Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Qtek 8310 - GRPS blth ? ClearVue ? miniSD ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    - Koupil jsem si Qtek 8310, v Eurotelu jsem si nechal nastavit GPRS připojení notebooku přes tento přístroj. Notebook má bluetooth, chtěl jsem ho prot využít. Řekli mi však, že bluetooth v Qteku 8310 nelze užít pro webovou komunikaci komunikaci, ale pouze pro synchronizaci apod. Nemůžou se mýlit ? Opravdu to nejde ? Poraďte, prosím.
    - Nainstaloval jsem ClearVue Suite z CD, co jsme dostal s přístrojem. Když najedu na nějaký došlý e-mail obsahující přílohu (pdf, xls, ...), tak ale stejně nejde zobrazit. (hlásí to neznámý soubor / používám pop3 napřímo, ne Outlook) Nevíte někdo co dělám špatně ? Nebo existuje nějaký lepší SW na prohlížení textů, tabulek, pdf apod. ?
    - V návodu nevidím nic o přídavné miniSD. Když ji koupím, jen ji vložím, nebo se musí nějak instalovat ? A jak pak přístroji řeknu co má ukládat do vnitřní paměti a co na SD ? Rozumím tomu správně, že SD se bude chovat jako rozšížení vnitřní paměti ? A co když ji někdy budu chtít vyměnit - třeba za větší - přitom už tam bude uloženo kde co. Jak řešit ?
    (Nejsem počítačově příliš gramotný, proto mé dotazy na někoho mohou působit přitrouble - za to se předem omlouvám ...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    ... v Eurotelu ... Řekli mi však, že bluetooth v Qteku 8310 nelze užít pro webovou komunikaci, ale pouze pro synchronizaci apod. Nemůžou se mýlit ? ...

    Mýlí se. Taky se to časem naučí. Je to jen otázka spárování a nastavení služby Dial-Up networking na NB/PC/PDA. Qtek poskytovat přístup na web přes BT jiným počítadlům umí. Vyzkoušeno (v mém případě s LOOXem 720), funguje. A ani to neblokuje příchozí hovory.

    ... Když najedu na nějaký došlý e-mail obsahující přílohu (pdf, xls, ...), tak ale stejně nejde zobrazit. (hlásí to neznámý soubor / používám pop3 napřímo, ne Outlook) ... existuje nějaký lepší SW na prohlížení textů, tabulek, pdf apod. ?

    Existuje. Všechno, co jsme už pro Qtek našli a vyzkoušeli jako fungující, je popsáno ve fóru HTS Smartphone a v jednotlivých diskuzích nadepsaných Qtek 8310.

    - V návodu nevidím nic o přídavné miniSD. Když ji koupím, jen ji vložím, nebo se musí nějak instalovat ?

    Stačí ji vložit. Obvykle bývá už naformátovaná a systém ji hned najde.

    - A jak pak přístroji řeknu co má ukládat do vnitřní paměti a co na SD ?

    Při instalování nového SW. Qtek se zeptá a čeká na odpověď (volbu z těch dvou možností).

    - Rozumím tomu správně, že SD se bude chovat jako rozšíření vnitřní paměti ?

    Pokud jde o ukládání dalších instalovaných programů a libovolných souborů, tak ano.
    V dané verzi operačního systému se to ale netýká PIM dat (= data Outlooku). Tam tato volba bohužel možná (zatím) není. Všechny Kontakty, Kalendář a Úkoly z Outlooku na PC nafukují soubor pim.vol a zmenšují zbytek volné vnitřní paměti Qteka.

    - A co když ji někdy budu chtít vyměnit - třeba za větší - přitom už tam bude uloženo kde co. Jak řešit ?

    Novou instalací na původní kartě umístěných programů a zkopírováním potřebných dat z původní karty na novou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Mýlí se. Taky se to časem naučí. Je to jen otázka spárování a nastavení služby Dial-Up networking na NB/PC/PDA. Qtek poskytovat přístup na web přes BT jiným počítadlům umí. Vyzkoušeno (v mém případě s LOOXem 720), funguje. A ani to neblokuje příchozí hovory.
    Milane, trapim se s tim uz druhy den. Zkousim snad vsechno, co me napadlo a co do ted vzdy fungovalo. Ale 8310 vytrvale vzdoruje. Vzdy jen blikne ikonka jakoby pokud o datovou komunikaci, ale ve finale vzdy zahlasi jen chybu portu a konec.. V cem je pes zakopany? Jak se Vam podarilo rozbehat? Diky, V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Volal jsem teď na info datovou linku Eurotelu (720720111) aby mi řekli, jak to tedy je - že mi jejich "datový specialista" na prodejně tvrdí, že Qtek coby modem přes bluetooth s notebookem komunikovat neumí, zároveň však že jinde slyším, že komunikovat může - tak jestli se to už v Eurotelu někdo nenaučil nastavit. Po krátkém ověřování mi řekli, že Qtek 8310 v daném případě jako modem přes blth fungovat opravdu může ! A nastavit by to měli umět v Praze ve Vyskočilově ulici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    52

    Já si nemůžu pomoct, ať dělám co dělám, prostě se mi nedaří to rozběhat. A že už jsem u nás na prodejně nastavoval a rozcházel lecos a zatím se vše podařilo. Jen tahle "mrcha" vzdoruje.. Kluci u nás v Praze mi tvrdí, že to nejde. Pořád to samé: relativně bez problémů spáruji (ať s notebookem nebo PDA), nastavím připojení, modem, všechny údaje (APN, DNS, inicializační příkazy) mám správně tak, jak je používám už léta, notebook či PDA se pokusí navázat spojení, na QTEKu blikne ikonka pro datový přenos a hned na to se spojení přeruší a notebook/PDA zahásí chybu portu nebo spojení. Děs

    Ví si s tím někdo tady rady? Ideální by byl samozřejmě někdo, kdo tohle rozběhal..

    Díky, Víťa
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    3

    Tak u mne naprosto bez problémů. Na telefonu mám nastaveno GPRS připojení přes Start - Nastavení - Připojení - GPRS, zapnu Bluetooth, spáruji s PC, (win98, BlueSolei), objeví se mi profil DUN v telefonu, dám připojit a místo tel. čísla dám *99#
    To je vše, na PC nic nenastavuji - žádný konfigurační řetězec telefonu, prostě nic.

    Jede to jak z praku (T-Mobile)

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    52

    Tak se podařilo! :yes: Ono je to možná chytřejší, než jsem si myslel Odstranil jsem úplně všechno - spárování, nastavení připojení, modem.. Restart a jen jsem spároval, nenastavoval jsem vůbec nic, vytáčené číslo *99# - a jede jak po másle :yes: Ale mi dala, mrcha

    Díky!

    Víťa
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    11

    Mel jsem samej problem i MPX220 taky to bralo jenom*99#, u Qteku to samy!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    ... .. Když najedu na nějaký došlý e-mail obsahující přílohu (pdf, xls, ...), tak ale stejně nejde zobrazit. (hlásí to neznámý soubor / používám pop3 napřímo, ne Outlook) ... existuje nějaký lepší SW na prohlížení textů, tabulek, pdf apod. ?

    Existuje. Všechno, co jsme už pro Qtek našli a vyzkoušeli jako fungující, je popsáno ve fóru HTS Smartphone a v jednotlivých diskuzích nadepsaných Qtek 8310........
    Tak jsem prohledal celou diskuzi a nikde jsem nenašel na otázky:
    1. Funguje někomu ClearVue na kartě?
    (mně ne, i když jsem přesunul zástupce do StartMenu podle návodu zde úplně dole.

    2. Jak uložím přílohu z emailu? Pokud otevřu doručenou poštu a vyberu přílohu, mám v nabídce možnosti: odstranit - odpovědět - předat - jazyky - přesunout (zprávu jinam) - označit jako nepřečtené - uložit do kontaktů - odeslat a přijmout. Tak by mne zajímalo, jak to děláte .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    To IPF:

    co se týká bodu 1, tak už ani nevím kam jsem to instaloval, ale všechno se snažím dávat na kartu, Pravdou ale je, že když chci spustit soubor XLS, tak jej musím po každé asociovat. U PDF a DOC to funguje bez asociování.

    bod 2, používám ProfiMail a mám svatý pokoj. Funguje prohlížení, ukládání a vše co potřebuji. O tomto programu bylo již vše napsáno, nebudu se opakovat.

    Ono je 8310 přece jen hlavně telefon, o nějakém velkém počtení a pohodlné práci s dokumenty nemůže být ani řeči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Na velkou práci mám notebook, na běžnou návštěvu u klientů HX4700, kde si libovolný dokument otevřu, upravím a pošlu. Od QTEKa potřebuju jen aby stáhnul poštu a pokud potřebuju rychle kouknout na nějaký dokument aniž bych musel vyndavat HX nebo NTB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Tak to jsme na tom úplně stejně. I já mám tři zařízení. Problém u ProfiMailu i ProfiExploreru je nemožnost zobrazení xls. ProfiExplorer umí zobrazit skoro všechno, kromě xls. Píšu o situaci s 8310.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    to: ipf
    ad 1. Chodilo to mně a chodí to i dalším.
    Dokud jsem nezačal používat pro .xls PTab, protože toho s tabulkami umí mnohem víc než je jenom prohlížet. ClearVue teď už na kartě nemám, přesto používám na Qteku 8310 běžně data ve formátu .xls denně a k plné spokojenosti.
    ad 2. stejně jako MilanO i další - ProfiMail k danému účelu je optimální.

    to: MilanO
    Tím, jak udělat všechny základní kroky, aby to chodilo, jak má, jsem strávil vysvětlováním a popisováním už několik hodin na MSN Messengeru. Někde ty návody mám snad ještě uložené. Není to celé zase tak složité.

    Chce to ale používat to nejlepší, což je pro tabulky PTab. Ty pak Qtek 8310 zvládá stejně dobře jako poštu ProfiMailem.

    Už to tu je od prosince.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    to: ipf
    ad 1. Chodilo to mně a chodí to i dalším.....
    No, to je možný, ale mně to nechodí .
    Odpoledne jsem sondoval u Šeby, jak uložit přílohu z došlé pošty někam a neví :? . A co ty? Daří se ti uložit přílohu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Napište prosím někdo jak uložit přílohu došlou e-mailem - aby šla otevřít. Resp. jak konkrétně postupovat, aby si člověk mohl prohlédnout třeba .doc či .pdf došlý jako příloha e-mailu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pretec miniSD 4GB a Qtek 8310
    Od mcquack_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-08-2007, 14:36
  2. qtek 8080 (SPV e200) audio conector - je stejny jako u qtek 8310?
    Od michalB_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 21:08
  3. Qtek 8310, ClearVue a karta: vyřešeno
    Od Pit_ce4you_oldd v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-05-2006, 11:42
  4. Qtek 8310 a miniSD karta?
    Od mpavlis v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-02-2006, 11:28