České fonty napravující chyby v zobrazení češtiny
Pokud používáte různé aplikace například na zobrazování eKnih (iSilo, Mobipocket Reader a další), asi jste si již všimli, že ne vždy je zobrazení češtiny korektní. Díky uživateli Vítězslavu Jelínkovi, který si dal práci a upravil pro vás 4 nejznámější fonty (Tahoma, Verdana, Courier New a Georgia), je tento problém snadno řešitelný.
Stačí si dané fonty stáhnout a uložit je na vašem Pocket PC do adresáře \Windows\Fonts. Po restartu a případném nastavení nových fontů v dané aplikaci by měla být čeština v pořádku.
- CETahoma.ttf
- CEVerdana.ttf
- CECour.ttf
- CEGeorgia.ttf
Stačí si dané fonty stáhnout a uložit je na vašem Pocket PC do adresáře \Windows\Fonts. Po restartu a případném nastavení nových fontů v dané aplikaci by měla být čeština v pořádku.
Fonty VerdanaCZ a GeorgiaCZ jsem si stáhul před časem z PalmKnihy a s Mobipocketem fungují perfektně (používám VerdanaCZ). Tahoma a CourierNewCZ si stáhnu a vyzkouším. Vzhledem k tomu, že jsou od stejného autora, nepochybuji o jejich kvalitě :yes:
Dobrý den,
zajímalo by mne, kde můžu stáhnout další fonty pro PPC. Nějak mi při internetování nefungují správně fonty př. u seznamu v emailu. Poradíte?
PeZ
zajímalo by mne, kde můžu stáhnout další fonty pro PPC. Nějak mi při internetování nefungují správně fonty př. u seznamu v emailu. Poradíte?
PeZ
No...nějak se nedaří, fonty jsem nakopíroval do Windows/fonts ale když je zadám do font/family, tak to vypadá, jako by se volba neuložila a text je opět bez češtiny - setkali jste se s podobným chováním? (iPaq 4150)
Zkus kdyztak Microbook Reader... Umi spoustu veci co ma az placena verze MobiPocketu a spoustu veci navic. Super je moznost cteni zaZIPovanych knizek... A s cestinou po natahnuti fontu nema! :D
Mně fungujou i fonty přímo stažené ze systému XP-ček. Pokud jsou *.TTF, tak si je ActiveSync přechroustá sám ... :D ;)
To jsi přispěl brzy :D. Taky se mi to stává, že vyhrabu nějaký starý thread a jen tak ze zvyku do něj odpovím - ale tady už byla slušná odmlka :).
Btw, to jsem jediný, kdo používá Georgii? :oops:
Btw, to jsem jediný, kdo používá Georgii? :oops:
Měl jsem chuť něco napsat, a třeba právě ten jeden příspěvek navíc někoho přesvědčí, aby to zkusil, když už ten thread najde a přečte :))
Tyto fonty jsem si stáhnul.. Nebyli by ještě nějaké?? Byl bych za ně moc vděčný :!: :!: :!: Prosím pošlete kdyžtak odkazy kde je stáhnu... Díky
Mas je na PC ve Windows (*.ttf)... Pretahni pres AS do \windows\fonts, oni se ti sami zkonvertuji a pak je muzes pouzivat... ;)
Zdravim
mam s temi fonty problem :(
mam QTEK 9090 od Eurotelu MDA III
stahl jsem si vsechny 4 fonty co jsou tady v treadu
a nastavil jsem je v tomto programu: XXX
ale stejne mi nezobrazuje Š Ž Č
Ale ě a ř é a další to zvladne
tak kde je problem ?
mam s temi fonty problem :(
mam QTEK 9090 od Eurotelu MDA III
stahl jsem si vsechny 4 fonty co jsou tady v treadu
a nastavil jsem je v tomto programu: XXX
ale stejne mi nezobrazuje Š Ž Č
Ale ě a ř é a další to zvladne
tak kde je problem ?
mne nezobrazuju dlhe l/L a r/R, l/L s hackom som este neskusal
EDIT: aha. nenapisal som, ze pouzivam MobiPocket Reader 5.1
EDIT: aha. nenapisal som, ze pouzivam MobiPocket Reader 5.1
Pro oba, pokud i kolega zemiak pouziva MicroBook Reader...
Svuj prispevek jsem upravil, prepsal jsem se ve jmene...
Svuj prispevek jsem upravil, prepsal jsem se ve jmene...
Děkuji Vítězslavu Jelínkovi za upravené české fonty.
V MobiPocket Readeru používám nejraději font Georgia CZ.
Nyní, když je k dispozici prográmek FontOnStorage je možné mít v zařízení na kartě fontů daleko více.
Ostatní české fonty, ať už jen ze stolního PC nebo další z netu, však fungují v PocketWordu či jiných textových editorech, ale ne v MobiPocket Readeru.
Mohl by prosím někdo napsat, jak české fonty upravit nebo ještě lépe zveřejnit další české fonty, které fungují i ve čtečkách elektronických knih jako např. MobiPocket Readeru?
V MobiPocket Readeru používám nejraději font Georgia CZ.
Nyní, když je k dispozici prográmek FontOnStorage je možné mít v zařízení na kartě fontů daleko více.
Ostatní české fonty, ať už jen ze stolního PC nebo další z netu, však fungují v PocketWordu či jiných textových editorech, ale ne v MobiPocket Readeru.
Mohl by prosím někdo napsat, jak české fonty upravit nebo ještě lépe zveřejnit další české fonty, které fungují i ve čtečkách elektronických knih jako např. MobiPocket Readeru?
Dnes si vystačím sám.
K úpravě fontů je potřeba program pro stolní PC "FontCreator" nyní aktuálně ve verzi 5.5.
Výhoda programu je, že je během 30-ti denní zkušební doby plně funkční bez omezení.
Začal jsem hned s prvním fontem, který mám ve stolních Windows "Academy Engraved LET Plain", přidal jsem Středoevropský script a upravil font dle těch od Vítězslava Jelínka i pro použití v Mobipocket Readeru.
Uznávám, že pro MBPR tento font není příliš vhodný, ale na něčem se začít musí. Výsledek přikládám, můžete vyzkoušet.
K úpravě fontů je potřeba program pro stolní PC "FontCreator" nyní aktuálně ve verzi 5.5.
Výhoda programu je, že je během 30-ti denní zkušební doby plně funkční bez omezení.
Začal jsem hned s prvním fontem, který mám ve stolních Windows "Academy Engraved LET Plain", přidal jsem Středoevropský script a upravil font dle těch od Vítězslava Jelínka i pro použití v Mobipocket Readeru.
Uznávám, že pro MBPR tento font není příliš vhodný, ale na něčem se začít musí. Výsledek přikládám, můžete vyzkoušet.
Musím uznat, že první 4 fonty byly vybrány dobře. Pokusil jsem se upravit nějaké další, ale zůstávám u mé oblíbené Georgie CZ. Je to možná tím, že za 2,5 roku co jí při čtení e-knih využívám jí mám "nakoukanou".
je to trošku OT, ale jde o problém s fontama... Koupil jsem aplikaci Small Menu Plus (předělá menu na rozbalovací, jako ve "velkých" Windows, ale nezobrazuje dobře češtinu. Nahrání fontů z tohoto trhreadu nepomohlo, v nastavení aplikace jsem nic o fontech nenašel. Všude jinde je čeština OK odjakživa.
[QUOTE="met"]No...nějak se nedaří, fonty jsem nakopíroval do Windows/fonts ale když je zadám do font/family, tak to vypadá, jako by se volba neuložila a text je opět bez češtiny - setkali jste se s podobným chováním? (iPaq 4150)[/QUOTE]
Musíš změnit formát písma přímo ve Wordu
Musíš změnit formát písma přímo ve Wordu
[QUOTE="Tazz1"]Microbook Reader... Je to placeny :$: :(( [/QUOTE]
Poslední neplacená verze byla 0.8o, kterou stále používám, protože se v novějších verzích přestalo správně zobrazovat formátování, konkrétně odřádkování. Když sem tuto verzi hodím snad to nebude proti pravidlům (kdyžtak ať moderátor sjedná nápravu).
Poslední neplacená verze byla 0.8o, kterou stále používám, protože se v novějších verzích přestalo správně zobrazovat formátování, konkrétně odřádkování. Když sem tuto verzi hodím snad to nebude proti pravidlům (kdyžtak ať moderátor sjedná nápravu).
Mne tieto fonty nefungovali... Mam ipaq 2790 wm5 a pisem cez word mobile ale a mam aj hp klavesnicu ale tieto fonty mi nefunguju... vopred dakujem za pomoc
Dá se Mobipocket nastavit tak, abych mohl stránky posouvat (listovat) prstem? Jako to má třeba PIEplus?
je neaky slovnik pre anglicky WM 2003 ktory by mi opravoval chyby v slovenskom/ceskom jazyku? tak ako to robi klasicky windowsacky word
mam spv m700 wm5, no ani za toho certa neviem najst zlozku windows :)) neviem kde mam ulozit tie fonty poradi niekto?
Pokud použiješ File Explorer, tak je ve složce My Device. To snad nejde přehlédnout.
V Total Commanderu (v PDA) by to mělo být hned zobrazeno - pro jistotu klikni na \ , nahoře vedle příkazového řádku.
V Total Commanderu (v PDA) by to mělo být hned zobrazeno - pro jistotu klikni na \ , nahoře vedle příkazového řádku.
Zdravim,
mam HTC S730, fonty jsem nahral do fonts a v iSilo se po restartu telefonu fonty objevi, bohuzel se nastaveni fontu neudrzi a skoci tam zpet prvni font, coz je courier, ale timto fontem se text stejne nezobrazi. Nevite co s tim?
mam HTC S730, fonty jsem nahral do fonts a v iSilo se po restartu telefonu fonty objevi, bohuzel se nastaveni fontu neudrzi a skoci tam zpet prvni font, coz je courier, ale timto fontem se text stejne nezobrazi. Nevite co s tim?
dik za fonty, spokojnost :)
jedla: zrovna isilo mi diakritiku kodovalo korektne, stacilo nastavit v options vo file format - decoding na ansi central europe a bez problemov ...
jedla: zrovna isilo mi diakritiku kodovalo korektne, stacilo nastavit v options vo file format - decoding na ansi central europe a bez problemov ...
Prosím pomoc :D Ne teď vážne. Pouzívám iPAQ hw6915. Nakopíroval jsem fonty a přesto nezobrazují programy na čtení ě, č, ř. Fakt už nevím co mám dělat :( Může to být tím že mám anglickou verzi WM5?
Edit: Tak proste v Mobipocketu jsem to nerozjel ani pres externi soubor jenz "aktivuje" fonty. Presel jsem tedy na Haali Reader a tam v Options - File Format - Encodin, tam staci najit ANSI - Central Europe a vse funguje krasne jak ma :)
Edit: Tak proste v Mobipocketu jsem to nerozjel ani pres externi soubor jenz "aktivuje" fonty. Presel jsem tedy na Haali Reader a tam v Options - File Format - Encodin, tam staci najit ANSI - Central Europe a vse funguje krasne jak ma :)