Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Verze 1.4

Marek71 (91)|16.1.2006 21:11
Ano, verzia Managera súhlasí, 12886, objavuje sa vpravo dolu. Ja som použil postup, ako vždy, nemal som nikdy problém. Terazm keď nechám to prvé zaškrtávacie políčko odškrtnuté ( znamená, že chcem, aby kontroloval aktualizácie ), tak to vyhodí tú hlášku, čo som spomínal:
Během kontroly verze došlo k chybě. Dynavix Mobile Manager nemohl zkontrolovat, jaké aktualizacu jsou k dispozici.

Takže som aktualizoval Managera ručne, ale stále je problém :-( ActiveSync je v poriadku, PDA s notebookom synchronizuje v pohode.

Teraz som to skúsil bez ActiveSync a správa sa to úplne rovnako, rovnaká chyba. Takže ako keby nevedel nájsť kartu ? Alebo aktuálnu inštaláciu Dynavixu na karte ? Naozaj neviem...
HELEKAL PETR (195)|16.1.2006 21:20
Zkusil bych odinstalovat restartovat PC a opětovně nainstalovat Activesync 4.1, dělalo mi to v podstatě totéž, ale po reinstalaci Activesync se Dynavix umoudřil
Pavel Stejskal (155)|16.1.2006 21:30
Tak podle toho, jak to popisuješ, tak bych si typnul na DynavixMobileManager. Zkus ho odinstalovat, pak jdi do Program Files a podívej se jestli Ti tam nezůstal adresář Telematix. Pokud ano, tak ho smaž i se vším co obsahuje. Restartuj PC nainstaluj DynavixMobileManager 12886 a znovu restart PC. Kdysi jsem měl podobný problém a pomohlo to. Ale tuším, že jsem možná v PC promazal i registry. Před dalším pokusem o aktualizaci bych udělal i SR na PDA. Pokud jsi toto vše udělal, tak asi Ti víc neporadím.
Marek71 (91)|16.1.2006 21:31
Ja mám ActiveSync ešte ver. 3.8. Ale teraz to nemožem preinštalovať, pretože tu nemám synchr. kabel, na synchronizáciu používam BT. Ale so samotnou synchronizáciou problémy nemám, všetko behá korektne, PDA vidím aj cez Total Commander, na kartu sa dá zapisovať, čítať, skúšal som.

Ale mám dojem, že na to má vplyv to, že na tej karte mám ešte aj TomTom Eastern Europe, nemože to byť v tom ? A keď PDA s touto kartou resetnem, tak sa zasekne. Musím kartu vybrať a resetovať bez nej, potom je to OK. Alebo adresár 2577 premenujem na iný, tak vtedy tiež prebehne reset OK. Ale Dynavix aj tak odmieta updatovať. Mám dojem, že to bude niečo s tou kartou :-(
igi_ce4you (4)|16.1.2006 21:33
[QUOTE="Džank"][QUOTE]EDIT: fakt v 3D se nedají zobrazit názvy ulic? Vždyť ve městech, kde nejsou čísla popisná a ulice jsou dlouhé se bez toho v cílové ulici neobejdu. Vždyť nebudu vědět jestli při křížení ulic jsem nesjel na jinou ulici, nebo jestli jedu po té správné.[/QUOTE]

Taky mě to zarazilo :( Název aktuální ulice se zobrazuje pouze dole v liště, ale v okolí prostě popsány nejsou. Ve 2D je to tak jak to bývalo, ale 3D je ochuzeno - nevim z jakého důvodu.[/QUOTE]

OMG, bohuzel v mem PDA nemam graficky akcelerator Geforce ani ATI Radeon, takze doufam, ze 3d zustane v takove podobe. Bez tak je 3d k prdu at je sebelepsi. Behem dnesni 2h cesty jsem se nabazil 3d rezimu tak, ze jsem skoncil opet u osvedceneho 2d :)
Marek71 (91)|16.1.2006 21:33
[QUOTE="Pavel Stejskal"]Tak podle toho, jak to popisuješ, tak bych si typnul na DynavixMobileManager. Zkus ho odinstalovat...[/QUOTE]

OK, skúsim ešte toto a uvidím...
Marek71 (91)|16.1.2006 21:58
Tak som to skúsil a nič :-( Uvidím, ako sa k tomu zajtra vyjadrí support.
Pavel Stejskal (155)|16.1.2006 22:05
Tak pak nám dej prosím vědět, kde byl problém, ať jsme taky chytřejší, ale to zasekávání PDA s kartou, to je opravdu divné, to by opravdu nemělo. No držím palce ať máš rychle po problému.
KarelB_ce4you (50)|16.1.2006 22:14
Tak při upgrade na v 1.4 poprvé téměř vše bez problémů, jenom během stahování plné instalace z Internetu zatěžoval DNVX Mobile Manager CPU na 100% a jednou padl na ústa (Tvrdá leč lehce neurčitá chybová hláška tuším že od C++:?: ).
Jinak instalce na PDA zcela bez problémů, jede mi i průjezdní mapa Evropy, takže pohoda. 3D je asi věc vkusu ale já to zatím vidím na klasickou mapu a hlasovou navigaci - s 3D si někdy pohraju ve městě. Ta barva zastavěných oblastí opravdu nic moc ale pokud to bude fungovat ...
Objednal jsem Evropu full neb začínám věřit tomu, že už to bude v pohodě. Se stavem verze 1.1 se to nedá srovnávat - jasný pokrok vpřed.
Eagle F1 (6)|17.1.2006 09:20
[QUOTE="Marek71"]Ja mám ActiveSync ešte ver. 3.8. Ale teraz to nemožem preinštalovať, pretože tu nemám synchr. kabel, na synchronizáciu používam BT. Ale so samotnou synchronizáciou problémy nemám, všetko behá korektne, PDA vidím aj cez Total Commander, na kartu sa dá zapisovať, čítať, skúšal som.

Dynavix od verze 1.4 zcela jiste potrebuje ActiveSync 4.1 (skoro se to rymuje:-)), Marku 71 nainstaluj ho (ActiveSync), to by melo pomoci.
Telematix Software (289)|17.1.2006 09:25
[QUOTE="Pavel Stejskal"]Že nemá kontrolovat aktualizaci DynavixMobileManageru vůbec zaškrtávat nemusíš, pro jistotu zkontroluj jeho nainstalovanou verzi na první stránce v pravo dole (musí tam být 12886). Ale spíš to vypadá, jako by to při kontrole nenašlo kartu. Aktualizuješ přes PDA, nebo přes čtečku karet? Máš v pořádku ActiveSync? [/QUOTE]

Zkuste se obrátit na support. Případně bych zkusil stáhnout kompletní instalaci.
Marek71 (91)|17.1.2006 09:34
Určite skúsim AS 4.1, ale až o víkendu, pretože momentálne som v Nemecku a nemám sebou USB synchr. kabel, synchr. robím cez BT.

Alebo sa opýtam: Ide urobiť prvotná synchronizácia hneď cez BT ? Pretože v tejto verzii AS to nešlo, musel som najprv synchronizovať cez kabel a potom som si nastavil BT a odvtedy už používam iba BT.
Marek71 (91)|17.1.2006 09:40
[QUOTE="Telematix Software"][QUOTE="Pavel Stejskal"]Že nemá kontrolovat aktualizaci DynavixMobileManageru vůbec zaškrtávat nemusíš, pro jistotu zkontroluj jeho nainstalovanou verzi na první stránce v pravo dole (musí tam být 12886). Ale spíš to vypadá, jako by to při kontrole nenašlo kartu. Aktualizuješ přes PDA, nebo přes čtečku karet? Máš v pořádku ActiveSync? [/QUOTE]

Zkuste se obrátit na support. Případně bych zkusil stáhnout kompletní instalaci.[/QUOTE]

Na support som sa obrátil mailom, čakám na odpoveď. Problém je v tom, že sa ani nedostanem k tomu dialéogu, kde si možem zvoliť, či chcem sťahovať aktualizácie, alebo stiahnuť celú inštaláciu a podobne. Dynavix Manager mi zahlási tú chybu, čo som spomínal hneď po potvrdení tuším druhej obrazovky ( tam, kde je ten checkbox ).

No a pokiaľ ten checkbox zaškrtnem, tak sa sice dostanem k tej obrazovke s voľbami, čo chcem nainštalovať a podobne, ale nepomožem si. Pokus o stiahnutie novej verzia ako aj celej inštalácie skončí chybou. U celej inštalácii najprv zadám kód produktu, potom mi napíše nejakú chybu a skončí to tak, že vyskočí obrazovka, kde je napísaně Error !!!

Ale podľa mňa by to malo fungovať tak, že pri štarte Dynavix Managera nechám ten checkbox nezaškrtnutý a on vyhľadá aktualizácie... u mňa je už v tejto fáze problém.
beecher (9270)|17.1.2006 09:40
Ad synchronizace: zustava to i u 4.x verze.
Marek71 (91)|18.1.2006 14:34
Keďže som nedostal odpoveď na moj problém zaslaný mailom (v pondelok večer) na technickú podporu Telemetixu, dnes ráno som sa na podporu obrátil telefonicky. Slečna bola ochotná, vypočula ma a poslala mi link na kompletnú inštaláciu Dynavix ver. 1.4. Tak to skúsim nainštalovať a uvidím.
Marek71 (91)|19.1.2006 12:39
Tak som si včera stiahol celú inštaláciu a nainštaloval. Problém s Dynavix Managerom, bohužiaľ, nezmizol, ale aspoň išlo korektne nainštalovať Dynavix 1.4 na PDA ( zaškrtol som, že nemá kontrolovať aktualizácie Managera a dostal som sa na tú obrazovku, kde sú tie voľby ). A takisto bol problém s aktiváciou pomocou Managera,napísal chybu, že sa nemože spojiť so serverom. Po spustení Dynavixu na PDA však išla aktivácia z PDA ( bolo pripojené na net ) v pohode, tak neviem, v čom bol problém.

Otestujem to zajtra cestou domov z Nemecka do ČR.

Obávam sa ale, že problém s Dynavix Managerom mi zase znemožní ďalšiu aktualizáciu Dynavixu. Uvidím, skúsim to potom z domu v Prahe, tam som problém nemal, teraz som to skúšal z Nemecka... ale neviem, v čom by mohol byť problém.
Grachus_ce4you (81)|19.1.2006 12:52
No s Dynavix managerem jsou pri aktualizaci problemy (instaluju primo na SD kartu) a po aktalizaci zasunu kartu do PDA a nespustim vubec dynavix. Proste nic... Uz jsem si celkem standartne zvyknul radsi stahnout plnou verzi z netu, zformatovat kartu a nacisto to tam nainstalovat, pak je to bez problemu...
KarelB_ce4you (50)|19.1.2006 17:32
Je to zajímavé - pro mne znamená 1.4 poprvé celkem bezproblémové soužití s DNVX na hx4700. Včera jsem se dovezl do Vídně a zpátky v naprosté pohodě. žádný pád, žádné problémy. Trochu jsem laboroval s nastavením modrozubu ale i to už je O.K. Problém byl jen v tom, jak tam dostat pevný port.
Prstové ovládání v pořádku ale potvrzuji problém s orientací ve výsledku hledání, pokud to někdo z autorů aplikace čte, tak zkuste třeba vyhledat Kostelec. Problém ..:(( (ale řešení už zde bylo naznačeno)

Ještě by mne zajímalo, jestli někdo z vás neumí fintu jak s navigací odstartovat z podzemních garáží bez rozjeté GPS, která tam logicky moc nefunguje. Já to včera zkusil - jako výchozí bod to použilo poslední pozici ale celý výpočet běžel nějak divně (žádný nový tepploměr ale starý barevný "větráček") a pak se to nějak kouslo. Po restartu DNVX na ulici se signálem už vše v pořádku.
Pavel Stejskal (155)|19.1.2006 18:12
[QUOTE]potvrzuji problém s orientací ve výsledku hledání, pokud to někdo z autorů aplikace čte, tak zkuste třeba vyhledat Kostelec. Problém ..[/QUOTE]
Jj, to je přímo ukázkový příklad, stačí srolovat v seznamu na ulice, nebo bankomaty.....
Surgical (2364)|19.1.2006 19:07
1.4 je urcite pokrok, je rychlejsi atd. ale na domaci adresu, kterou v pohode zadam a zobrazim, se stejne nenanaviguju opet z duvodu blablabla...neprujezdna oblast atd., pricemz TomTom nema problema....
MIlan Kvasnica (88)|23.1.2006 23:09
[QUOTE="MIlan Kvasnica"][QUOTE="necry"]kolegovi bylo receno ze si ma zajit nekam kde mu to ukazou co z je v v te nasi prdeli docela problem[/QUOTE]

V Ostravě to je problém, protože není ani kam zajít.

V Brně jsem byl 22.12. a v Sunnysoftu mi řekli, že DVX mi ukázat nemůžou, protože blablabla.

23. 1. jedu do Phy, tak jsem zvědav..[/QUOTE]


Tak jsem byl v Kotvě s tím, že bych si chtěl Dynavix ošahat a tam mi pánové sdělili, že Dynavix nemají.

Nějaký jiný tip? Pouze Ostrava, Brno, Praha.
Roman Schneider (1)|25.1.2006 19:38
V regionu Ostravy a okolí je možno Dynavix Mobile (ale také TomTom Navigator 5, DestiNator PN, atd.) fyzicky otestovat a popř. zakoupit :) .., viz kontakt:

www.PDAonline.cz
www.NAVIKIT.cz
infolinka: 800 888 009
email: info@pdaonline.cz