Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Ipaq rx3715 Riesenie problemu s mazanim Ipaq File Store

  1. #1
    ManInTheRain
    Guest

    Riesenie problemu s nemoznostou vymazat Ipaq File Store na ipaq rx3715
    ================================================== ====================

    Ipaq rx3715 trpi od ROM verzie (tusim ze verzia od decembra 2004), problemom nemoznosti vymazat file store akymkolvek sposobom ci formatovanim.
    Pri pokuse nieco znamat, alebo sformatovat cely Ipaq zamrzne a je potrebny reset.
    Nepomaha ani psmformat (Persistent Storage Manager) priamo od intelu a ine formatovacie utility. Aj ked niektory ludia hlasili ze sa im to podarilo rozbehat s niektorymi uilitami.

    Chyba sa zvykne prejavit vtedy ked sa s file store casto pracuje a zacina byt zaplneny (Ked zostava cca 33 a menej MB volneho miesta z 96,6 MB Pri ENG verzii).

    Ide vsak pravdepodobne o softverovu chybu, ktora si nevyzaduje vymenu MB (ako to s radostou robi HP). Chyba moze byt v programoch od HP, alebo v PSM od intelu.


    Persistent Storage Manager (PSM) je instalovany File System (IFS) poskytovany Intelom na kontrolu pristupu do particie flash rom.

    Pocas tvrdeho resetu, PSM overuje suborovu strukturu flash rom. Ak je suborova struktura znicena, PSM informuje OEM boot proces ze je pritomny problem a poziada o povolenie vykonavat format ROM particie. OEM boot proces (OEM bootstrap process) moze povolit, alebo zamietnut povolenie formatovat.

    Mozu sa stat tieto 2 veci:

    1.PSM detekuje znicenu strukturu file systemu a informuje OEM bootstram process, ze je potrebny reformat. Ipaq je pravdepodobne nakonfigurovany tak, aby zakazal moznost reformatovat ROM.

    2. V PSM je chyba, ktora zabranuje detekovat poskodenu strukturu file systemu. Preto nikdy nedojde k reformatovaniu.


    Podla dokumentacie k PSM od intelu, je mozne uskutocnit reformat kedykolvek.
    Preto by mozno stacilo aby HP napisal specialnu formatovaciu utilitu pre ipaq.

    Ipaq File store je rozdeleny na 2 casti (pri SmartPhonoch na 3 casti ). Pri klasickom ROM update dochadza len k prepisaniu casti kde je ulozen operacny system s utilitami.

    Pri ROM update na inu jazykovu verziu dochadza aj k reformatovaniu casti ktora sluzi ako File Store.
    Zmenu jazykovaj vezrie ROM vsak HP blokuje a preto ju treba obist jednoduchym trikom:



    Navod:
    =============

    Pripoj Ipaq k pocitacu. Musis byt spojeny cez Active Sync (Urcite funguje s Akctive Sync 3.7.1,, na niektorych novsich verziach tusim 3.8,, robil update problemy).
    Ipaq nesmie byt pripojeny cez USB hub,, ale priamo k pocitacu.

    Stiahni si anglicku a nemecku veriu ROM zo stranky (Nemusis byt len nemecka,, ale ja uvazdam postup pre menecku a anglicku verziu 1.01.11 ).

    Ipaq File Store bude vymazany, preto si zalohuj vsetky programy ktore masv ROM a RAM.

    1. Rozbal nemecky rom update (SP29770.exe) a anglicky rom update (sp29773.exe),,,zrus ich ked sa spustia.
    2. Spusti anglicky rom update (C:\iPAQ\SP29773)
    3. Na 3 obrazovke ked kliknes na tlacidlo update, objavi sa dalsia obrazovka:
    Verify that ypu want to update the ROM version:
    FROM: ....

    To: .....

    4.Nestlacaj nic. Chod do adresara kde mas rozbaleny nemecky ROM update (C:\iPAQ\SP29770).
    Subor d2b10111go.nbf niekam prekopiruj a premenuj ho na d2b10111uo.nbf
    Tento premenovany subor teraz prekupiruj do adresara s anglickym updatom (C:\iPAQ\SP29773), ktory mas prave spusteny.
    Vrat sa na obrazovku kde mas spusteny update program a klikni na tlacidlo Next,,, potom opat NExt.
    ROM sa zacne aktualizovat nemeckou verziou (hoci program si bude mysliet ze ide o anglicku).
    Tato procedura bude trvat niekolkokrat dlhsie ako bezny update. Neprerusuj update, vsetko je ok !
    Po cca 5 minutach sa ROM updatuje na nemecku verziu.
    Ipaq File Store je teraz vymazany a znova plne funkcny.

    5. Teraz mozes vratit spat anglicku verziu ROM.
    Spusti Nemecky ROM update (C:\iPAQ\SP29770).
    Ked budes na 4 obrazovke ( Verify that ypu want to update the ROM version: ), premenuj subor z anglickeho ROM updatu (C:\iPAQ\SP29773) d2b10111uo.nbf na subor d2b10111go.nbf a prekopiruj ho do adresara s nemeckym ROM updatom ( C:\iPAQ\SP29770 ).
    Vrat sa na obrazovku s update utilitou a klikni na tlacidlo weiter, potom opat weiter. Zacne sa updatovat.
    Znova bude tento proces trvat dlhsie ako obvykle. Treba len cakat.

    Po restarte je IPAQ plne funkcny s anglickou verziou ROM.
    Pri tomto procese sa vsak Ipaq File Store zmensil u mna asi o 0,62 MB. Je to pravdepodobne sposobene tym ze bola instalovana ina jaykova verzia.
    Napada ma vsak aj moznost ze doslo k poskodeniu Ipaq File Store a PSM automaticky oznacil a vynechal chybne bloky Flash ROM.


    Otazne zostava ako dlho to IPAQ File Store vydrzi...ja ho dokazem "znicit" za par tyzdnov a je potrebne tento proces opat zopakovat.
    Keby som s tym mal chodit stale do servisu to by bolo vymenenych MB za stovky $$$$ !!!!!


    Este upozornujem aby ste si ukladali citlive data radsej na SD kartu, pretoze File Store ma vo vynimocnych pripadoch tendenciu sa vymazat (sformatovat?) ,, ked sa tato chyba objavi. To mu vsak nepomoze a vymazavanie nebude opat mozne. Mne sa sam vymazal zatial raz, ale prisiel som o dolezite textove dokumenty.

    Napadol ma posledny trik. Ak sa File Store opat pokazi (a nie je cas ho opravovat), pri spusteni niektorych programov, ktore standardne vyuzivaju File Store dojde k jeho zamrznutiu (nap. program Nevo na IR ovladanie pristrojov).
    Preto je potrebne nazov Ipaq File Store zmenit cez editor registrov na nieco ine napr. ROM.
    Ja pouzivam editor PHM RegEdit. Treba kliknut na HKEY_LOCAL_MACHINE -> System -> StorageManager -> Profiles -> FlashDrv -> kliknut na polozku Folder a prepisat Ipaq File Store na nieco ine. Zmeny sa prejavia po restarte.

    ================================================== ==============================================


    Forum, ktore sa zaobera tymto problemom je napr.
    http://www.ipaqhq.com/forums/showthread.php?t=18138&page=2&pp=25
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    16

    Tak mi také včera "umřel" filestore : Chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo zkoušel zde uvedený postup. S flashovaním nemám moc zkušeností, ale asi bych se do toho pustil.
    Přeji hezký den.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    16

    Tak uvedený postup funguje naprosto dokonale. Za půl hodinky bylo "opraveno". Děkuji za super návod :yes:
    Přeji hezký den.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Tak jsem to taky proved(nesla mi mazat File store), ale ve vysledku mam nemcinu, asi jsem pri manipulaci s tim rename udelal chybku.

    Ale horsi je, ze kdyz chci ted napravit tu nemcinu na Anglinu, tak mi pise, ze ma ERR 242 a ze to neni rx3715!

    Jinak s tim nemeckym OS to pracuje normalne, ale rad bych zpet ten anglickej. Diky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    2

    Takže dnes jsem zkusil přeflešovat stávající systém z tohohle důvodu, tímto děkuji pánům výše za rady a sděluju že se mi to povedlo:] a také zde všem potvrzuji, že to je systém 2003SE i když to v popisu je napsáno jen jako 2003. Landscape to tedy má.
    K té chybě - zobrazila se mi také, stačí pouze počkat až v té německé verzi Updatu naskočí ta část kde je popis tlačítka Aktualiseren, na to klikneš, a až teď přesuň tu anglickou vezi do německé složky a klikni na Weiter. (Tuhle chybu sem totiž taky udělal a instaloval sem to celý jako trubka znovu protože sem si nepamatoval kterej imidž je kterej).
    Tohle by to mělo vyřešit, ale bohužel si nepamatuju to č. chyby.
    S pozdravem :]

    // Je to úžasný pocit vidět zase kombinaci In use : 0.00 Free: 96.50 )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    2

    ADD: Tento problém se projevuje prý kolem 5 MB a méně volného místa ve File Storu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Citace Původně odesláno od georgehs
    K té chybě - zobrazila se mi také, stačí pouze počkat až v té německé verzi Updatu naskočí ta část kde je popis tlačítka Aktualiseren, na to klikneš, a až teď přesuň tu anglickou vezi do německé složky a klikni na Weiter. (Tuhle chybu sem totiž taky udělal a instaloval sem to celý jako trubka znovu protože sem si nepamatoval kterej imidž je kterej).
    Tohle by to mělo vyřešit
    Člověče díky MOC. Uz tam mam anglinu, naprosto presne jsi popsal tu chybu, a na tech cizich forech to udelalo hromada lidi taky. Diky ManInTheRain a georgehs!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    11

    Tak dneska se mi přesně podle tohoto návodu také podařilo bez větších problémů oživit mrtvý iPAQ File Store na rx3715.

    Díky moc za tenhle návod!

    Ještě mě napadá... nezkoušel někdo podobný postup na změnu z např. německé ROM na anglickou i na jiném iPAQu? Docela by mě to zajímalo. Teoreticky by to fungovat mohlo, ten systém upgradu ROM je u všech iPAQů prakticky stejný, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. iPAQ File Store
    Od spon v sekci iPAQ 2xx
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-04-2009, 09:10
  2. Problem s IPAQ File Store u iPAQ rx3715
    Od horicky v sekci + Soubory & Paměťová média
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-09-2006, 10:04
  3. HP iPAQ rx3715 a problemy s File Store
    Od orionsenica v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-12-2005, 00:56
  4. rx3715 rom backup +ako na ipaq file store kaput problem
    Od LX v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-05-2005, 20:04
  5. Velky problem s iPAQ File Store u rx3715
    Od ko@l@ v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-01-2005, 06:31