v liste len ONLINE ludí. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    970

    4Tony_lkh: Kdyz spustis mChat, tak hned kdyz vidis CL (contact list), tak tam mas dole kyticku, na kterou kdyz kliknes, tak si prepinas svoje stavy, zarovku - to same, ale jabber no a hned vedle je modra ikonka zkrizeneho klice (nezamenovat za srp ) a kladiva. Tak na ten kdyz kliknes, tak tam mas hned druhou polozku shora "Skrýt offline" (resp. Hide offline) - tu kdyz zaskrtnes, tak uvidis jen kontakty online Mi nerikej, ze o tomhle menu jsi nevedel :O A jestli ne, tak si prolez i tu polozku nad tim - Nastaveni - tam je taky par veci, co se muzou hodit (trebas vybrat si tu cestinu, nezobrazovat skupiny, logy atd.).

    4Glogloman: Tak zas tak velky problem by to snad ani prelozit nebyl, ale mam pocit, ze nekdy ta anglictina zni lip
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. mChat
    Od glogloman v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 166
    Poslední příspěvek: 27-04-2008, 17:51
  2. mChat - icq - dotaz
    Od LorD.FreD v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-05-2007, 12:02
  3. mChat
    Od Rades_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-10-2006, 13:48
  4. Problem s mchat.
    Od skaj_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-07-2006, 20:10
  5. mchat a profily??
    Od maXtreme_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-04-2006, 09:13