Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Poskozena dotykova vrstva ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    6

    Ahoj,
    mam problem s dotykovou vrstvou, zhruba uprostred mista pro psani malych pismenek v Interwrite Recognizeru. Dela to to, ze pokud lehce tuknu do toho mista, nakresli se v 99.9% pripadech cca centimetrova cara od shora do bodu tuknuti. Pokud tuknu silneji, nakresli se spravne jen bod. Zbytek displaye je Ok a na lehke tuknuti reaguje spravne. Na PDA jsem opravdu hodne psal(semestralky do skoly, chatovani po ICQ,...) tak doufam, ze sem display uplne neodrovnal:?
    Pouzivam folii Brando, ale zda se, ze zde problem neni. Zkousel jsem ji nalepit znovu, kalibrovat display (s folii i bez), hard resety, soft resety, cisteni mezery mezi okrajem a displayem (jestli nejaka necistota nemacka display) a to vse v ruznych kombinacich. Pri pohledu ze strany vede od problemoveho mista smeren nahoru "olejova skvrna" o ktere se mluvi tady. Je mozne, ze intezivnim psanim doslo k prilepeni dotykove vrstvy na display, takze lehky dotek stiskne nejdriv uplne jinou cast displaye?
    Jestli nekdo mate, nebo jste meli, podobny problem, zkuste mi prosim poradit. Nebo jestli mate alespon tuseni. Chci ozkouset vsechno pred tim, nez pujdu meho looxe reklamovat (bohudik mam jeste 0.5 roku zaruky).

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    43

    tohle je nejlepsi zkouset v nejakem kreslicim programu... ale to ustrelovani pri psani nebo kresleni je zrejme tim, ze doslo jeste k jednomu dotyku nekde ve smeru te ustrelene cary...zkus kreslit stylusem a pritom se jeste nekde lehce dotknout treba prstem a udela to to same, ale ve smeru dotyku prstu...ustrelena cara je pak tak dlouha jak silne/dlouhe bylo dotknuti....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    6

    Ahoj,
    zkousel sem to i v kreslicim programu a opravdu dochazi k dotyku nad a postupnemu dotykani az do bodu tuknuti (sw klavesnice bere prvni dotyk a napise pismenko nad bodem opravdoveho dotyku).
    Spis bych potreboval info, jestli je ten muj problem jen kratkodoby (zpusobeny prilnutim vrstvy) a da se odstranit napriklad zahratim displaye, schlazenim displaye, nebo vim ja cim jeste, nebo trvaly a jestli je to v tom pripade na reklamaci (vada materialu), nebo sem si display necim rozbil sam. Pokud mam podobny problem jen ja, vypada to asi spis na tu vadu materialu. Nikdy jsem totiz nepouzil na display nic jinyho nez stylus, nebo prst a pisu opravdu zlehka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od MuaDib
    Ahoj,
    zkousel sem to i v kreslicim programu a opravdu dochazi k dotyku nad a postupnemu dotykani az do bodu tuknuti (sw klavesnice bere prvni dotyk a napise pismenko nad bodem opravdoveho dotyku).
    ono nemusi dojit k dotyku po cele te "ustrelene" care, staci proste dva dotyky v jednu chvily a ty se spoji carou. Jestli to nedela folie nebo nejaky bordel pod ni , tak bude reklamace asi nejlepsi reseni ne? Nekde jsem cetl, ze tohle ustrelovani obcas dela folie ktera nezasahuje az uplne do kraju displeje. Ale pokud to tobe dela i bez folie, tak necekej na zazrak a reklamuj to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    PDA dělá dotyk pokud je na dvou místech udělá mezi nimi přímku a uprostřed považuje ten bod za to kde se ťuklo... takže pravděpodobně jak přimáčkneš stilusem fotili tak tak se přimáčkne asi i o kousek dál a třeba prach pod ní to stiskne... tudíš máš dvě místa a tak v půlce mezi nimi považuje za onen dotek..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    268

    Me to taky udela tu svislou caru, ale jenom tehdy, kdyz se o to vylozene snazim, samovolne jeste ne... : )
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Dotykova vrstva problem
    Od Sako verife v sekci Touch Pro
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-10-2010, 11:22
  2. P750 a dotyková vrstva LCD
    Od Hunter_ce4you v sekci P7xx
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 11:32
  3. Dotyková vrstva vs. folie
    Od valep v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-05-2006, 12:00
  4. Dotyková vrstva na MDA II
    Od pdq v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-11-2004, 09:21
  5. Dotyková vrstva displeje
    Od Pavlucha v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-11-2004, 19:13